Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι απαντούν τα ΕΛΠΕ στα δημοσιεύματα για «κάτεργα», «νταχάου» και «σύγχρονους σκλάβους»

Τι απαντούν τα ΕΛΠΕ στα δημοσιεύματα για «κάτεργα», «νταχάου» και «σύγχρονους σκλάβους»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΛΠΕ, Ενέργεια,

Ο Όμιλος ΕΛΠΕ, με αφορμή ανακοινώσεις και δημοσιεύματα σχετιζόμενα με την απεργία που προκήρυξε το «Σωματείο Εργαζομένων σε εργολάβους στις επιχειρήσεις πετρελαιοειδών, φυσικού αερίου και χημικής βιομηχανίας» και προς αποκατάσταση της αλήθειας, διευκρινίζει τα εξής:

• Πρωταρχικό μέλημά μας είναι η τήρηση των νόμων και ο σεβασμός των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων.

Στον Όμιλο ΕΛΠΕ δεν είναι αποδεκτές «η απλήρωτη, η αδήλωτη και η μαύρη εργασία».

Αυτό διασφαλίζεται με την υπογραφή συμβάσεων παροχής υπηρεσιών ή έργου, που θέτουν αυστηρούς όρους στους εξωτερικούς συνεργάτες μας για την τήρηση της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας και της πληρωμής παντός είδους μισθών, κρατήσεων και ασφαλιστικών εισφορών στο προσωπικό των εν λόγω συνεργατών, ενώ είναι αυτονόητο ότι οποιαδήποτε καταγγελία σχετικά με τα ανωτέρω, διερευνάται άμεσα και λαμβάνονται μέτρα.

Συνεπώς, οι προβαλλόμενες αιτιάσεις και οι σχετικές ακραίες δηλώσεις και δημοσιεύματα απέχουν από την πραγματικότητα και δημιουργούν εσφαλμένη εντύπωση για την μακρά και εποικοδομητική σχέση της εταιρείας με το συνδικαλιστικό κίνημα.

• Οι εργαζόμενοι των εξωτερικών συνεργατών που παρέχουν υπηρεσίες ή έργο στην ΕΛΠΕ, αμείβονται με μισθούς σημαντικά ανώτερους από τους «Βασικούς» που προβλέπει η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ενώ λαμβάνουν τις νόμιμες προσαυξήσεις από την εργασία τους σε πρόγραμμα βάρδιας.

Το μέσο μηνιαίο κόστος εργασίας του προσωπικού που παρέχει υπηρεσίες τεχνικής, οικονομικής και διοικητικής υποστήριξης ανέρχεται στα 1.700 Ευρώ και διαμορφώνεται ανάλογα με τις παρεχόμενες υπηρεσίες, τα πτυχία και την εμπειρία που διαθέτει ο κάθε εργαζόμενος.

• H ανάθεση επιμέρους δραστηριοτήτων και λειτουργιών υποστηρικτικού (διοικητικές, τεχνικές υπηρεσίες) ή περιφερειακού χαρακτήρα (π.χ. φύλαξη, καθαριότητα, σίτιση, συντήρηση μηχανολογικού εξοπλισμού) σε τρίτες επιχειρήσεις, είναι μια συνήθης και νόμιμη επιχειρηματική πρακτική.

• Ο Όμιλος ΕΛΠΕ συμβάλλεται, μέσω διαγωνιστικών διαδικασιών που διεξάγονται δυνάμει του Κανονισμού Προμηθειών του Ομίλου, με εταιρείες που διαθέτουν την κατάλληλη τεχνογνωσία και υποδομή, τα υψηλά επαγγελματικά πρότυπα, καθώς και τον απαραίτητο εξοπλισμό και οργάνωση για την εκτέλεση των έργων και υπηρεσιών που αναλαμβάνουν.

• Η παροχή υπηρεσιών φύλαξης, σίτισης και καθαριότητας, ανατίθεται μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας σε εξωτερικούς συνεργάτες, λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα πρόσληψης και ένταξης στην ΕΣΣΕ ΕΛΠΕ αντίστοιχων ειδικοτήτων, όπως προβλέπεται και από τη συμφωνία της Διοίκησης της Εταιρείας με το Σωματείο των εργαζομένων σε αυτήν, από 1/8/2011.

Συμπερασματικά, θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι οι αναφορές σε «κάτεργα», «νταχάου» και «σύγχρονους σκλάβους», δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και παραγνωρίζουν το γεγονός ότι για τις συγκεκριμένες θέσεις εργασίας συνωθούνται εκατοντάδες συμπολίτες μας, που προφανώς κάθε άλλο παρά να «υποδουλωθούν» επιθυμούν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ιρακινοί εξάρθρωσαν μεγάλο δίκτυο λαθρεμπορίας πετρελαίου

Ελλάδα-ΗΑΕ: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο τραπέζι Μητσοτάκη και του υπουργού Βιομηχανίας των Εμιράτων

Γιώργος Τσίπρας: Η βίαιη απολιγνιτοποίηση ήταν πολιτική, εντελώς ερασιτεχνική και στην ουσία σκόπιμη για κάποια συμφέροντα

Ηλεκτρικό ρεύμα: Σημαντική πτώση των τιμολογίων για τον Μάρτιο

Η Κίνα ανακάλυψε το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου στον κόσμο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr