Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνεργασία των ΕΛ.ΠΕ. με το Εθνικό Θέατρο

Συνεργασία των ΕΛ.ΠΕ. με το Εθνικό Θέατρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το νέο του «σπίτι» στο Ισόγειο του ιστορικού Θεάτρου REX, το οποίο ανακαινίστηκε με την υποστήριξη του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ (ΕΛ.ΠΕ.) και άλλων γενναιόδωρων χορηγών, απέκτησε από εφέτος το Μικρό Εθνικό, προκειμένου να φιλοξενηθούν η «Παιδική και Εφηβική Σκηνή» του Εθνικού Θεάτρου.

Στον συγκεκριμένο χώρο με τις αναβαθμισμένες υποδομές παρουσιάστηκε, τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, το ρεπερτόριο του Εθνικού Θεάτρου για την καλλιτεχνική περίοδο 2018-2019, το οποίο περιλαμβάνει δεκαοχτώ (18) μεγάλες θεατρικές παραγωγές και μια παράσταση χορού.

Το Εθνικό Θέατρο, με τον καλλιτεχνικό Διευθυντή Στάθη Λιβαθινό, τον αναπληρωτή Θοδωρή Αμπατζή και την υπεύθυνη του Μικρού Εθνικού Σοφία Βγενοπούλου, υποσχέθηκαν να υιοθετήσουν προγράμματα που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καιρών και θα δίνουν ευκαιρίες στους νέους να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν στον χώρο του Θεάτρου.

Στην ανανεωμένη «Παιδική και Εφηβική Σκηνή» του Εθνικού Θεάτρου δημιουργείται ένας ολόκληρος κόσμος για παιδιά και εφήβους, ένας καλλιτεχνικός παιδότοπος που μέσω των τεσσάρων έργων που θα φιλοξενήσει φιλοδοξεί να δώσει ερεθίσματα στους νέους για να ταξιδέψουν με τη φαντασία τους, να διερευνήσουν τις ανθρώπινες σχέσεις, την έννοια της ενσυναίσθησης, να διδαχτούν, αλλά και να αναπτύξουν τα ταλέντα τους.

Στη συγκεκριμένη παρουσίαση, τον Όμιλο ΕΛΠΕ εκπροσώπησε η Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Ράνια Σουλάκη, η οποία -μεταξύ άλλων- δήλωσε: «Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ξεκινούν για πρώτη φορά τη συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο και συνέβαλαν στη διαμόρφωση των υποδομών του Μικρού Εθνικού, γιατί πιστεύουν και επενδύουν στους νέους.

Στο δικό τους χώρο θα έχουν πλέον την ευκαιρία, μέσα από τη διδασκαλία, την εμπειρία και άσκηση, να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να ανακαλύψουν το ταλέντο τους. Το Μικρό Εθνικό, ανοικτό σε όλους για ίσες ευκαιρίες και εμπειρίες, μπορεί να αποτελέσει ένα εργαστήρι έμπνευσης για παιδιά κάθε ηλικίας, αλλά να γίνει και ο συνδετικός κρίκος για τη διαμόρφωση μιας σύγχρονης και ενιαίας κουλτούρας στο επίκεντρο της οποίας θα βρίσκονται οι πανανθρώπινες αξίες».

Οι παραστάσεις του Μικρού Εθνικού -που ξεκινούν στις 2 Οκτωβρίου- στοχεύουν να αγγίξουν μια μεγάλη γκάμα παιδικών ηλικιών και περιλαμβάνουν δράσεις με θεματικές για τη σύγχρονη εποχή, καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια που οργανώνονται προκειμένου να διεισδύσουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και κοινότητες, ενώ παράλληλα δημιουργείται ένας πυρήνας ερευνητικού θεάτρου που θα προσκαλεί και θα εμπεριέχει τους εφήβους, ως δημιουργούς και πρωταγωνιστές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ιρακινοί εξάρθρωσαν μεγάλο δίκτυο λαθρεμπορίας πετρελαίου

Ελλάδα-ΗΑΕ: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο τραπέζι Μητσοτάκη και του υπουργού Βιομηχανίας των Εμιράτων

Γιώργος Τσίπρας: Η βίαιη απολιγνιτοποίηση ήταν πολιτική, εντελώς ερασιτεχνική και στην ουσία σκόπιμη για κάποια συμφέροντα

Ηλεκτρικό ρεύμα: Σημαντική πτώση των τιμολογίων για τον Μάρτιο

Η Κίνα ανακάλυψε το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου στον κόσμο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr