Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Fisikon: Δημιουργία νέων πρατηρίων εκτός εγκατεστημένου δικτύου φυσικού αερίου και προμήθεια 7 CNG Semi-trailers για την τροφοδοσία τους

Fisikon: Δημιουργία νέων πρατηρίων εκτός εγκατεστημένου δικτύου φυσικού αερίου και προμήθεια 7 CNG Semi-trailers για την τροφοδοσία τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας, ανταποκρινόμενη στην αυξημένη ζήτηση φυσικού αερίου κίνησης στην ελληνική περιφέρεια, προχωρά στην πύκνωση του δικτύου Fisikon με τη δημιουργία νέων πρατηρίων Συμπιεσμένου Φυσικού Αερίου (CNG) σε Ηγουμενίτσα, Πάτρα και Βέροια, τα οποία βρίσκονται υπό κατασκευή και θα τεθούν σύντομα σε εμπορική λειτουργία.

Τα νέα πρατήρια, θα προστεθούν στα πρατήρια Κοζάνης, ΣΕΑ Ευαγγελισμού και Ψαθόπυργου καθώς και Ιωαννίνων, τα οποία λειτουργούν ήδη εκτός εγκατεστημένου δικτύου διανομής φυσικού αερίου και τροφοδοτούνται με υψηλής αξιοπιστίας συστήματα μεταφοράς CNG.

Επιπρόσθετα, στον άμεσο σχεδιασμό της Εταιρείας περιλαμβάνεται η δημιουργία πρατηρίων σε Τρίπολη και Καλαμάτα.

Για τις ανάγκες εφοδιασμού των πρατηρίων εκτός εγκατεστημένου δικτύου, η ΔΕΠΑ Εμπορίας έχει προχωρήσει στην προμήθεια επιπλέον 7 CNG Semi – trailers (εκ των οποίων τα 5 είναι των 40’ ποδών και τα 2 των 20’ ποδών), κατάλληλα για την εξυπηρέτηση των αναγκών μεταφοράς φορτίων CNG.

Τα CNG Semi – trailers, που φέρουν κυλίνδρους, συνολικής χωρητικότητας 4.800,00 Nm3 και 3.240,00 Nm3 αντίστοιχα, ακολουθούν υψηλά πρότυπα και αυστηρές προδιαγραφές κατασκευής με σκοπό να διασφαλίζουν τη δυνατότητα ασφαλούς μεταφοράς και αποθήκευσης Συμπιεσμένου Φυσικού Αερίου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Εμπορίας, κ Κωνσταντίνος Ξιφαράς, δήλωσε σχετικά:

«Η σημαντική αύξηση της αεριοκίνησης στη χώρα μας καθιστά επιτακτική ανάγκη την ταχύτερη διεύρυνση και πύκνωση του δικτύου πρατηρίων Fisikon σε όλη την επικράτεια.

»Αξιοποιώντας καινοτόμες τεχνολογίες και πάντοτε με έμφαση στην ασφαλή μεταφορά και αποθήκευση του φυσικού αερίου, η ΔΕΠΑ Εμπορίας δίνει λύσεις με τη δημιουργία πρατηρίων εκτός εγκατεστημένου δικτύου, προσφέροντας τη δυνατότητα σε ακόμη περισσότερους οδηγούς να επωφεληθούν από τα πολλαπλά πλεονεκτήματα της αεριοκίνησης Fisikon.

»Στο πλαίσιο αυτό, προχωρήσαμε στην προμήθεια 7 επιπλέον CNG Semi-trailers, κατάλληλων για την ασφαλή μεταφορά και αποθήκευση CNG».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ιρακινοί εξάρθρωσαν μεγάλο δίκτυο λαθρεμπορίας πετρελαίου

Αστυνομικός οδηγούσε υπηρεσιακό όχημα με 102 κιλά κάνναβη – Επεισοδιακή καταδίωξη

Ελλάδα-ΗΑΕ: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο τραπέζι Μητσοτάκη και του υπουργού Βιομηχανίας των Εμιράτων

Συναγερμός στον ΕΟΔΥ: Έξαρση κρουσμάτων μηνιγγίτιδας στην Πάτρα

Γιώργος Τσίπρας: Η βίαιη απολιγνιτοποίηση ήταν πολιτική, εντελώς ερασιτεχνική και στην ουσία σκόπιμη για κάποια συμφέροντα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr