Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το ΟΠΑΠ Forward στο πλευρό δυναμικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων για έβδομη συνεχή χρονιά (βίντεο)

Το ΟΠΑΠ Forward στο πλευρό δυναμικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων για έβδομη συνεχή χρονιά (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο ΟΠΑΠ, πιστός στη δέσμευσή του να δημιουργεί αξία για την ελληνική οικονομία και κοινωνία, συνεχίζει για έβδομη χρονιά το πρόγραμμα ΟΠΑΠ Forward, το οποίο ενισχύει την επιχειρηματικότητα και την απασχόληση.

Εφέτος, το πρόγραμμα υποδέχεται δέκα ακόμα αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις από παραγωγικούς και εξωστρεφείς κλάδους της ελληνικής οικονομίας.

Πρόκειται για τις εταιρείες Dirty Laundry, Mailo’s: The Pasta Project, Βιολογικό Χωριό, Provil, Fitness Meals, Vezyroglou Farm, Pharm24, Mastiha Shop, Simply Burgers και ARI Foods.

Οι νέες εταιρείες του προγράμματος ΟΠΑΠ Forward, που υλοποιείται σε συνεργασία με τον διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό στήριξης της επιχειρηματικότητας Endeavor Greece, ανακοινώθηκαν σε ειδική εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2022.

Επίσης, βραβεύθηκαν οι εταιρείες του προγράμματος που έχουν ξεχωρίσει για τις επιδόσεις τους, σε τομείς όπως η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η αύξηση του κύκλου εργασιών τους.

Στην εκδήλωση για τον νέο κύκλο του προγράμματος ΟΠΑΠ Forward, δυναμικό παρών έδωσαν εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, διοικητικών αρχών και φορέων και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Γιαν Κάρας δήλωσε:

«Απόψε ξεκινά ο πέμπτος κύκλος του κορυφαίου προγράμματος επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, καθώς υποδεχόμαστε 10 ακόμη αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

»Το ΟΠΑΠ Forward αποτελεί βασικό πυλώνα της στρατηγικής μας για την Εταιρική Υπευθυνότητα, εστιάζοντας στα κρίσιμα ζητήματα της ανάπτυξης και της απασχόλησης.

»Συνολικά, το πρόγραμμά μας στηρίζει επιχειρήσεις και ταλαντούχους ανθρώπους, που θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα.

»Τα τελευταία χρόνια, οι Έλληνες έχουν περάσει διάφορες κρίσεις, αλλά έχουν επιδείξει ανθεκτικότητα και προοπτικές για σπουδαία πράγματα.

»Μερικές φορές, το μόνο που χρειάζεται κανείς για να πετύχει κάτι σπουδαίο είναι μια ευκαιρία – και αυτό ακριβώς κάνει το ΟΠΑΠ Forward».

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Οδυσσέας Χριστοφόρου, τόνισε:

«Προσωπικά, πιστεύω ότι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο του προγράμματος είναι ότι δίνουμε ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους – σε αυτούς που θα καθορίσουν την επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας.

»Αυτό, όμως, που πρέπει όλοι να καταλάβουμε είναι ότι η νέα γενιά φέρνει στην αγορά νέες αξίες και προτεραιότητες.

»Εστιάζει στην τεχνολογία και επιζητά καινοτομία, ευελιξία και ψηφιακά εργαλεία συνεργασίας.

»Δίνει έμφαση στην κοινωνική προσφορά, βάζοντας ψηλά την εταιρική κοινωνική ευθύνη, την αλληλεγγύη και την ηθική επιχειρηματικότητα.

»Οι επιχειρήσεις, λοιπόν, οφείλουν να προσαρμοστούν σε αυτό το νέο περιβάλλον και να αφουγκράζονται τις ανάγκες και τις προσδοκίες των νέων.

»Για εμάς στον ΟΠΑΠ, αυτό είναι μια στρατηγική επιλογή.

»Επενδύουμε στους νέους και στόχος μας είναι ένα καλύτερο αύριο για αυτούς».

Ο Μάρκος Βερέμης, Ιδρυτικός Partner της Big Pi Ventures και Μέλος του Δ.Σ. της Endeavor Greece, σχολίασε:

«Το ΟΠΑΠ Forward σχεδιάστηκε με στόχο την ενίσχυση της καινοτομίας και της ανάπτυξης υποσχόμενων μικρομεσαίων εταιρειών, καθώς και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας υψηλής αξίας.

»Σήμερα, μέσα σε λιγότερο από επτά χρόνια, το ΟΠΑΠ Forward έχει γίνει ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα επιχειρηματικής υποστήριξης στη χώρα, ενισχύοντας ουσιαστικά εταιρείες που αναπτύσσονται ραγδαία.

»Γύρω από το πρόγραμμα, έχει δημιουργηθεί μια επιχειρηματική κοινότητα που κάθε χρόνο μεγαλώνει σε νούμερα και ποιότητα – και αυτό είναι κάτι εκπληκτικό».

Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν και ο Λαρς Ράσμουσεν, ο οποίος είναι ο δημιουργός ενός από τα πιο γνωστά app στον κόσμο, το Google Maps.

Ως ένας από τους πιο επιτυχημένους μηχανικούς λογισμικού διεθνώς, επιχειρηματίας και επενδυτής, τόνισε τη σημασία της καινοτομίας, της προσαρμοστικότητας και της αντοχής στις προκλήσεις.

Αυτά είναι τα συνθετικά στοιχεία των επιτυχημένων επιχειρηματιών που μπορούν να φέρουν την αλλαγή σε κάθε συνθήκη της αγοράς.

Νέες θέσεις εργασίας και ισχυρές οικονομικές επιδόσεις

Το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας ΟΠΑΠ Forward ξεκίνησε το 2016, σε συνεργασία με την Endeavor Greece.

Με την προσθήκη των 10 νέων εταιρειών, αριθμεί σήμερα 69 δυναμικές και εξωστρεφείς ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Όλες τους λαμβάνουν ολοκληρωμένη καθοδήγηση μέσω ενός δικτύου επιτυχημένων επιχειρηματιών και υψηλόβαθμων στελεχών της αγοράς, παρακολουθούν εκπαιδευτικά σεμινάρια, συμμετέχουν σε δράσεις δικτύωσης και έχουν πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία, με στόχο να ενισχύσουν τη θέση τους στην εγχώρια και τη διεθνή αγορά.

Από το 2016 μέχρι σήμερα, οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις έχουν πετύχει σημαντικά αποτελέσματα.

Με τη στήριξη του προγράμματος ΟΠΑΠ Forward, έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν 2.260 νέες άμεσες θέσεις εργασίας, ενώ μέσω των συνεργασιών τους στην αγορά, υποστηρίζουν 20.249 νέες έμμεσες θέσεις απασχόλησης.

Επιπλέον, μέσα στην ίδια περίοδο, οι εταιρείες του προγράμματος έχουν αυξήσει τον κύκλο εργασιών τους κατά 242 εκατομμύρια ευρώ, συνολικά.

Οι «πρωταγωνιστές» των βραβείων ΟΠΑΠ Forward

Στην ειδική εκδήλωση του προγράμματος ΟΠΑΠ Forward, βραβεύτηκαν εταιρείες που συμμετέχουν ήδη στο πρόγραμμα και διακρίθηκαν για την επιτυχημένη πορεία τους, σε διάφορες κατηγορίες.

Οι επιχειρήσεις και οι κατηγορίες στις οποίες διακρίθηκαν:

• Αύξηση της Απασχόλησης| Νικήτρια εταιρεία: Zakcret

• Ταχύτερη Οικονομική Ανάπτυξη | Νικήτρια εταιρεία: Zakcret

• Διεθνής Ανάπτυξη | Νικήτρια εταιρεία: Τυροκομείο Κωσταρέλου

• Ενεργή Συμμετοχή | Νικήτρια εταιρεία: Milkplan

• Προσφορά στο πρόγραμμα ΟΠΑΠ Forward | Νικήτρια εταιρεία: Ok! Markets

• Επιχειρηματική Αριστεία Ι Νικήτρια εταιρεία: Zakcret

Επίσης, βραβείο δόθηκε στον μέντορα που πρόσφερε τις περισσότερες ώρες συμβουλευτικών ωρών στις συμμετέχουσες εταιρείες.

Συγκεκριμένα, το βραβείο «Κορυφαίος Μέντορας» απονεμήθηκε στον Αντώνη Κύρκο, Group Transformation and Strategic Planning Director της εταιρείας ΤΙΤΑΝ.

Οι εκπρόσωποι των νέων εταιρειών του προγράμματος ΟΠΑΠ Forward με τον Γιαν Κάρας, Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΠΑΠ

Ο Γιαν Κάρας, Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ και ο Οδυσσέας Χριστοφόρου, Aναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, με τους εκπροσώπους των βραβευθέντων εταιρειών του προγράμματος

Γιαν Κάρας, Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ

Οδυσσέας Χριστοφόρου, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ

Μάρκος Βερέμης, Ιδρυτικός Partner της Big Pi Ventures και Μέλος του Δ.Σ. της Endeavor Greece

Lars Rasmussen, Google maps Co-Founder και Angel Investor

Οι νέες εταιρείες του προγράμματος ΟΠΑΠ Forward ανακοινώθηκαν σε ειδική εκδήλωση

Νάνση Βέρρα, Chief Legal, Regulatory & Compliance Officer του OΠΑΠ, Μαρία Νικολαΐδου, Acting Chief People Officer του ΟΠΑΠ, Γιάννης Ρόκκας, Chief Marketing Officer του ΟΠΑΠ, James Curwen, Chief Online Officer του ΟΠΑΠ, Φώτης Ζησιμόπουλος, Chief Product Officer του ΟΠΑΠ, Οδυσσέας Χριστοφόρου, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Γιαν Κάρας, Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Ματθαίος Ματθαίου, Chief Operations Officer του ΟΠΑΠ, Ηλίας Κατσαρός, Chief Retail Officer του ΟΠΑΠ

Pavel Mucha, Chief Financial Officer του ΟΠΑΠ, Μαρία Νικολαΐδου, Acting Chief People Officer του ΟΠΑΠ, Οδυσσέας Χριστοφόρου, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Jan Kovar, Chief Human Resources Officer της KKCG

Οδυσσέας Χριστοφόρου, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Σπύρος Παντελιάς, Γενικός Διευθυντής Προληπτικής Εποπτείας και Εξυγίανσης της Τράπεζας της Ελλάδος

Γιαν Κάρας, Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Τιμόθεος Χαϊκάλης, Γενικός Διευθυντής της Zackret

Σπύρος Παντελιάς, Γενικός Διευθυντής Προληπτικής Εποπτείας και Εξυγίανσης της Τράπεζας της Ελλάδος, Κυριάκος Κωσταρέλος, CEO της εταιρείας Κωσταρέλος

Δημήτρης Ντζανάτος, Πρόεδρος ΕΕΕΠ, Νίκος Ημερίδης, Managing Director της Milkplan

Δημήτρη Ράμφος, Purchasing, Deputy General Manager της εταιρείας Σκλαβενίτης, Αντώνης Κύρκος, Group Transformation and Strategic Planning Director της εταιρείας ΤΙΤΑΝ

Παναγιώτης Καραμπίνης, Διευθύνων Σύμβουλος της Endeavor Greece, Τιμόθεος Χαϊκάλης, Γενικός Διευθυντής της Zackret

Λέανδρος Καρακατσάνης, Διευθύνων Σύμβουλος της Dust+Cream, Τιμόθεος Χαϊκάλης, Γενικός Διευθυντής της Zackret

Οι παρουσιαστές της εκδήλωσης, Χρήστος Κούτρας και Γιάννης Ντσούνος

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΟΠΑΠ Forward: 13 νέες εταιρείες και βράβευση των επιχειρήσεων που ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους

Eurojackpot: Απόψε στις 21.00 η κλήρωση για τα 17 εκατ. ευρώ – Κατάθεση δελτίων αποκλειστικά στα καταστήματα ΟΠΑΠ μέχρι τις 19.00

OPAP GAME TIME: Η Σταματίνα Τσιμτσιλή για τα beef της τηλεόρασης, τον Μπέκαμ και την OPAP Arena

Αντίστροφη μέτρηση για τον 12ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας – Την Κυριακή 10 Μαρτίου η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού

Αντίστροφη μέτρηση για την πρώτη κλήρωση του Eurojackpot με συμμετοχή και της χώρας μας – Έως τις 19.00 η κατάθεση δελτίων στα καταστήματα ΟΠΑΠ για το αποψινό έπαθλο των 30 εκατ. ευρώ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr