Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΟυκρανίαΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπεγράφη συμφωνία μεταξύ TRADE ESTATES ΑΕΕΑΠ και REDS A.E. για την απόκτηση του SMART PARK

Υπεγράφη συμφωνία μεταξύ TRADE ESTATES ΑΕΕΑΠ και REDS A.E. για την απόκτηση του SMART PARK
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Trade Estates ΑΕΕΑΠ, θυγατρική του Ομίλου FOURLIS, προχώρησε τη Δευτέρα 10/10 στην υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας με την REDS Α.Ε. (θυγατρική του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ), για την αγορά του 100% των μετοχών της «ΓΥΑΛΟΥ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡEΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ & ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ» (η «ΓΥΑΛΟΥ Μ.Α.Ε.») ιδιοκτήτριας και διαχειρίστριας του SMART PARK.

Το SMART PARK βρίσκεται στη θέση Γυαλού, εντός του Επιχειρηματικού Πάρκου «Πέτρα-Γυαλού-Άγιος Δημήτριος-Πύργος», στο Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος και εκτείνεται σε επιφάνεια περίπου 91.000 τ.μ. Διαθέτει μικτή εκμισθώσιμη επιφάνεια 50.592 τ.μ., χώρους πρασίνου περίπου 30.000 τ.μ. καθώς και 1.500 θέσεις στάθμευσης.

Οι εμπορικές του επιφάνειες είναι κατά 100% μισθωμένες σε μεγάλες εταιρείες λιανικής στην Ελλάδα.

Η συγκεκριμένη επένδυση της Trade Estates εντάσσεται στα πλαίσια της στρατηγικής εξειδίκευσης της εταιρείας στον τομέα των Εμπορικών Πάρκων και Κέντρων Logistics νέας γενιάς ως αναπόσπαστο κομμάτι της προσέγγισης Omnichannel που εξελίσσεται στο παγκόσμιο εμπόριο.

Σημειώνεται πως το Εμπορικό Πάρκο SMART PARK έχει πετύχει σημαντικές επιδόσεις ανάκαμψης στη μετά-Covid εποχή, αναδεικνύοντας την ανθεκτικότητά του.

Ενδεικτικά αναφέρεται, ότι η επισκεψιμότητα του Πάρκου το 2022 ήταν 6,1 εκατ. επισκέπτες, αυξημένη κατά 13,2% σε σχέση με το 2019.

Παράλληλα, το Α’ εννεάμηνο του 2023 επιτυγχάνεται περαιτέρω σημαντική αύξηση κατά 18% στην επισκεψιμότητά του, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022.

Με αφορμή τη συμφωνία για την αγορά του SMART PARK, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Trade Estates ΑΕΕΑΠ, κ. Δημήτρης Παπούλης, δήλωσε:

«Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συμφωνία σχετικά με το SMART PARK.

»H συγκεκριμένη συναλλαγή, μετά την ολοκλήρωσή της, θα ενισχύσει δυναμικά το χαρτοφυλάκιο μας σε αξία άνω των €450 εκ. (Gross Asset Value) δημιουργώντας σημαντική αξία για τους μετόχους μας.

»Έχουμε ισχυρό όραμα για την επόμενη ημέρα του συγκεκριμένου εμπορικού ακινήτου και της ευρύτερης περιοχής, την αειφόρο εξέλιξή του, ενώ παράλληλα σκοπεύουμε να είμαστε ενεργό μέλος της κοινωνίας και του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος.

»Ευχαριστούμε θερμά τις διοικήσεις του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ και της REDS Α.Ε. για την άψογη συνεργασία από την αρχή των συζητήσεων μας μέχρι την ολοκλήρωση και υπογραφή του συμφωνητικού πώλησης και αγοράς μετοχών της ΓΥΑΛΟΥ Μ.Α.Ε.».

Ο Πρόεδρος Δ.Σ της REDS, κ. Ευθύμιος Μπουλούτας, δήλωσε σχετικά με τη συμφωνία:

«Η συμφωνία πώλησης του εμπορικού κέντρου SMART PARK αποτελεί ένα επιχειρησιακό ορόσημο για την εταιρεία REDS και τον Όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

»Κλείνουμε έναν πολυετή κύκλο στρατηγικής ανάπτυξης και διαχείρισης του εμπορικού πάρκου έχοντας πετύχει τη σταθερή και βιώσιμη πορεία του.

»Με τη συναλλαγή αυτή η REDS ισχυροποιεί περαιτέρω τη ρευστότητά της και κατά συνέπεια τη δυνατότητά της να χρηματοδοτήσει τα επερχόμενα, μεγάλα, επενδυτικά της σχέδια στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης και τo project Καμπά στην Κάντζα Αττικής.

»Ευχαριστούμε θερμά τη Διοίκηση της Trade Estates για την εξαιρετική συνεργασία κατά τη διεκπεραίωση της συναλλαγής».

Η εν λόγω επένδυση θα ολοκληρωθεί με την μεταβίβαση των μετοχών της ΓΥΑΛΟΥ Μ.Α.Ε. μετά την πλήρωση συγκεκριμένων προϋποθέσεων που προβλέπονται στο συμφωνητικό πώλησης και αγοράς μετοχών, πριν το τέλος του 2023.

Η συμφωνημένη αξία του SMART PARK για την συναλλαγή ανήλθε στα €110 εκ. (on a debt free-cash free basis) και η συνεπαγόμενη αξία της εξαγοράς της ΓΥΑΛΟΥ Μ.Α.Ε. με ημερομηνία αναφοράς την 31-8-2023, προσδιορίζεται στα περίπου €93 εκ. Το ακριβές ποσό του τιμήματος θα οριστικοποιηθεί κατά την ημερομηνία κλεισίματος της συναλλαγής.

H ALPHACAP Partners Ltd λειτούργησε σαν αποκλειστική χρηματοοικονομική σύμβουλος της Trade Estates ΑΕΕΑΠ για την εν λόγω συναλλαγή.

Σχετικά με την Trade Estates ΑΕΕΑΠ

Η Trade Estates ΑΕΕΑΠ, εταιρεία με ισχυρούς μετόχους τον Όμιλο Fourlis, την Autohellas και Latsco Hellenic Holdings, είναι η μόνη εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα που εξειδικεύεται στην ανάπτυξη εμπορικών πάρκων και Logistics Centers νέας γενιάς για την εξυπηρέτηση της στρατηγικής omnichannel του λιανεμπορίου, με δραστηριότητα σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία.

Το χαρτοφυλάκιο της Trade Estates αποτελείται σήμερα από 9 Εμπορικά Πάρκα, 3 Logistics Centers νέας γενιάς και ένα υπό ανάπτυξη ακίνητο.

Το επενδυτικό της πλάνο για την επόμενη 4ετία περιλαμβάνει τη δημιουργία νέων εμπορικών πάρκων σε όλη την Ελλάδα (με ναυαρχίδα το εμπορικό πάρκο στο «The Ellinikon Park»), συμμετοχές σε εταιρείες σύμπραξης για ανάπτυξη εμπορικών πάρκων σε Κρήτη και Σπάτα καθώς και τη δημιουργία νέων Logistics Centers.

Σύμφωνα με το αναπτυξιακό πλάνο της εταιρείας, το 2027 θα διαθέτει συνολικά 18 εμπορικά ακίνητα, χαμηλού περιβαλλοντικού αποτυπώματος, με υψηλές αποδόσεις και ισχυρούς μακροχρόνιους μισθωτές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ – Οικονομικά Αποτελέσματα 9μήνου 2023

Στην ΗΛΕΚΤΩΡ το Εθνικό Βραβείο Energy Globe Ελλάδας 2023

Τα Στρουμφάκια έρχονται στο Smart Park για την Παγκόσμια Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών

ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε.: Υπεγράφη η σύμβαση Αναβάθμισης Υποδομών Διαχείρισης Λυμάτων του Δήμου Πόρου

ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε.: Υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής και τριετούς λειτουργίας της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στη Χερσόνησο Κρήτης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr