Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Εύη Σιμοπούλου
Δημοσιογράφος

Burberry: Προβλέπει ότι τα αποτελέσματα για το σύνολο του έτους θα είναι χαμηλότερα από τις προηγούμενες εκτιμήσεις

Burberry: Προβλέπει ότι τα αποτελέσματα για το σύνολο του έτους θα είναι χαμηλότερα από τις προηγούμενες εκτιμήσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Burberry,

Η βρετανική μάρκα πολυτελούς μόδας Burberry ανακοίνωσε την Παρασκευή για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μήνες προειδοποίηση για τις ετήσιες προοπτικές των κερδών της, αποδίδοντας τις ευθύνες στην περαιτέρω επιβράδυνση της παγκόσμιας ζήτησης ενόψει των Χριστουγέννων, προκαλώντας νέα πτώση των μετοχών της.

Οι μετοχές της Burberry υποχώρησαν κατά 7% στις πρωινές συναλλαγές, επεκτείνοντας τις απώλειες του τελευταίου έτους στο 44%. Άλλες μετοχές πολυτελών ειδών διαπραγματεύονταν επίσης χαμηλότερα, με την LVMH και την Kering, η οποία αναδιοργανώνει την κορυφαία εταιρεία Gucci, να υποχωρούν αμφότερες κατά 2%.

Η τελευταία προειδοποίηση της Burberry αποτελεί σημαντικό πλήγμα στο σχέδιο ανάκαμψης του CEO Τζόναθαν Ακερόιντ, ο οποίος προσπαθεί να κινηθεί προς τα πάνω υπό τη δημιουργική καθοδήγηση του σχεδιαστή Ντάνιελ Λι, ο οποίος λάνσαρε την πρώτη του συλλογή τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Έχοντας βιώσει μια επιβράδυνση στις συναλλαγές της κατά τη βασική περίοδο του Δεκεμβρίου, η Burberry αναμένει τώρα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη για το σύνολο του έτους σε ένα εύρος μεταξύ 410 εκατομμυρίων λιρών (523 εκατομμύρια δολάρια) και 460 εκατομμυρίων λιρών.

Τον Νοέμβριο, είχε δηλώσει ότι τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη θα ήταν προς το χαμηλότερο όριο των τότε προβλέψεων των αναλυτών, από 552 εκατ. λίρες έως 668 εκατ. λίρες.

Οι αντίπαλοι, με επικεφαλής τους Γάλλους ηγέτες στον τομέα της πολυτέλειας LVMH και Kering, έχουν επίσης αναφέρει χαμηλότερη ζήτηση για προϊόντα υψηλής ποιότητας σε βασικές αγορές.

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή έχει προσθέσει γεωπολιτική αβεβαιότητα σε μια προοπτική του κλάδου των ειδών πολυτελείας που είναι ήδη επισκιασμένη από τον πληθωρισμό, με τους αγοραστές στις ΗΠΑ και την Ευρώπη να έχουν “στενέψει τα λουριά”, ενώ οι προσδοκίες για μια ισχυρή ανάκαμψη μετά την πανδημία στην Κίνα εκτροχιάστηκαν από την κρίση ακινήτων.

Τα έσοδα λιανικής της Burberry κατά τη διάρκεια των 13 εβδομάδων έως τις 30 Δεκεμβρίου μειώθηκαν κατά 7% σε 706 εκατομμύρια λίρες και οι συγκρίσιμες πωλήσεις καταστημάτων διολίσθησαν κατά 4%.

Αυξήθηκαν κατά 3% στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, η οποία περιλαμβάνει την Κίνα, αλλά μειώθηκαν κατά 5% στην Ευρώπη και κατά 15% στην Αμερική.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Βαρουφάκης δίνει εξηγήσεις για το Burberry

Το νέο άρωμα της Burberry είναι αυθόρμητο και τολμηρό

Ουάου! Ο οίκος Burberry θα λανσάρει και… κρέμες!

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr