Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εδειξε φυλακή η εισαγγελέας σε Σμπώκο, Κάντα για τις μίζες στα εξοπλιστικά

Εδειξε φυλακή η εισαγγελέας σε Σμπώκο, Κάντα για τις μίζες στα εξοπλιστικά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την ενοχή και των τριών κατηγορουμένων που κάθονται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση της προμήθειας του συστήματος τηλεπικοινωνιών του στρατού ΕΡΜΗΣ 2, ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας, Ελένη Καρκαμπούνα.

Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να κριθούν ένοχοι ο πρώην διευθυντής Εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ, Γιάννης Σμπώκος, ο οποίος είναι κατηγορούμενος και για ξέπλυμα χρήματος στην υπόθεση με τις μίζες του Ακη Τσοχατζόπουλου , ο αναπληρωτής του, Αντώνης Κάντας, καθώς και το πρώην στέλεχος της διεύθυνσης Νίκος Λεονταρίτης, για το αδίκημα της άμεσης συνέργιας σε απιστία σε βάρος της υπηρεσίας.

Η εισαγγελέας ζήτησε επίσης την ενοχή του Αντώνη Κάντα και για παθητική δωροδοκία και ξεπλύμα μαύρου χρήματος. Η εισαγγελέας στην αγόρευση της αναφέρθηκε στην αναποτελεσματικότητα του συστήματος Ερμής, το οποίο αν και δεν «έκανε» τελικώς το αγοράσαμε.

«Δεκαέξι χρόνια μετά, το σύστημα δεν λειτουργεί. Είναι μια σειρά μισοτελειωμένου, άχρηστου, μη-λειτουργικού και αναχρονιστικού συστήματος. Θα μπορούσαμε να κάνουμε χρήση του; Όχι, κύριε πρόεδρε. Ποιόν ενδιέφερε, άλλωστε; Τον κύριο Τσοχατζόπουλο και τους συνεργούς του; Προφανώς όχι».

Μιλώντας δε, για το σύνολο των υποθέσεων που αφορούν μίζες σε διάφορα προγράμματα που ζημιώνουν το Δημόσιο, η εισαγγελέας Εφετών είπε «το ποινικό δίκαιο δεν μπορεί να λύσει τα φαινόμενα διαφθοράς, μπορεί όμως να τα καταστείλει».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: «Ελπίζω ότι υπάρχουν κάποια όρια και στον παραλογισμό της γειτονικής μας χώρας»

Ο Νίκος Δένδιας στο MIT συναντήθηκε με ειδικούς σε θέματα Τεχνολογίας και Ναυπηγικής

Τσούνης: Δέσμευση των ΗΠΑ για εκσυγχρονισμό του ελληνικού στρατού

Νίκος Δένδιας: Το 2030 η ελληνική Αεροπορία θα διαθέτει 200 σύγχρονα αεροσκάφη τέταρτης και πέμπτης γενεάς

Νίκος Δένδιας: Στόχος είναι η ισχυρότερη πολεμική αεροπορία στην περιοχή, σύγχρονος στόλος και ελληνική πολεμική βιομηχανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr