Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στέλεχος του ΓΛΚ χορηγούσε παράνομα εγγυήσεις σε επιχειρηματίες για δάνεια!

Στέλεχος του ΓΛΚ χορηγούσε παράνομα εγγυήσεις σε επιχειρηματίες για δάνεια!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στέλεχος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, χορηγούσε κατά παράβαση του νόμου εγγυήσεις σε επιχειρηματίες της Βορείου Ελλάδος-οι οποίοι είχαν προβλήματα εξυπηρέτησης των δανείων τους- προκαλώντας μεγάλη οικονομική ζημία στο ελληνικό δημόσιο!

Ήδη, το στέλεχος διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για απιστία, όπως επίσης και ο υπάλληλος που κατηγορείται ότι την συνέδραμε, ενώ αντιμέτωποι με το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία είναι συνολικά 57 επιχειρηματίες.

Πρόκειται για διευθυντικό στέλεχος του ΓΛΚ, η οποία χωρίς να πληρούνται οι προυποθέσεις χορήγησε εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου 94 εκατομμυρίων ευρώ, ακόμη και χωρίς να έχουν προηγηθεί οι αιτήσεις των επιχειρηματιών!!

Η έρευνα που έφερε στο φως τις έκνομες ενέργειες μέσα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ξεκίνησε με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα κ. Παναγιώτη Αθανασίου και διενεργήθηκε από την επίκουρη εισαγγελέα Ελένη Μιχαλοπούλου.

Η υπόθεση ξεκίνησε το 2006, όταν ειδικός νόμος έδωσε τη δυνατότητα στο ελληνικό δημόσιο να παρέχει εγγυήσεις, υπό αυστηρές προϋποθέσεις, για την εξυπηρέτηση επιχειρηματιών και εταιρειών που αντιμετώπιζαν προβλήματα εξυπηρέτησης των δανείων τους προς τις τράπεζες. Απαραίτητη προυπόθεση όμως για να δοθούν οι εγγυήσεις είναι σύμφωνα με το νόμο να υποβληθεί αίτηση από τον επιχειρηματία και να εξεταστεί από 11μελές συμβούλιο, το οποίο ερευνά σε βάθος το αίτημα των επιχειρηματιών.

Όμως στην προκειμένη περίπτωση, όπως διαπιστώθηκε από την εισαγγελική έρευνα, η εν λόγω υψηλόβαθμη υπάλληλος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, μέσα σε 30 ημέρες και χωρίς να θέσει τις αιτήσεις στον έλεγχο του 11μελούς Συμβουλίου, τις έκανε δεκτές, χορηγώντας εγγυήσεις ύψους 94.000.000 ευρώ.

Η δικογραφία χρεώθηκε για τα περαιτέρω σε ανακριτή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τράπεζα της Ελλάδος: Τα δύο «εμπόδια» που βάζει για τη χορήγηση στεγαστικών δανείων

Τρώνε από τα έτοιμα οι Έλληνες λόγω ακρίβειας – Μείωση καταθέσεων τον Ιανουάριο κατά 5,2 δισ. ευρώ

Δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο: Η κυβέρνηση τους αφήνει στα «νύχια» των τραπεζών

Υπουργείο Ανάπτυξης: Διοικητικό πρόστιμο 250.000 ευρώ στην ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ για παράνομη επιβάρυνση δανειολήπτη

ΣΥΡΙΖΑ: Παγίδα για τους δανειολήπτες η προκαταβολή 10% στους servicers

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr