Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιος ο ρόλος του γιου γνωστού τραγουδιστή στο κύκλωμα εκβιαστών

Ποιος ο ρόλος του γιου γνωστού τραγουδιστή στο κύκλωμα εκβιαστών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με απαγωγές παιδιών, δολοφονίες, ξυλοδαρμούς, εμπρησμούς και ανατινάξεις, απειλούσε το κύκλωμα εκβιαστών, στο οποίο συμμετείχε ο γιος γνωστού λαϊκού τραγουδιστή, μεσίτες, αγοραστές και πωλητές ακινήτων.

Το κύκλωμα με πρόφαση τις αγοραπωλησίες ακινήτων απαιτούσε χρήματα και έφτανε να απειλεί για να τα πάρει.

Τέλος στη δράση του έβαλε το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής το οποίο και εξάρθρωσε τη σπείρα.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν στις 22 Δεκεμβρίου στην Κυψέλη και στο Ίλιον, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 69, 49 και 46 ετών, μέλη της ομάδας, ενώ αναζητείται ένας επιπλέον συνεργός τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της εκβίασης, της έκρηξης, των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς, της οπλοκατοχής και παραβάσεων σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες.

Από το 2006

Όπως έδειξε η έρευνα, οι συλληφθέντες από το 2006 είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με αρχηγό τον 69χρονο ο οποίος δραστηριοποιούνταν στα μεσιτικά.

Με πρόσχημα εντολές μεσιτείας σε ισχύ απαιτούσαν και έπαιρναν χρήματα.

Η “μέθοδός” τους ήταν η εξής:

Όταν παλαιοί πελάτες του 69χρονου πραγματοποιούσαν νόμιμη αγορά κάποιου ακινήτου, είτε μέσω άλλου μεσίτη, είτε μέσω αγγελίας, αυτός αξίωνε να του καταβάλλουν χρήματα. Σε περίπτωση άρνησής τους, μέσω του 46χρονου, ανέθετε στον 49χρονο να τους απειλεί τηλεφωνικά για τη ζωή τους καθώς και για τη ζωή των μελών της οικογενείας τους.

Σε μία μάλιστα περίπτωση οι κατηγορούμενοι προέβησαν στην καταστροφή, με τοποθέτηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, του αυτοκινήτου εκβιαζόμενου.

Πρόκειται για κατασκευαστή-πωλητή ακινήτου, του οποίου το όχημα ανατινάχτηκε στις 16 Νοεμβρίου, με σκοπό να καμφθούν οι αντιστάσεις του και να καταβάλει το χρηματικό ποσό που απαιτούσε το κύκλωμα.

Πράγματι, το θύμα έδωσε 7.000 ευρώ στους εκβιαστές, ενώ 4.000 κατέβαλλε και ο αγοραστής για την πώληση του ίδιου ακινήτου.

Σε άλλη υπόθεση το 2010, ο 65χρονος μεσίτης-εκβιαστής είχε κάνει αγωγή σε αγοραστή, διεκδικώντας την μεσιτεία, παρότι δεν ήταν εκείνος που είχε μεσολαβήσει για την πώληση του ακινήτου.

Μετά από συνεχείς απειλές και εκβιασμούς, ο αγοραστής δεν προσήλθε στο δικαστήριο, με αποτέλεσμα να επιδικαστεί χρηματικό ποσό υπέρ του μεσίτη, το οποίο και έδωσε το θύμα του εκβιασμού. Αντίστοιχη υπόθεση εκβιασμού καταγράφηκε και το 2006.

Ο αρχηγός του κυκλώματος είναι πεθερός του 46χρονου γιου πολύ γνωστού τραγουδιστή.

Ο 46χρονος επίσης είναι μέσα στους συλληφθέντες. Πρόκειται για γιο δημοφιλούς ερμηνευτή, ιδιοκτήτη γυμναστηρίου και σχολής πολεμικών τεχνών.

Φέρεται να είχε τον ρόλο του «εισπράκτορα» των χρημάτων των εκβιασμών.

Ένας ακόμη 49χρονος, πελάτης του γυμναστηρίου, ήταν ο «τηλεφωνητής», που επικοινωνούσε με αγοραστές, πωλητές, εργολάβους και μεσίτες, απειλώντας τις ζωές των ίδιων, μελών των οικογενειών τους και ανατινάξεις περιουσιακών τους στοιχείων, αν δεν έδιναν την «προμήθεια».

Στη συνέχεια ο 49χρονος, επικοινωνούσε με τον μεσίτη και τον γιο του τραγουδιστή, προκειμένου να τους ενημερώνει για τις εξελίξεις.

Οι τρεις συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εκβιασμούς, απειλές και εκρήξεις, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα από τον οποίο πήραν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν στον Ανακριτή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

19χρονος εισέβαλε σε σχολείο στην Αθήνα με σφυρί και μαχαίρι – Τραυμάτισε τον διευθυντή και έναν μαθητή

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Μπήκαν σε μπαρ στην Ομόνοια κι άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα

Νίκος Δένδιας: «Τιμάμε τις εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας που έπεσαν μέσα σ’ αυτά τα 203 χρόνια για να είναι η πατρίδα μας ελεύθερη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr