Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Βράζει» το Μενίδι: «Θα χυθεί αίμα», απειλούν οι Ρομά μετά τις επιθέσεις

«Βράζει» το Μενίδι: «Θα χυθεί αίμα», απειλούν οι Ρομά μετά τις επιθέσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έκρυθμη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στο Μενίδι, μετά τα νέα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας των κατοίκων, με αφορμή τον θάνατο του 11χρονου Μάριου, όταν ομάδα νεαρών ατόμων, κινήθηκε προς τον καταυλισμό των Ρομά πετώντας πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν ζημιές σε δύο σπίτια, πιθανότατα από βόμβες μολότοφ, ενώ στην ομάδα αυτή των επιτιθέμενων φέρονται να συμμετείχαν και άτομα από τον χώρο της ακροδεξιάς.

Νέες πορείες των κατοίκων

Με κύριο σύνθημα τους «Έξω τα ναρκωτικά από το Μενίδι» περίπου 1.000 κάτοικοι του Μενιδίου πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας, όταν περίπου 200 νεαρά άτομα αποκόπηκαν από τον κύριο όγκο της πορείας και προσπάθησαν να κατευθυνθούν προς τον οικισμό των Ρομά στην περιοχή της Αυλίζας.

Μετά το τέλος της χθεσινής συγκέντρωσης οι κάτοικοι έδωσαν νέο ραντεβού, σήμερα Δευτέρα, στις 19:00, με τους Ρομά να απειλούν ότι αν επιστρέψουν στον καταυλισμό «θα χυθεί αίμα».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, από τα χθεσινά επεισόδια εναντίον των σπιτιών τους, δεν έγινε καμία σύλληψη, κάτι που όπως λένε, τους αναγκάζει να προχωρήσουν σε αντίστοιχες κινήσεις για να υπερασπιστούν τις περιουσίες τους.

«Θα ανεβώ στην ταράτσα, θα πάρω την καραμπίνα και θα τους διαλύσω», σχολίασε ένας εξ αυτών.

Παράλληλα οι κάτοικοι, έδωσαν ραντεβού την Τρίτη το πρωί, έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στην Κατεχάκη όπου και προτίθενται να φθάσουν με πούλμαν.

Στον ανακριτή ο 23χρονος Ρομά που ομολόγησε

Ο 23χρονος Ρομά που έχει συλληφθεί, θα οδηγηθεί σήμερα, Δευτέρα στις 12:00, στον ανακριτή καθώς ομολόγησε ότι συμμετείχε στο γλέντι της περασμένης Πέμπτης.

Ο Τόσκας εκτιμά ότι η κατάσταση στο Μενίδι θα εκτονωθεί – Αυστηρές ποινές για τις μπαλωθιές

Σε επιφυλακή βρίσκεται η Αστυνομία, μετά την τραγωδία με τον 11χρονο μαθητή στο Μενίδι που σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα, αλλά και τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν το Σαββατοκύριακο στην περιοχή.

Όπως εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, μιλώντας στον realfm 97,8, η κατάσταση θα εκτονωθεί.

Ο κ. Τόσκας τόνισε ότι η Δυτική Αττική είναι η πιο προβληματική περιοχή στην Ελλάδα, όμως το άβατο, όπως επεσήμανε, μπορεί να σπάσει.

«Μπορεί να σπάσει, όχι μόνο με αστυνομικά μέτρα. Με περισσότερα αστυνομικά μέτρα θα συμφωνήσω, αλλά και με προσανατολισμό των νεαρών παιδιών των Ρομά στην εκπαίδευση, στην επαγγελματική ενασχόληση τη νόμιμη και μόνο τότε θα δούμε στροφή των πραγμάτων.

»Τα ναρκωτικά κάνουμε τεράστιες προσπάθειες να φύγουν από την περιοχή, όμως δεν είναι μόνο θέμα αυτής της περιοχής.

»Είδατε που εξαρθρώθηκε τεράστιο κύκλωμα με Ρομά απ’ όλη την Ελλάδα που συγκέντρωνε τα κλοπιμαία στη Δυτική Αττική, είδατε και άλλες επιχειρήσεις για τα ναρκωτικά στην περιοχή, όμως το θέμα της εκπαίδευσης είναι σημαντικό, το θέμα της ενασχόλησης της επαγγελματικής είναι σημαντικό και αυτό δεν αφορά μόνο τη Δυτική Αττική», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και σημείωσε: «Δεν αντιμετωπίζεται μόνο με αστυνομικές λύσεις το τεράστιο πρόβλημα της Δυτικής Αττικής, όπου τα παιδιά των Ρομά έχουν πάψει να πηγαίνουν σχολείο εδώ και πάρα πολλά χρόνια και αντί να πηγαίνουν στο σχολείο κάνουν άλλες εκπαιδεύσεις -εντός πολλών εισαγωγικών.

»Είναι τεράστιο το πρόβλημα. Οταν μου έθεταν, εδώ και 2 χρόνια, όλοι το θέμα των Εξαρχείων, έλεγα ότι το πραγματικό άβατο είναι στη Δυτική Αττική».

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αναφερόμενος στην αστυνομική παρουσία, τόνισε χαρακτηριστικά ότι κάποτε τα περιπολικά δεν έμπαιναν στους καταυλισμούς, ενώ τώρα μπαίνουν και απάντησε στις καταγγελίες για αποδυνάμωση των τοπικών τμημάτων λέγοντας:

«Κάποιοι μπερδεύουν το παρελθόν με το παρόν, τις παλιές ιστορίες που ακούνε. Έχω απαγορεύσει κάθε μετάθεση αστυνομικού, εκτός αν υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος, από την περιοχή.

»Ισα ίσα προσπαθούμε να ενισχύσουμε με κόσμο που αποσύρουμε από αλλού την περιοχή. Με πολλές δυσκολίες. Παρ’ όλα αυτά έχουμε ενισχύσει, όχι θεαματικά, αλλά έχουμε ενισχύσει την αστυνομική παρουσία».

»Εχω επισκεφθεί αρκετές φορές τη Δυτική Αττική, έχουν γίνει σοβαρές ενέργειες για μείωση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας, αλλά όποιος νομίζει ότι μέσα σε 24 ώρες ή σε έναν χρόνο ή σε δύο χρόνια θα λυθεί το θέμα της Δυτικής Αττικής και ξαφνικά τα παιδιά θα πηγαίνουν σχολείο και θα υπάρξει σοβαρή ενασχόληση επαγγελματική και όχι με τα ναρκωτικά κάποιων ανθρώπων, θα πει ψέματα».

Τόσκας: Αυστηρότερες ποινές για παράνομη οπλοχρησία και μπαλωθιές

Υπέρ της αλλαγής του νομικού καθεστώτος που αφορά την παράνομη οπλοχρησία τάχθηκε ο υπουργός προτείνοντας:

«Αυστηρότερα μέτρα σε ό,τι αφορά στην παράνομη οπλοχρησία και τις μπαλωθιές και όλα αυτά. Να ληφθούν τα αυστηρότερα μέτρα και να υπάρξει και κοινωνική κατακραυγή που χρειάζεται να υπάρξει και όχι ανοχή».

«Κατηγορώ» της Αστυνομίας στο «Παίδων»

Κατηγορίες εναντίον του νοσοκομείου «Παίδων» στο οποίο διακομίστηκε ο άτυχος Μάριος επιρρίπτουν κύκλοι της Αστυνομίας, αναφέροντας πως «εάν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης οι γιατροί του νοσοκομείου όπου διακομίστηκε ο μαθητής είχαν διαπιστώσει ότι δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι του, θα είχαμε αποκλείσει αμέσως την περιοχή και πιθανότατα θα συλλαμβάναμε το δράστη. Εμείς ενημερωθήκαμε για το πόρισμα του ιατροδικαστή το μεσημέρι της Παρασκευής. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Θα “δέσουμε”, όμως, την υπόθεση και ο δράστης θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εν διαστάσει ζευγάρι αστυνομικών κατέληξε στα δικαστήρια λόγω τοξικής σχέσης

Άξιοι Ανάργυροι: Μήνυση σε βάρος των αστυνομικών κατάθεσε ο πατέρας της αδικοχαμένης Κυριακής

Ο 39χρονος φέρεται να είχε ένα μεγάλο μαχαίρι στη ζώνη του και να όρμηξε πάνω στην Κυρ. Γρίβα

Πειραιάς: Κατέρρευσε διώροφο κτίριο στο Πασαλιμάνι – Νεκρός ένας 31χρονος αστυνομικός

Πάτρα: Άνδρας έσπαγε πιάτα στο κεφάλι της γυναίκας του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr