Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Novartis: Αντίστροφη μέτρηση για διώξεις – “Σεισμός” για πολιτικούς

Novartis: Αντίστροφη μέτρηση για διώξεις – “Σεισμός” για πολιτικούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έχει αρχίσει να αδειάσει η κλεψύδρα για το σκάνδαλο της Novartis και την άσκηση ποινικών διώξεων από την ελληνική Δικαιοσύνη, με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας την Κυριακή από την εφημερίδα Documento να κάνουν λόγο για εμπλοκή πέντε πρώην υπουργών.

Η πολύκροτη υπόθεση για τις πρακτικές του φαρμακευτικού κολοσσού σύμφωνα με πληροφορίες έχει ωριμάσει δικαστικά μετά από έρευνα ενός έτους, ταξίδια στις Ηνωμένες Πολιτείες, συνεργασία με το FBI και το υπουργείο Δικαιοσύνης από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τα στοιχεία που συνέλεξαν οι ελληνικές δικαστικές αρχές να μην αποκλείεται να προκαλέσει ακόμη και πολιτικό σεισμό.

Τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους οι αρχές, προέρχονται όχι μόνο από την Αμερική, η οποία έδωσε το know-how, αλλά και από τα δικά της ευρήματα, τα οποία φέρεται ότι “κούμπωσαν” από τις καταθέσεις προστατευόμενων μαρτύρων, που αποφάσισαν να μιλήσουν στους εισαγγελείς διαφθοράς, όπως έκαναν άλλωστε και οι συνάδελφοί τους, ζητώντας “άσυλο” στις ΗΠΑ.

Όσα αποκάλυψαν, όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του το news247, διασταυρώθηκαν από τα έγγραφα και τα ντοκουμέντα που κατασχέθηκαν τόσο από τα γραφεία της εταιρίας στην Ελλάδα (σ.σ με την απόλυτη συνεργασία της) αλλά και από τις εφόδους που έγιναν από την οικονομική αστυνομία σε 17 σημεία, σπίτια και γραφεία συνεργαζόμενων επαγγελματικά με την Novartis.

Αυτό που από την αρχή ενδιέφερε την Εισαγγελία Διαφθοράς είναι να ερευνήσει εάν η εταιρία, με τις ευλογίες της πολιτικής ηγεσίας, πουλούσε ακριβά τα φάρμακα στην Ελλάδα, ζημιώνοντας όχι μόνο τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά καθορίζοντας επιπλέον τις τιμές των φαρμάκων στην Ευρώπη, αφού η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των 16 χωρών που μπαίνουν στο καλάθι διαμόρφωσης των τιμών, έναν θεσμοθετημένο σε πολλές χώρες δείκτη, βάση του οποίου διαμορφώνονται οι τελικές τιμές των φαρμάκων της εταιρείας σε πολλά άλλα κράτη.

Στο στόχαστρο μπήκαν οι αποφάσεις των μελών των επιτροπών που καθορίζουν τις τιμές, ενώ στο μικροσκόπιο μπήκαν και τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί από την δικογραφία του ΚΕΕΛΠΝΟ που είναι εδώ και καιρό ανοιχτή.

Στον χορό μπήκε και το ΣΔΟΕ με ανοίγματα λογαριασμών στελεχών της εταιρίας, των μελών των επιτροπών, αλλά και εκατοντάδων γιατρών, μετά τις πληροφορίες για δωροδοκίες, προκειμένου να προωθούνται φάρμακα της συγκεκριμένης εταιρίας.

Οι υποψίες των Αμερικανών άλλωστε, οι οποίοι άνοιξαν πρώτοι την έρευνα κινήθηκαν εξαιτίας των ισολογισμών, όπως λένε οι πληροφορίες, της εταιρίας στη χώρα μας, αφού οι τζίροι της Novartis σε μία χώρα 11 εκατομμυρίων κατοίκων, ήταν πολύ μεγάλοι.

Και αυτό που θέλησαν να ερευνήσουν είναι εάν η ελβετική εταιρία, στην οποία ωστόσο έχουν μπει μεγάλα γερμανικά κεφάλαια, μετέρχεται παράνομων μεθόδων και πρακτικών για να αποκτά διείσδυση σε γιατρούς και νοσοκομεία.

Αυτό ήταν το νήμα που έπιασε και η ελληνική δικαιοσύνη, αναζητώντας την διάπραξη τυχόν παράνομων πράξεων.

Η πιθανή εμπλοκή και πολιτικών προσώπων στην υπόθεση αναμένεται να ανεβάσει τις επόμενες εβδομάδες το θερμόμετρο, ωστόσο όπως λένε νομικοί, ακόμη και εάν υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης του αδικήματος της απιστίας, αυτό είναι παραγεγραμμένο, μετά τις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις.

Το μόνο αδίκημα που δεν έχει παραγραφεί (μετά την νομολογία που δημιουργήθηκε με αφορμή τον Άκη Τσοχατζόπουλο) είναι αυτό του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, εάν και εφόσον διακριβωθεί η ύπαρξη εμβασμάτων…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισπανία: Τα αμαρτωλά «Καθαρά Χέρια» που κατηγορούν τη σύζυγο του Σάντσεθ

Ισπανία: Ο Σάντσεθ σκέφτεται να παραιτηθεί – Ποιος είναι ο λόγος

Ρωσία: Συνελήφθη ο υφυπουργός Άμυνας Τιμούρ Ιβανόφ για διαφθορά

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Έκθεση-«κόλαφος» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη: Η Ελλάδα «βουτηγμένη» στη διαφθορά

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr