Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Το Λίπος» κατέρρευσε: Διακόπηκε η δίκη του αρχιμαφιόζου στη Θεσσαλονίκη

«Το Λίπος» κατέρρευσε: Διακόπηκε η δίκη του αρχιμαφιόζου στη Θεσσαλονίκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επεισοδιακά διακόπηκε σήμερα το μεσημέρι Τρίτης η δίκη του φερόμενου ως αρχιμαφιόζου Λάσα Σουσανασβίλι γνωστού και ως «Το Λίπος» στο Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης.

Μόλις άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου ότι η δίκη θα γίνει κανονικά παρά το αίτημα αναβολής που υποβλήθηκε από την πλευρά των συνηγόρων του, ζήτησε να διακομιστεί σε νοσοκομείο, υποστηρίζοντας ότι η μία πλευρά του προσώπου του μούδιαζε.

Το σκηνικό στην αίθουσα του Κακουργιοδικείου Θεσσαλονίκη ήταν ανάλογο της φήμης που ακολουθεί τον 57χρονο, ο οποίος μόλις την περασμένη εβδομάδα συνελήφθη σε κοινή επιχείρηση των γαλλικών και ελληνικών αστυνομικών αρχών, κατηγορούμενος ως αρχηγός μαφιόζικης οργάνωσης που δρα σε όλη την Ευρώπη.

Αστυνομικοί των ΕΚΑΜ με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, άλλοι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ να ελέγχουν κάθε κίνηση μέσα στην αίθουσα, μέχρι και στα ασανσέρ, έως ότου ο 57χρονος να εμφανιστεί ενώπιον των δικαστών.

Πρόκειται για την επανάληψη της δίκης του για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης για την οποία σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε κάθειρξη 14 ετών και αφέθηκε ελεύθερος 2,5 χρόνια μετά τη φυλάκισή του, με τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου καθώς κρίθηκε ανάπηρος άνω του 67%.

Ο Λάσα Σουσανασβίλι είχε καταδικαστεί ως αρχηγός μαφιόζικης οργάνωσης που δρούσε σε Γαλλία, Ισπανία και Γερμανία, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν σε ληστείες, κλοπές και εκβιάσεις, αλλά και σε ανθρωποκτονίες.

Δικάστηκε στη Θεσσαλονίκη καθώς κρίθηκε πως για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μεταξύ των ετών 2008 – 20012, όταν και συνελήφθη στην Αθήνα, συντόνιζε από τη χώρα μας τη δράση της οργάνωσης.

Βασικός μάρτυρας κατηγορίας είναι ο τότε επικεφαλής της δίωξης οργανωμένου εγκλήματος της Ισπανίας, ο οποίος πρωτόδικα περιέγραψε ότι ο Λάσα ήταν ο αρχηγός και συντόνιζε την οργάνωση με τον αδερφό του Καχαμπέρ Σουσανασβίλι.

Ωστόσο σήμερα ο Ισπανός αστυνομικός δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο να καταθέσει, παρ’ ότι υπήρχε έγγραφο της ισπανικής Εισαγγελίας στο οποίο μεταφέρονταν πληροφορίες ότι θα παραστεί στη δίκη. Το δικαστήριο όμως έκρινε πως μπορεί η κατάθεσή του να διαβαστεί και έτσι να προχωρήσει η δίκη.

Προηγουμένως οι δικηγόροι του 57χρονου ζήτησαν είτε την αναβολή, είτε τη διακοπή, αίτημα που δεν έγινε δεκτό.

«Ο κατηγορούμενος ζήτησε να πάει στο νοσοκομείο, δεν αισθάνεται καλά», ανέφερε ο μεταφραστής του στο δικαστήριο.

«Μου λέει ότι μουδιάζει η μία πλευρά του προσώπου του», συμπλήρωσε. Το δικαστήριο διέκοψε προκειμένου να εξεταστεί μέσα στο κελί από γιατρό του ΕΚΑΒ.

Ο διασώστης μετέφερε στο δικαστήριο πως δεν φαίνεται να έχει κάτι σοβαρό, ωστόσο το ιατρικό του ιστορικό είναι βαρύ γι’ αυτό πρέπει να διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Η δίκη διακόπηκε για να συνεχιστεί στις 2 Μαΐου και ο Σουσανασβίλι διακομίστηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο που συνοδευόταν από σειρά περιπολικών της ΕΛ.ΑΣ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεσσαλονίκη: 23χρονος προέτρεπε ανήλικη να ακρωτηριάσει τα γεννητικά της όργανα και την ανάγκασε να αυτοτραυματιστεί

Θεσσαλονίκη: Αφγανή πρόσφυγας κατήγγειλε ότι τη βίασε 29χρονος που θα τη φιλοξενούσε

Δημοσκόπηση-χαστούκι για κυβέρνηση Μητσοτάκη και Δικαιοσύνη: 8 στους 10 βλέπουν συγκάλυψη στα Τέμπη

Θεσσαλονίκη: Αλβανός βίαζε κι έδερνε την 28χρονη Αλβανίδα σύζυγό του

«Ιερή» απάτη στη Θεσσαλονίκη: Ρασοφόροι απέσπασαν 1,3 εκατ. ευρώ από πιστούς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr