Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα αρνείται όλα ο Ριχάρδος και κατηγορεί την Αστυνομία για προχειρότητα – «Εκμεταλλεύτηκαν τη διασημότητά μου»

Τα αρνείται όλα ο Ριχάρδος και κατηγορεί την Αστυνομία για προχειρότητα – «Εκμεταλλεύτηκαν τη διασημότητά μου»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην αντεπίθεση περνά ο Δημήτρης Ριχάρδος, ο θεωρούμενος ως βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση λαθραίας εξαγωγής χρυσού ενεχυροδανειστής, λίγες ώρες μόνο πριν περάσει, την Κυριακή, το κατώφλι της ανακρίτριας Διαφθοράς για να απολογηθεί.

Ειδικότερα, με αίτηση που κατέθεσε ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας, προς τη δικαστικό λειτουργό, ο ιδιοκτήτης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων ζητεί να διοριστεί αμέσως πραγματογνώμονας τελωνειακός υπάλληλος του αεροδρομίου, ειδικός σε θέματα εξαγωγών χρυσού, ώστε να αποσαφηνίσει τις διαδικασίες γι’ αυτού του είδους εξαγωγές, αλλά και για ποιες περιπτώσεις απαιτείται η καταβολή φόρων, δασμών και άλλων επιβαρύνσεων και πώς αυτοί υπολογίζονται.

Δηλώνει, επίσης, πως προτίθεται να παραμείνει κρατούμενος και πέραν του πενθημέρου που ορίζει ο νόμος, ώστε να προηγηθεί της απολογίας του η πραγματογνωμοσύνη.

Παράλληλα, ζητεί την κατ’ αντιπάρασταση εξέτασή του με τον κατά τη δικογραφία «συναρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης» Τούρκο υπήκοο ή με όποιον άλλον κρίνει η ανακρίτρια, ώστε να αποδείξει, όπως υποστηρίζει, ότι δεν έχει καμία σχέση με παράνομες εξαγωγές χρυσού.

Στην αίτησή του ο ενεχυροδανειστής επιτίθεται με σφοδρότητα στην Αστυνομία και στον τρόπο που διενήργησε την έρευνα, κάνοντας λόγο για «προχειρότητα», «εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων» και «παραπλάνηση της Εισαγγελίας».

Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η επιληφθείσα αστυνομική Αρχή, με απίστευτη προχειρότητα και προφανώς για να σχηματίσει επί τούτου δικογραφία σε βάρος μου προς εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων, εκμεταλλεύτηκε αφενός την επωνυμία, την επιτυχία και τη διασημότητά μου και αφετέρου το γεγονός ότι έχω συνεργαστεί με τον συγκατηγορούμενό μου στη νόμιμη εξαγωγή χρυσού και άρα εξ αυτού και μόνο υπήρχε αναφορά του ονόματός μου σε σχέση με το συγκεκριμένο πρόσωπο και τους συνεργάτες του, οι οποίοι όμως δεν είναι και δικοί μου και δεν έχουν καμία σχέση με την επαγγελματική μου δραστηριότητα…

»Η αστυνομική Αρχή για να επιτύχει τον σχηματισμό δικογραφίας λαθρεμπορίας με εμένα ως δήθεν έναν εκ των πρωταγωνιστικών προσώπων, δεν έκανε καμία ουσιαστική προανακριτική πράξη, αφού δεν απευθύνθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, ώστε να συνεργαστεί με τελωνειακούς υπαλλήλους, αλλά απευθύνθηκε σκόπιμα σε έναν ανήθικο, άσχετο με το αντικείμενο της υπόθεσης, εκτελωνιστή-φίλο αστυνομικών, ονόματι… Κι αυτό γιατί δεν ήθελε τελωνειακό υπάλληλο, ο οποίος θα γκρέμιζε το “show” που στήθηκε».

Ο κατηγορούμενος τονίζει, επίσης, στην αίτησή του ότι «είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των Ελληνικών Δικαστηρίων που υπόθεση λαθρεμπορίας έρχεται στις δικαστικές Αρχές από την Αστυνομία, διότι πάντοτε οι υποθέσεις λαθρεμπορίας ερευνώνται και διαβιβάζονται από το υπουργείο Οικονομικών και τις τελωνειακές Αρχές που γνωρίζουν τον Τελωνειακό Κώδικα.

Πρώτη φορά κρατήθηκε απέξω το υπουργείο Οικονομικών σε μια υπόθεση οικονομικής φύσεως που απαιτεί ειδικές γνώσεις επί τελωνειακών θεμάτων, δεδομένου ότι το αδίκημα της λαθρεμπορίας δεν μπορεί να περιγραφεί με υποψίες, ούτε έχει σχέση με τις υποθέσεις που συνήθως διαχειρίζεται η Αστυνομία, όπως ναρκωτικά και εκβιάσεις που έχουν να κάνουν με συμπεριφορές φυσικών προσώπων.

Η αστυνομική, λοιπόν, Αρχή παραπλάνησε τον Εισαγγελέα για την άσκηση ποινικής διώξεως και θέλει να παραπλανήσει κι εσάς, όμως οι ελλείψεις αυτές δεν μπορούν να παραμείνουν σε επίπεδο κυρίας ανακρίσεως ή/και ποινικής δίκης και δεν μπορείτε εσείς να λειτουργήσετε με τον ίδιο τρόπο που λειτούργησαν οι αστυνομικοί και οι δημοσιογράφοι, αλλά οφείλετε να ενεργήσετε σύμφωνα με το σύνταγμα και τον νόμο που επιβάλλουν τη σωστή εφαρμογή και ερμηνεία αυτού».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του κ. Κούγια αναφέρεται πως ο ενεχυροδανειστής Δημήτρης Ριχάρδος δεν έχει καμία απολύτως σχέση με χώρο επί της οδού Αριστείδου, που κατά τη δικογραφία αποτελούσε «καβάτζα» της οργάνωσης, και δηλώνει πως έχει αποκρυβεί από την παρουσίαση της υπόθεσης ότι όλες οι παράνομες εξαγωγές ξεκινούσαν από εκεί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Μπήκαν σε μπαρ στην Ομόνοια κι άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα

Η στρατολόγηση των ανήλικων θυμάτων και τα ραντεβού – Πού στρέφονται οι έρευνες για το κύκλωμα μαστροπείας

«Ήθελε να μας δει γυμνές, έδωσε σε εμένα 350 και στη φίλη μου 450 ευρώ»: Σοκάρει 16χρονη θύμα του κυκλώματος μαστροπείας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr