Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανίαΤουρκίαΚουρδιστάνΙσραήλΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΛιβύηΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

15χρονοι μπλεγμένοι σε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στην Κέρκυρα

15χρονοι μπλεγμένοι σε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στην Κέρκυρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αίσθηση έχει προκαλέσει η εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών στην Κέρκυρα, ο πυρήνας του οποίου αποτελούνταν από ανήλικα άτομα.

Μάλιστα η πλειοψηφία των χρηστών στους οποίους διοχέτευαν τα ναρκωτικά ήταν επίσης ανήλικοι.

Κατά την παρουσίαση της εξιχνίασης της υπόθεσης, ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, Ματθαίος Γιαννούλης, δήλωσε σχετικά.

«Η σημερινή παρουσίαση αφορά μια σημαντική υπόθεση που χειρίστηκε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας .

»Ειδικότερα το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υπηρεσίας μας κατάφερε ύστερα από πολύμηνες έρευνες να εξακριβώσει την δράση μιας πολυμελούς οργάνωσης νεαρών ατόμων τα οποία είχαν αναπτύξει συστηματική δράση στην διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης στην πόλη και άλλες περιοχές της Κέρκυρας και ειδικότερα σε χώρους αναψυχής των νέων.

»Ειδικότερα θα ήθελα να επισημάνω τα ακόλουθα:

»Η εξακρίβωση της δράσης της οργάνωσης παρουσίασε αρκετές ιδιαιτερότητες καθώς όπως διαπιστώθηκε και αποτυπώθηκε στην κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε, τα (21) μέλη που αποτελούσαν τον βασικό πυρήνα της ήταν νεαρά άτομα, τέσσερα από τα οποία 15 έως 17 ετών. Αντίστοιχες ηλικίες είχαν και οι χρήστες στους οποίους διοχετευόταν η ακατέργαστη κάνναβη.

»Συγκεκριμένα οι εμπλεκόμενοι τυγχάνουν άτομα νεαρής ηλικίας, όπως και το άτομο το οποίο έχει ταυτοποιηθεί για τον ρυθμιστικό του ρόλο και ορισμένοι εξ αυτών κατέχουν την ιδιότητα του μαθητή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ανέπτυξαν εγκληματική δραστηριότητα προμηθεύοντας συνομήλικούς τους με ακατέργαστη κάνναβη .

»Η δράση της οργάνωσης εντοπίζεται τουλάχιστον τους τελευταίους οχτώ (8) μήνες με τα προσδοκώμενα παράνομα οικονομικά οφέλη να ανέρχονται τουλάχιστον σε εκατό πενήντα χιλιάδες ευρώ.

»Στο πλαίσιο των πολύμηνων ερευνών για την εξάρθρωση της οργάνωσης είχαν ήδη συλληφθεί σε προγενέστερο χρόνο από την Υπηρεσία μας τέσσερα (4) ακόμη μέλη, για διάφορες υποθέσεις ναρκωτικών, οι οποίοι είναι προφυλακισμένοι.

»Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 140 κιλών η οποία είχε κατασχεθεί από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας την 17-08-2018 διαχειρίζονταν από 18χρονο αλλοδαπό μέλος της οργάνωσης, με το εκτιμώμενο όφελος της διακίνησης να ανέρχεται στο ποσό των τετρακοσίων είκοσι χιλιάδων ευρώ.

»Λεπτομέρειες για την παραπάνω υπόθεση θα σας δοθούν στην συνέχεια, ενώ κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους τους αστυνομικούς, που συνέβαλαν στην εξάρθρωση της προαναφερόμενης εγκληματικής οργάνωσης, για τον επαγγελματισμό και τον ζήλο που επέδειξαν καθώς και τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας, οι οποίοι συνέδραμαν στην επιχείρηση εντοπισμού μελών της οργάνωσης».

Ο Προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων και Δημόσιων Σχέσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων Αστυνόμος Α’, Κωνστάντης Γεωργίου, δήλωσε με τη σειρά του.

«Θα σας παρουσιάσουμε την υπόθεση που αφορά την εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, η οποία δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης στην Κέρκυρα, αποτελούμενη από άτομα νεαρής ηλικίας.

»Για την εξάρθρωση της δράσης της οργάνωσης, προηγήθηκε μεθοδική πολύμηνη διερεύνηση της υπόθεσης στο πλαίσιο της οποίας, ταυτοποιήθηκε ο βασικός πυρήνας της οργάνωσης, το εγκληματολογικό προφίλ των μελών της, η ιεραρχική τους σχέση καθώς και οι λειτουργικές τους διασυνδέσεις προκειμένου να εξασφαλίζεται η παράνομη δραστηριότητα τους.

»Σύμφωνα με τα στοιχεία που αξιολογήθηκαν διαπιστώθηκε ότι την εγκληματική οργάνωση δομούσαν είκοσι ένα (21) μέλη, επτά (7) ημεδαποί και δεκατέσσερις (14) αλλοδαποί, νεαρής ηλικίας εκ των οποίων τέσσερις (4) ανήλικοι, ηλικίας από 15 έως 17 ετών.

»Ρυθμιστικό ρόλο στην οργάνωση είχε ένας 17χρονος αλλοδαπός , ο οποίος συντόνιζε την εισαγωγή, ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, τις οποίες στην συνεχεία με την συνδρομή των υπολοίπων μελών της οργάνωσης και το ρόλο που ο καθένας είχε, τις διακινούσαν σε νεαρούς κυρίως χρήστες στην Κέρκυρα.

»Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη (19.12.2018) από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας με την συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας, συνελήφθησαν συνολικά επτά (7) μέλη της οργάνωσης και συγκεκριμένα 25χρονος ημεδαπός και 16χρονος αλλοδαπός στην Αθήνα, ημεδαπός 15 ετών στην Ηγουμενίτσα και τέσσερα (4) ακόμη άτομα στην Κέρκυρα δύο (2) αλλοδαποί και δύο ημεδαποί από 16 έως 19 ετών.

»Κατά την διάρκεια έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επιχείρησης στην Κέρκυρα εντοπίστηκαν στην κατοχή μέλους της οργάνωσης και κατασχέθηκαν συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους 1070 γραμμαρίων,(2) ηλεκτρονικές ζυγαριές, 670 ευρώ και (5) κινητά τηλέφωνα.

»Σε βάρος των επτά (7) μελών της οργάνωσης που συνελήφθησαν και των δεκατεσσάρων ακόμη (14) εμπλεκομένων στην υπόθεση, σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και των διακεκριμένων περιπτώσεων διακίνησης.

»Σημειώνεται ότι μέρος των μελών της οργάνωσης είχαν συλληφθεί σε προγενέστερο χρονικό διάστημα, κατά την διάρκεια διαδοχικών υποθέσεων διακίνησης κάνναβης και συγκεκριμένα:

»-την 26.09.2018 όπου συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 35 και 36 ετών, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε και κατασχέθηκε συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους (310) γραμμαρίων.

»-την 22.11.2017 , όπου συνελήφθη 27χρονος αλλοδαπός καθώς στην κατοχή του είχε κατασχεθεί κάνναβη βάρους 7.170 γραμμαρίων.

»-την 24.11.2018, όπου συνελήφθησαν δύο ημεδαποί 23 και 21 ετών καθώς σε έρευνα που τους είχε πραγματοποιηθεί είχε κατασχεθεί ποσότητα κάνναβης (770) γραμμαρίων».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κάτω Πατήσια: Αυτοκτόνησε 12χρονος – Έρευνα για το «φονικό» παιχνίδι του TikTok

Αποφυλακίζεται μετά από 8 μήνες το μοντέλο με την κοκαΐνη

Φρίκη στη Μαγνησία: Φαγωμένος από γάτες βρέθηκε 71χρονος στο σπίτι του

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα επεισόδια στο ΑΠΘ: Ως εδώ με τις φτηνές προβοκάτσιες και τη στημένη ένταση – Η απάντηση της ΝΔ

Αστυνομική βία στο ΑΠΘ: «Πονάω, δεν μπορώ να πάρω ανάσα» φώναζε φοιτητής (βίντεο)

Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr