Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Kελαηδάει» ο προφυλακισμένος δικηγόρος για την μαφία των φυλακών – Τι είπε στο υπόμνημά του

«Kελαηδάει» ο προφυλακισμένος δικηγόρος για την μαφία των φυλακών – Τι είπε στο υπόμνημά του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πρωτοφανή σκευωρία με στόχο να εξυπηρετηθεί ο Αριστείδης Φλώρος καταγγέλει ο προφυλακισμένος δικηγόρος για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών» Γιώργος Αντωνόπουλος, σε υπόμνημα που υπέβαλε προς σειρά προσώπων που σχετίζονται με τη δικαιοσύνη δια του πληρεξουσίου δικηγόρου του, Αλέξη Κούγια.

Ο κ. Αντωνόπουλος ρίχνει «βόμβα» όταν υποστηρίζει ότι οι επαφές του με τον βαρυποινίτη Klodian Lekocaj έγιναν κατόπιν προτροπή Αστυνομικού Υποδιευθυντή που υπηρετεί στο Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, της Ασφάλειας, με στόχο να συγκεντρώσει αποδεικτικό υλικό που θα καταδίκαζε τον Αριστείδη Φλώρο για τη σε βάρος του απόπειρα ανθρωποκτονίας το 2014.

«Η προφυλάκισή μου εξυπηρετεί τους στόχους του Φλώρου»

Στο υπόμνημά του, ο δικηγόρος αναφέρει ότι κατά την προκαταρκτική διερεύνηση της υπόθεσης Energa, δεχόταν πιέσεις για να οδηγήσει την υπόθεση σε συμβιβασμό. Πιέσεις δέχθηκε και μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Φλώρου.

Μάλιστα, ο κ. Αντωνόπουλος επισημαίνει ότι με βάση το κατηγορητήριο φέρεται ότι εντάχθηκε στην εγκληματική οργάνωση της «μαφίας των φυλακών» τον Νοέμβριο του 2014, δηλαδή τότε που δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση, σημειώνοντας ότι η προφυλάκισή του «εξυπηρετεί τους στόχους του Φλώρου, αφού η ΛΑΓΗΕ στερήθηκε τις νομικές μου υπηρεσίες, ως βασικού υπερασπιστή, ενώ στη δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος μου επιχειρείται η εξουδετέρωσή μου».

Καταγγέλλει πιέσεις και προσεγγίσεις από πολιτικά πρόσωπα και δικηγόρους

Εντύπωση προκαλούν τα όσα υποστηρίζει ο κ. Αντωνόπουλος στο υπόμνημά του για όσα έγιναν μετά την παραπομπή του Αριστείδη Φλώρου σε δίκη.

Ο ίδιος αναφέρεται σε «διαδοχικές προσεγγίσεις και πιέσεις προς το πρόσωπό μου από πολιτικά πρόσωπα και δικηγόρους εντεταλμένους των ως άνω κατηγορούμενων για να απέχω από την παράσταση πολιτικής αγωγής και να προωθήσω την υπαγωγή της διαφοράς στη διαδικασία της διαιτησίας, ενώπιον της ΡΑΕ.

«Ο Φλώρος άρχισε να κλωτσά τα έπιπλα και έφυγε απειλώντας»

Μάλιστα, ο δικηγόρος περιγράφει περιστατικό συνάντησής του με τον Αριστείδη Φλώρο, παρουσία δικηγόρου, όπου δέχθηκε πιέσεις για να υποκύψει στην πρόταση υπαγωγής της διαφθοράς σε διαιτησία.

Όταν ο κ. Αντωνόπουλος αρνήθηκε, ο κ. Φλώρος «εξεμάνη, άρχισε να κλωτσά τα έπιπλα γύρω του κι έφυγε ουρλιάζοντας, απειλώντας και βρίζοντάς με».

Λίγο καιρό μετά, καταγγέλλει ο κ. Αντωνόπουλος, στήθηκε καταγγελία εις βάρος του στην Άμεση Δράση, ενώ στις 3 Νοεμβρίου 2014 δέχθηκε δολοφονική επίθεση έξω από το σπίτι του.

«Επρόκειτο για εκτέλεση συμβολαίου θανάτου που επιχειρήθηκε κακότεχνα να εμφανιστεί ως ληστείας», ανέφερε, σημειώνοντας ότι έκτοτε, δηλαδή εδώ και πέντε χρόνια, δέχεται αστυνομική φύλαξη.

«Αστυνομικός διευθυντής με προέτρεπε να κρατήσω επαφή με τον Lekocaj»

Ένα άλλο περιστατικό που προκαλεί έκπληξη και ερωτήματα αφορά στον τρόπο επαφής του με τον Αλβανό βαρυποινίτη, που φέρεται ότι εμπλέκεται στη «μαφία των φυλακών».

Ο κ. Αντωνόπουλος, επικαλούμενος συνάδελφό του μάρτυρα, υποστηρίζει ότι ο βαρυποινίτης του τηλεφώνησε να τον επισκεφθεί στις φυλακές Κέρκυρας.

Μετά το τηλεφώνημα, ο δικηγόρος ενημέρωσε τον Υποδιευθυντή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

«Με προέτρεπε να κρατήσω την επαφή με τον Lekocaj και να προσπαθήσω να αποσπάσω πληροφορίες για τη σε βάρος μου δολοφονική επίθεση, δεδομένου ότι μέχρι τότε οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί αυτής παρέμεναν άγνωστοι», προσθέτει.

Όταν συναντήθηκαν, ο βαρυποινίτης του ζήτησε βοήθεια για να μεταχθεί στις φυλακές Χανίων, προσφέροντάς του σε αντάλλαγμα πληροφορίες για να αποδείξει ότι ηθικός αυτουργός της απόπειρας δολοφονίας σε βάρος του ήταν ο Αριστείδης Φλώρος.

Ακολούθησαν κι άλλες επισκέψεις, που όπως υποστηρίζει ο κ. Αντωνόπουλος, έγιναν καθ’ υπόδειξη του Αστυνομικού Διευθυντή.

Του μετέφεραν μηνύματα ότι θα τον σκότωναν

Ο κ. Αντωνόπουλος, μετά την καταδίκη του Αριστείδη Φλώρου, υποστηρίζει ότι δέχθηκε απειλές για τη ζωή του, ενώ είχε πληροφορίες ότι «το νέο συμβόλαιο θανάτου».

Έντρομος και κατόπιν διαμεσολάβησης δικηγόρου, συνάντησε τον κ. Φλώρο στο ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού για να αποτρέψει νέα επίθεση σε βάρος του.

«Συμφωνήσαμε με τον Φλώρο ότι εγώ μεν θα σταματούσα τις προσπάθειες αποδείξεως της ενοχής του, ενώ εκείνος από την πλευρά μου δεν θα οργάνωνε τη δολοφονία μου», αναφέρει.

Παράλληλα, θεώρησε ότι η καλύτερη λύση ήταν να μην δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής στη δίκη για την απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του κι ότι δεν θα ζητήσει αποζημίωση από τον κ. Φλώρο, ζητώντας από τους δικηγόρους του να μην εγείρουν επίσης οικονομικές απαιτήσεις.

«Όλες μου οι ενέργειες τελούν σε γνώση του Αστυνομικού Διευθυντή», τονίζει.

Η δολοφονία Ζαφειρόπουλου άλλαξε τα δεδομένα

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνόπουλο, η δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, για την οποία κατηγορήθηκαν οι Bako και Dulce, που θεωρούνται ως φυσικοί αυτουργοί και της δικής του απόπειρας δολοφονίας, άλλαξε τη στάση του.

«Τότε, αποφάσισα να υποστηρίξω ποινικά την υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος μου κατά του Φλώρου», αναφέρει. Οι δύο κατηγορούμενοι για φυσική αυτουργία κρίθηκαν ένοχοι, ενώ ο Φλώρος κρίθηκε ηθικός αυτουργός.

«Βρίσκομαι κρατούμενος λόγω της δικαιολογημένης επικοινωνίας με τον Αλβανό»

Ο κ. Αντωνόπουλος σημειώνει ότι η προφυλάκισή του διατάχθηκε επειδή διατηρούσε δικαιολογημένη επικοινωνία με τον Lekocaj κατόπιν υπόδειξης του Αστυνομικού Υποδιευθυντή.

«Κατά τρόπο πρωτοφανή στα δικαστικά χρονικά κατασκευάστηκε μια κατηγορία σε βάρος μου με σκοπό να εξυπηρετηθεί ο Αριστείδης Φλώρος και το περιβάλλον του. ώστε μετά την εξουδετέρωσή μου ως μάρτυρα κατηγορίας στη δική μου υπόθεση και βασικού συνηγόρου πολιτικής αγωγής στη δίκη Energa, να παραπλανηθούν τα Δικαστήρια για να αποφύγει ο Φλώρος τη δίκαιη τιμωρία του και να καταφέρει να αποφυλακιστεί, αναφέρει στο υπόμνημα.

Μάλιστα, ο κ. Αντωνόπουλος ζητά να εξεταστούν από τη δικαιοσύνη όλα τα πρόσωπα που αναφέρει στο υπόμνημά του, για να βεβαιώσουν την αλήθεια των λεγομένων του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Δολοφονία Λυγγερίδη: Εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη πίσω από την επίθεση στον αστυνομικό – 60 συλλήψεις

Θρίλερ με τον στρατιώτη που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 – «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»

Άξιοι Ανάργυροι: Μήνυση σε βάρος των αστυνομικών κατάθεσε ο πατέρας της αδικοχαμένης Κυριακής

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr