ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, Τρομοκρατία,


















































Παραιτήθηκε η Άννα Στρατινάκη, ο σύζυγός της εμπλέκεται στην υπόθεση Παναγόπουλου
Εξαφάνιση Λόρας: Tι αναφέρει η Lufthansa στην DW
Συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν στο Ομάν υπό τη σκιά σχεδίων για τη «μετά-μουλάδων» εποχή
«Βιολάντα»: Νέα δικογραφία σε βάρος του ιδιοκτήτη του εργοστασίου - Βρέθηκαν όπλα στο σπίτι του
Φωτόπουλος κατά Παναγόπουλου: «Με τη συμβιβασμένη στάση του λειτουργούσε υπέρ της εργοδοσίας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Την αποφυλάκισή τους με όρους διεκδικούν τέσσερις καταδικασθέντες για την υπόθεση «Πυρήνες της Φωτιάς», με αιτήσεις τους για συγχώνευση των ποινών που τους έχουν επιβληθεί, βάσει του νόμου Παρασκευόπουλου.
Σύμφωνα με δήλωση της συνηγόρου τους, Μαριάννας Παπαδογιάννη, «ο νέος ποινικός κώδικας δεν προσέθεσε καμία ευεργεσία» στην περίπτωση των εντολέων της.
Ειδικότερα, στη δήλωση της συνηγόρου αναφέρεται ότι «η απόλυση υπό όρο δεν είναι κατασκεύασμα του νέου ποινικού νόμου, αλλά υφίστατο και εφαρμοζόταν και υπό το καθεστώς του παλαιότερου κώδικα».
Η δικηγόρος τονίζει, επίσης, πως οι καταδικασθέντες «πληρούσαν τις προϋποθέσεις της απόλυσης υπό όρο και με το καθεστώς του προγενέστερου ποινικού κώδικα, δοθέντος ότι ευρίσκονται στη φυλακή από τα έτη 2010 και 2011, έχοντας επομένως συμπληρώσει το απαιτούμενο χρονικό κριτήριο που έθετε τόσο το προϊσχύσαν, όσο και το ισχύον δίκαιο».
Η κ. Παπαδογιάννη εξηγεί επιπλέον πως «ο λόγος για τον οποίο δεν είχαν αιτηθεί την έκδοση απόφασης συνολικής ποινής ήταν η ύπαρξη μίας υποδικίας για την οποία αθωώθηκαν ομόφωνα».
Η διαδικασία για τους τέσσερις καταδικασθέντες σε πρόσκαιρες καθείρξεις βρίσκεται στο τελικό στάδιο και εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η εισαγγελική έγκριση για τις συγχωνεύσεις ποινών.























































