Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ψάχνουν και μέσα στις φυλακές για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ

Ψάχνουν και μέσα στις φυλακές για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Eντός των φυλακών στρέφονται οι έρευνες των Αρχών στο πλαίσιο της επιχείρησης εξιχνίασης της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, στον Αλιμο, την προηγούμενη Παρασκευή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής ερευνούν το ενδεχόμενο να υπήρξε εντολή εξόντωσης ή τουλάχιστον γνώση των εντολέων της δολοφονίας του δημοσιογράφου από τις φυλακές.

Οι έρευνες στρέφονται σε επικοινωνίες κρατουμένων που σχετίζονται με το οργανωμένο έγκλημα.

Γι’ αυτό εσωτερικοί πληροφοριοδότες αναζητούν αδύναμους κρίκους, προκειμένου να λάβουν πληροφορίες από συζητήσεις ή αναφορές που έχουν γίνει στις φυλακές πριν και μετά τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Σε ένα πληροφοριακό και ηλεκτρονικό δίχτυ βρίσκονται πρωταγωνιστικά και δευτερεύοντα μέλη της «GREEK MAFIA», σε μία προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το 2017, όταν και ξέσπασε ο «ανοικτός πόλεμος» αλληλοεξόντωσης με 19 νεκρούς και 6 τραυματίες, επιχειρώντας να σπάσουν την ομερτά.

Οι αξιωματικοί αναλύουν τα βίντεο που έχουν στην κατοχή τους προκειμένου να εντοπίσουν τις κινήσεις των δολοφόνων του δημοσιογράφου.

Όπως εκτιμάται, οι δύο εκτελεστές χώρισαν μετά τη δολοφονία, όταν και άλλαξαν δήμο, ενώ είχαν σιγουρευτεί ότι δεν τους ακολουθούν.

Σε σημείο που δεν βρισκόταν σε κοινή θέα, οι αξιωματικοί εικάζουν ότι ο εκτελεστής μπήκε σε άλλο όχημα, ενδεχομένως άλλαξε και ρούχα, ενώ ο οδηγός του σκούτερ ενδέχεται να εξαφάνισε τη μοτοσικλέτα.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται το σκούτερ να τοποθετήθηκε σε φορτηγάκι και να το πέταξαν στη θάλασσα ή και να το κουκούλωσαν σε άλλη περιοχή.

Στελέχη των Αρχών έχουν το δρομολόγιο διαφυγής των εκτελεστών και ερευνούν τις κινήσεις αυτές προκειμένου να τους εντοπίσουν ακάλυπτους και κυρίως από τις προηγούμενες ημέρες, όπου και μπορεί να έγιναν πρόβες της δολοφονίας ή απόπειρες.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, έως και πέντε ημέρες πριν από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ είχαν δηλωθεί κλοπές σκούτερ Beverly, διψήφιες στον αριθμό, οι οποίες και ερευνώνται.

Οι Αρχές, επίσης, ερευνούν και σχετικές ενοικιάσεις.

Προς το παρόν, δεν έχει εντοπιστεί ο αριθμός κυκλοφορίας του σκούτερ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κινητό του Γιώργου Καραϊβάζ έχει χτυπηθεί από σφαίρα.

Ωστόσο, οι Αρχές επιχειρούν να ανακτήσουν δεδομένα από app επικοινωνίας ή ακόμη και καταγεγραμμένες ηχογραφήσεις συνομιλιών που μπορεί να είχε κάνει.

Παράλληλα, σε σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, παρουσία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και όλων των στελεχών κρίσιμων υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, δόθηκε μία συνολική εικόνα του οργανωμένου εγκλήματος σε επίπεδο ενεργειών και πρωταγωνιστών του.

Δημιουργήθηκε ένα think tank, μια δεξαμενή σκέψης για την αποτελεσματικότερη δίωξη του οργανωμένου εγκλήματος.

Αναμένεται αλλαγή της νομοθεσίας, ανασυγκρότηση και ενίσχυση των αρμόδιων υπηρεσιών, όπως επίσης και εξοπλισμός τεχνολογικής υποστήριξης σε επίπεδα κοντά σε αυτά της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ακέφαλο πτώμα ηλικιωμένης εντοπίστηκε στην Αργιθέα

Πέθανε η δημοσιογράφος Όλγα Κολιάτσου σε ηλικία 64 ετών

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Πέθανε η δημοσιογράφος Μαρία Νεοφωτίστου-Ζήκα σε ηλικία 93 ετών

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr