Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πολυχρονοπούλου & Ρεγγινίδης: Το εργαστήριο του καρτέλ της κοκαΐνης στην Αθήνα ψάχνει η ΕΛΑΣ

Πολυχρονοπούλου & Ρεγγινίδης: Το εργαστήριο του καρτέλ της κοκαΐνης στην Αθήνα ψάχνει η ΕΛΑΣ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το εργαστήριο του καρτέλ της κοκαΐνης στην Αθήνα αναζητούν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, προκειμένου να προσθέσουν ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ της υπόθεσης των 7,8 κιλών κοκαΐνης με πρωταγωνιστές τη Έλενα Πολυχρονόπούλου και τον Δημήτρη Ρεγγινίδη.

Οι αναλυτές λένε ότι η «λευκή κυρία» που είχε τοποθετηθεί στη μαύρη βαλίτσα, είχε περάσει προηγουμένως από το συγκεκριμένο εργαστήριο, το οποίο δέχεται ένα μεγάλο μέρος της κοκαΐνης, που μέσω της αλβανικής μαφίας φθάνει από τη Λατινική Αμερική στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα ψάχνουν τον μυστηριώδη «Βασίλη» και τον ταξιτζή που παρέδωσε τη μαύρη βαλίτσα με την κόκα στον ποδοσφαιριστή και τον οδηγό ενός θαλασσί Toyota που σύμφωνα με τον 32χρονο ήταν ο αποδέκτης της βαλίτσας.

Η δυσκολία στην έρευνα των Αρχών έγκειται στο γεγονός ότι το κύκλωμα για τις επικοινωνίες του, χρησιμοποιούσε διαδικτυακές εφαρμογές και όχι το δίκτυο της κινητής τηλεφωνίας, όμως γίνεται προσπάθεια να ανασύρουν στοχεία από τα τρία κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν για να ακτινογραφήσουν τις επαφές τους.

Κάτι το οποίο ωστόσο απαιτεί χρόνο. Η Λένια Πολυχρονοπούλου μετεφέρθη στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού όπου προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της και να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα, την ίδια ώρα που ο σύντροφος της τοποθετήθηκε στην Α’.

Μια ήσυχη πτέρυγα, η λεγόμενη «Ελληνική» στην οποία βρίσκονται κυρίως Έλληνες κρατούμενοι για υποθέσεις ναρκωτικών και ληστείες.

Οι απολογίες του ζευγαριού

Η υπόθεση της σύλληψης του μοντέλου Λένιας Πολυχρονοπούλου και του πρώην ποδοσφαιριστή Δημήτρη Ρεγγινίδη με 7,8 κιλά «πούδρας» κοκαΐνης, αποτελεί την αρχή μιας πολυεπίπεδης έρευνας της Δίωξης Ναρκωτικών, για το μεγαλύτερο ίσως καρτέλ κόκας που δρα στην Αθήνα.

Ο ρόλος του ζευγαριού αρχίζει, λένε οι αξιωματικοί, να ξεκαθαρίζει όμως το μυστήριο με το «βαθύ λαρύγγι» που έδωσε όλη την υπόθεση στο πιάτο των Αρχών, το ραντεβού στη Νέα Σμύρνη με ένα περίεργο ταξί και κυρίως το ερώτημα πού θα ριχνόταν η υψηλής καθαρότητας κόκα των 800.000 ευρώ εξακολουθεί να παραμένει αναπάντητο.

Η μεν Ελένη – Ευαγγελία Πολυχρονοπούλου, υποστήριξε ότι δεν έχει ιδέα για τη «λευκή κυρία», ετοιμαζόταν να παντρευτεί στις 15 Οκτωβρίου και βρέθηκε στα κελιά του Κορυδαλλού, ενώ ο Δημήτρης Ρεγγινίδης ισχυρίστηκε πως για ένα χρέος 6.500 ευρώ από τη χρήση κόκας θα έκανε μια μεταφορά, όμως κάποιος από το κύκλωμα κάρφωσε στους αστυνομικούς την πληροφορία για την ανταλλαγή.

Η 29χρονη ξεκινώντας την απολογία της, θέλησε να δώσει με δυο λόγια το ποια, είναι λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Τον τελευταίο καιρό εργαζόμουν ως γραμματέας σε μια επιχείρηση και από τον περασμένο Ιούλιο στα περιοδικά ΛΟΙΠΟΝ και YES, με μηνιαίο μισθό περίπου 400 ευρώ, ανάλογα με τα άρθρα που έγραφα.

»Ως γραμματέας, έπαιρνα 800 ευρώ εκ των οποίων τα 270 ήταν δηλωμένα.

»Παρουσίαζα την εκπομπή “Για πάντα μαζί”, η οποία προβάλλεται από τον τηλεοπτικό σταθμό Έψιλον και άλλα κανάλια περιφερειακής ή τοπικής εμβέλειας.

»Λόγω της συμμετοχής μου στο reality παιχνίδι Power of Love, έκανα και άλλες δουλειές.

»Πριν από αυτό, αλλά και μετά, εργαζόμουν σε εκπομπές της Κατερίνας Καινούργιου, με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

»Προσεγγιζόμουν λόγω της αναγνωρισιμότητας μου και από social media, για να κάνω κάποιες διαφημίσεις».

Από την πλευρά του ο Ρεγγινίδης δήλωσε υδραυλικός, barman, πρώην ποδοσφαιριστής στον Πειραϊκό, το Νέο Φάληρο και τη Νάξο.

«Όταν εργαζόμουν σε νυχτερινά καταστήματα με κερνούσαν κοκαΐνη. Δυστυχώς, λόγω της καθημερινής χρήσης εθίστηκα και είμαι εξαρτημένος από την κόκα» φρόντισε να επισημάνει.

Η γνωριμία και ο γάμος

Μέσα από τις απολογίες τους που παρουσιάζει το ΘΕΜΑ, ξετυλίγεται όλο το κουβάρι της γνωριμίας του μοντέλου και του πρώην ποδοσφαιριστή, αλλά και της υπόθεσης που τους έστειλε στα νύχια των Αρχών και τελικά στη φυλακή.

«Με την Έλενα γνωρίστηκα το 2017 σε νυχτερινό μαγαζί (VITRO) στο Γκάζι όπου εργαζόμουν ως barman και εκείνη ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων.

»Εργαστήκαμε μαζί για κάποιο διάστημα και έπειτα συνάψαμε σχέση.

»Εγώ ένιωθα ότι καταστρέφω τον εαυτό μου γιατί ξενυχτούσα κάθε μέρα και έκανα κατάχρηση ναρκωτικών και αλκοόλ.

»Αποκάλυψα στην Έλενα το πρόβλημα της εξάρτησής μου, η οποία με προέτρεψε και με βοήθησε να διακόψω τη νυχτερινή εργασία για να αλλάξω περιβάλλον και να κάνω προσπάθεια να κόψω τα ναρκωτικά.

»Σταματήσαμε και οι δύο τη νυχτερινή εργασία.

»Για κάποια διαστήματα κατάφερα να διακόψω τη χρήση αλλά δυστυχώς μετά υποτροπίαζα.

»Με την Έλενα τσακωνόμουν λόγω της χρήσης.

»Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν συγκατοικούσαμε σταθερά, αλλά εκείνη έμενε με τους γονείς της και απλώς ερχόταν κάποια βράδια σπίτι μου» περιγράφει ο Δημήτρης Ρεγγινίδης ενώ η Λένια Πολυχρονοπούλου αναφέρεται στη χρήση κοκαΐνης του συντρόφου της, στους χωρισμούς και τον γάμο που είχαν προγραμματίσει στα μέσα Οκτωβρίου.

«Κατά τη διάρκεια του ερωτικού μας δεσμού, αντιλήφθηκα ότι ο Δημήτρης έκανε χρήση ναρκωτικών, ο ίδιος δε, παραδέχτηκε περιστασιακή χρήση κοκαΐνης διαβεβαιώνοντάς με πάντα ότι ανά πάσα στιγμή μπορούσε να διακόψει και είχε την πρόθεση να το κάνει.

»Το γεγονός αυτό αποτέλεσε αιτία επανειλημμένων χωρισμών μας αφού η συμπεριφορά αυτή δεν ήταν ανεκτή από εμένα και βρισκόταν σε πλήρη αντίθεση με τις αρχές μου.

»Με διαβεβαιώσεις όμως από την πλευρά του ότι είναι ερωτευμένος μαζί μου και ότι δεν θα ξανακάνει χρήση ναρκωτικών και επειδή ήμουν νέα και τυφλωμένη από έρωτα με έπειθε να επανασυνδεθούμε.

»Πράγματι τον τελευταίο χρόνο δεν έπεσε στην αντίληψή μου να κάνει χρήση.

»Είμαι ερωτευμένη με τον κατηγορούμενο και το ίδιο έδειχνε και εκείνος και έτσι τον Αύγουστο αποδέχθηκα την πρόταση γάμου, την οποία γνωστοποίησα στους γονείς μου, οπότε πλέον γνωρίστηκαν και οι δύο οικογένειες.

»Ξεκίνησαν και οι σχετικές προετοιμασίες με τη δημοσίευση της αγγελίας και τον ανάλογο προγραμματισμό (μπομπονιέρες, καλεσμένοι, τραπέζι κλπ) καθώς λόγω του μακροχρόνιου δεσμού μας αποφασίσαμε να ορίσουμε άμεσα ημερομηνία γάμου και συγκεκριμένα την 15η Οκτωβρίου στο Δημαρχείο Γλυφάδας».

Το ραντεβού με τα 7,8 κιλά και η τουαλέτα

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, παρουσιάζει η τοποθέτηση των δύο κατηγορούμενων, για το πώς έγινε το συμβάν.

Ο Ρεγγινίδης, αποδίδει την εμπλοκή του σε ένα χρέος που είχε 6.500 ευρώ και σε μια πρόταση που του έγινε, για να κλείσουν οι ανοικτοί λογαριασμοί.

«Μου είπε ότι επειδή του χρωστούσα θα έπρεπε να κάνω κάτι για αυτόν για να μη με πειράξει.

»Μου είπε ότι θα με στείλει να παραλάβω από κάπου μια τσάντα και να την παραδώσω κάπου αλλού.

»Δεν μου είχε πει τι θα περιείχε. Κατάλαβα ότι επρόκειτο για ναρκωτικά αλλά δεν ήξερα το είδος και την ποσότητα.

»Μου είπε ότι θα έρθει να με βρει πάλι την Πέμπτη το μεσημέρι στην οδό Δικαιάρχου στο ύψος ενός καταστήματος με ψιλικά.

»Πράγματι ήρθε την Πέμπτη και μου είπε να πάω στη Νέα Σμύρνη στη γωνία Εφέσου και Πολυκάρπου και ότι θα έρθει στις 3:30 ένα ταξί STATION WAGON.

»Σε αυτόν που θα ερχόταν θα έλεγα ότι “έρχομαι από το Βασίλη” και αυτός θα μου αφήσει μια τσάντα που εγώ θα πρέπει να την πάω πεζός στην εκκλησία της Αγίας Φωτεινής, στη γωνία με το παντοπωλείο (200 μέτρα από εκεί) όπου θα έρθει να την παραλάβει ένα θαλασσί TOYOTA.

»Πράγματι στις 3.30 πήγα πεζός στη διασταύρωση Εφέσου και Πολυκάρπου, (αφού είχα παρκάρει λίγο πιο κάτω) και μετά από λίγο εμφανίστηκε το STATION WAGON ταξί το οποίο στάθμευσε στην απέναντι γωνία της διασταύρωσης.

»Μετά από 3 δευτερόλεπτα, από την ίδια φορά του δρόμου από την οποία είχε έρθει το ταξί, πέρασαν μπροστά μου δύο μηχανές τις οποίες πρόσεξα επίμονα καθώς περίμενα να προχωρήσουν προκειμένου να περάσω απέναντι με ασφάλεια.

»Στη μία επέβαιναν 2 άτομα και στην άλλη 1 άτομο.

»Είδα ότι είχαν και οι 3 επιβαίνοντες κράνη και στη μηχανή με τα 2 άτομα είδα να κρέμεται και καλώδιο ακουστικού.

»Περνάω το δρόμο απέναντι, πηγαίνω στον οδηγό του ταξί και του λέω: “έρχομαι από το Βασίλη” και εκείνη τη στιγμή εξέρχεται από το ταξί (από την πίσω δεξιά πόρτα) ένα άγνωστο άτομο και βγάζει ένα ταξιδιωτικό σάκο από το χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου και τον αφήνει στο πεζοδρόμιο.

»Την ίδια στιγμή εγώ ανήσυχος του είπα “είδες τις μηχανές που πέρασαν;” και αυτός μου απάντησε “ναι τις είδα και πιο πριν, παρ’ τα και φύγε!” και μπήκε στο αυτοκίνητο και έφυγε βιαστικά.

»Ενώ λοιπόν στεκόμουν δίπλα στον σάκο, ακούω φρεναρίσματα, κοιτάω πίσω μου και βλέπω τις μηχανές να έχουν έρθει ανάποδα στο δρόμο προς τη μεριά μου.

»Ήταν αστυνομικοί, με έριξαν. Δεν αντιστάθηκα καθόλου και τους φώναξα “είμαι κάτω ό,τι πείτε”.

»Μου πέρασαν χειροπέδες και με ρωτούσαν: “-Ποιος σε έστειλε; -Που θα τα πήγαινες αυτά;. Αφού μου αφαίρεσαν τα προσωπικά μου αντικείμενα και μου φόρεσαν χειροπέδες τους είπα ότι επιθυμώ να συνεργαστώ και να τους πω ό,τι γνωρίζω”.

»Η Λένια Πολυχρονοπούλου έδωσε στον ανακριτή τη δική της εκδοχή των πραγμάτων περιγράφοντας τη σκηνή της εφόδου των αστυνομικών στο διαμέρισμα στο Παγκράτι ως εξής:

»”Λόγω των οικιακών εργασιών μου στο διαμέρισμα, ήμουν με όλως ελαφρά περιβολή, ενώ κατά την άφιξη των αστυνομικών βρισκόμουν στο μπάνιο για την ανάγκη μου, οπότε δεν χρειάστηκαν περισσότερα από ένα με δύο λεπτά το πολύ για να βγω από το μπάνιο, να φορέσω πρόχειρα ένα ρούχο και να ανοίξω. Δεν είχα κανένα απολύτως λόγο να αργοπορήσω. Αρνούμαι ότι δήλωσα πως πέταξα 20 γραμμάρια ναρκωτικών στην τουαλέτα, όσον αφορά στην αναφερόμενη ηλεκτρονική ζυγαριά, δεν είχα καμία γνώση” αναφέρει ενώ σε ο,τι έχει να κάνει με το ποσό των 5050 ευρώ και τη ζυγαριά που βρέθηκε είπε ότι “Είχα πει στην οικογένεια μου ότι θα χρειαζόμουν κάποια οικονομική βοήθεια για το γάμο. Το δικό μου εισόδημα είναι 1200 ευρώ συν κάποια επιπλέον χρήματα. Είχα περίπου 2000 ευρώ διαθέσιμα και τα είχα δώσει στον Δημήτρη να τα αξιοποιήσουμε για τον γάμο μας. Συνέβαλαν και οι οικογένειες μας και είχαμε συγκεντρώσει συνολικά το ποσό που βρέθηκε”».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αστυνομικός οδηγούσε υπηρεσιακό όχημα με 102 κιλά κάνναβη – Επεισοδιακή καταδίωξη

Ρωσία: Συλληφθέντες για εμπόριο ναρκωτικών στέλνονται στο μέτωπο της Ουκρανίας

Γερμανία: «Περνάει» από τη Βουλή το ν/σ για τη νομιμοποίηση της κατοχής και καλλιέργειας κάνναβης

Άγριο έγκλημα στα Εξάρχεια: 48χρονος σκότωσε με σφυρί 50χρονο στο διαμέρισμα που τον φιλοξενούσε

Wall Street Journal: Ο Έλον Μασκ κάνει LSD, κοκαΐνη, Ecstasy, μανιτάρια και κεταμίνη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr