


Στο εδώλιο του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου κάθισε Γερμανός υπήκοος, μόνιμος κάτοικος Σκιάθου, κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή απειλή και εξύβριση, έπειτα από σοβαρές καταγγελίες της πρώην συντρόφου του.
Τα επεισόδια φέρονται να σημειώθηκαν μπροστά στα τρία ανήλικα παιδιά του ζευγαριού, με τον κατηγορούμενο να εκστομίζει, μεταξύ άλλων, τη φράση «Έτσι όπως τα κανόνισες, θα σε στραγγαλίσω».
Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της 9ης Μαΐου.
Η μητέρα επικοινώνησε με την Αστυνομία, αναφέροντας πως ο πρώην σύντροφός της στεκόταν έξω από την οικία τους και προσπαθούσε να επηρεάσει τα παιδιά, προκειμένου να μην επιστρέψουν στο σπίτι για διανυκτέρευση.
Παρά την κινητοποίηση των Αρχών, εκείνη τη στιγμή δεν διαπιστώθηκε επεισόδιο.
Ωστόσο, η ένταση κορυφώθηκε λίγες ώρες αργότερα.
Τα ξημερώματα της 10ης Μαΐου, ο κατηγορούμενος φέρεται να εισήλθε στον εξωτερικό χώρο της κατοικίας μέσω διπλανής αυλής.
Σύμφωνα με την καταγγελία, όταν η γυναίκα του ζήτησε να αποχωρήσει για να μην ξυπνήσουν τα παιδιά, εκείνος αντέδρασε επιθετικά, την εξύβρισε και την απείλησε με τη φράση:
«Έτσι όπως τα κανόνισες, θα σε στραγγαλίσω».
Ακολούθησε νέα επέμβαση της Αστυνομίας.
Παρότι ο άνδρας είχε αποχωρήσει κατά την άφιξη των αστυνομικών, λίγη ώρα αργότερα επέστρεψε, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να οδηγηθεί στο τοπικό Τμήμα, όπου σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του.
Κατά την απολογία του, ο Γερμανός δεν αρνήθηκε τη φράση, όμως επιχείρησε να την ερμηνεύσει ως «ιδιωματισμό» της γλώσσας του, ο οποίος -όπως υποστήριξε- εκφράζεται πάνω στον θυμό και δεν πρέπει να λαμβάνεται κατά γράμμα.
Δήλωσε ότι δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει βλάβη στην πρώην σύντροφό του και επικαλέστηκε πίεση και εκνευρισμό.
Ισχυρίστηκε επίσης πως είχε πάει στο σπίτι για να παραλάβει προσωπικά του αντικείμενα, καθώς εργάζεται πολλές ώρες και δεν έχει άλλες ευκαιρίες.
Τέλος, ανέφερε πως δεν έχει επικοινωνία με την πρώην σύντροφό του, καθώς εκείνη -όπως υποστηρίζει- αποφεύγει να του απαντήσει και τον απομακρύνει από τα παιδιά τους, παρουσιάζοντάς τον υπό αρνητικό πρίσμα.
Η υπόθεση παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη, με τις αρμόδιες Αρχές να εξετάζουν το ενδεχόμενο επαναλαμβανόμενης άσκησης ψυχολογικής πίεσης και απειλών, εντός οικογενειακού περιβάλλοντος.