Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς σχεδιάστηκε η δολοφονία του 43χρονου Πολωνού καθηγητή – Ορφανά τα παιδιά του

Πώς σχεδιάστηκε η δολοφονία του 43χρονου Πολωνού καθηγητή – Ορφανά τα παιδιά του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών η στυγερή δολοφονία του 43χρονου Πολωνού καθηγητή, που έπεσε νεκρός στις 4 Ιουλίου στην Αγία Παρασκευή.

Πέντε άτομα, συμπεριλαμβανομένης της 43χρονης πρώην συζύγου του, κρατούνται από τις Αρχές, με την ίδια να κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός.

Στο επίκεντρο της υπόθεσης βρίσκονται η πρώην σύζυγος, ο 35χρονος σύντροφός της, δύο Αλβανοί και ένας Βούλγαρος.

Οι τρεις αλλοδαποί κατηγορούνται για συνέργεια, ενώ ο 35χρονος θεωρείται ο φυσικός αυτουργός της εκτέλεσης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το κίνητρο συνδέεται με δικαστική απόφαση που επέτρεπε στον καθηγητή να πάρει τα δύο τους παιδιά στο εξωτερικό, προκαλώντας έντονο φόβο στην πρώην σύζυγο ότι θα τα έχανε για πάντα.

Επιπλέον, υπήρχαν διαφωνίες για οικονομικά ζητήματα από δύο εταιρείες που είχαν ιδρύσει μαζί στις ΗΠΑ.

Η πρώην σύζυγος αρνείται κάθε εμπλοκή, ενώ οι υπόλοιποι φέρονται να έχουν ομολογήσει, αποκαλύπτοντας τον ρόλο τους.

Οι Αρχές, ωστόσο, διαθέτουν στοιχεία που την ενοχοποιούν.

Το χρονικό της δολοφονίας

Ο 35χρονος φέρεται να σχεδίασε το έγκλημα, επικοινωνώντας αρχικά με τον Βούλγαρο στο Ναύπλιο για να εκφοβίσει ή να χτυπήσει το θύμα.

Ο Βούλγαρος αρνήθηκε, αλλά τον συνέδεσε με δύο Αλβανούς, οι οποίοι δέχτηκαν να βοηθήσουν στη μεταφορά και τη διαφυγή του δράστη, καθώς και στη δημιουργία άλλοθι, έναντι 1.500-2.000 ευρώ, που, όπως είπαν, πλήρωσε η σύντροφος του 35χρονου.

Οι Αλβανοί μετέφεραν τον δράστη από το Ναύπλιο στην Αθήνα, γνωρίζοντας το ραντεβού της πρώην συζύγου με το θύμα.

Αρχικά, ο δράστης σχεδίαζε να δολοφονήσει τον καθηγητή στο Χαϊδάρι, όπου είχε συνάντηση με την πρώην σύζυγο και τα παιδιά τους σε παιδοψυχολόγο.

Όταν το σχέδιο απέτυχε, έστησε καρτέρι στην οδό Ειρήνης στην Αγία Παρασκευή, όπου εκτέλεσε τον καθηγητή με πέντε σφαίρες.

Μετά το έγκλημα, ο 35χρονος πέταξε το όπλο Tokarev και το μπουφάν του σε κάδο απορριμμάτων, κοντά στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής.

Στη συνέχεια, πήρε λεωφορεία για το Χαϊδάρι και από εκεί ταξί για το Ναύπλιο, όπου είχε αφήσει το κινητό του στον Βούλγαρο για να «χτίσει» το άλλοθι του.

Οι Αλβανοί συνεργοί, όταν έμαθαν για τη δολοφονία, φέρονται να εκβίασαν τον δράστη, ζητώντας 40.000-50.000 ευρώ για να μην τον καταδώσουν.

Η Αστυνομία εντόπισε τους Αλβανούς μέσω καμερών και του νοικιασμένου αυτοκινήτου τους.

Από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου προέκυψαν συνομιλίες μεταξύ της πρώην συζύγου και του συντρόφου της, με μεσολαβητή τον 14χρονο γιο του δράστη, ο οποίος, χωρίς να γνωρίζει το περιεχόμενο, μετέφερε μηνύματα.

Τα παιδιά του καθηγητή έχουν μείνει ορφανά, ενώ ο αδερφός του, που έφτασε στην Ελλάδα μετά το έγκλημα, προσπαθεί να τα πάρει στην Πολωνία.

Σε δηλώσεις του στον Alpha, είπε: «Η οικογένειά μας είναι συντετριμμένη, αλλά είμαστε ευγνώμονες στην ελληνική Αστυνομία για τον επαγγελματισμό της, που κατάφεραν και συνέλαβαν τους δράστες.

»Κύριο μέλημά μου είναι η ασφάλεια των παιδιών του και να επανασυνδεθούν με εμένα και την οικογένεια μας.

»Αγαπούσε τα παιδιά του και πάλευε για αυτά μέχρι το τέλος.

»Χθες ενημερώθηκα ότι συνέλαβαν την πρώην γυναίκα του, η οποία ενορχήστρωσε το αποτρόπαιο έγκλημα, αλλά και τον σύντροφό της που ομολόγησε ότι τον πυροβόλησε».

Ο δικηγόρος της πρώην συζύγου, Αλέξανδρος Πασιατάς, παρουσιάζει διαφορετική εικόνα, υποστηρίζοντας ότι ο 35χρονος έδρασε μόνος του, χωρίς εντολή της πελάτισσάς του, για να την προστατεύσει από την κακοποίηση που είχε υποστεί από το θύμα.

«Στην Αμερική την κακοποιούσε συστηματικά, ακόμη και κατά την εγκυμοσύνη, ενώ είχε κακοποιήσει και τα παιδιά του», δήλωσε στο «Open Τώρα», προσθέτοντας ότι ο καθηγητής είχε σοβαρό πρόβλημα αλκοολισμού.

Υποστήριξε, επίσης, ότι η πελάτισσά του φιλοξενούσε τον καθηγητή στο σπίτι της και ότι δεν υπάρχουν ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον της, απορρίπτοντας τις αναφορές για φωτογραφίες του νεκρού στο κινητό της.

Το περιβάλλον του καθηγητή, ωστόσο, διαψεύδει αυτούς τους ισχυρισμούς, τονίζοντας ότι δεν είχε προβλήματα αλκοολισμού και ότι η μόνη του διένεξη ήταν με την πρώην σύζυγο.

Συνάδελφοί του επιβεβαιώνουν ότι δεν γνώριζαν για οικογενειακά προβλήματα ή ζητήματα αλκοόλ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανεστάλη η απεργία των ταξί – Κανονικά στους δρόμους την Παρασκευή 5/12

Euroleague: Αναβλήθηκε το παιχνίδι Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ λόγω της κακοκαιρίας – Πότε θα γίνει ο αγώνας

Σαρώνει η κακοκαιρία Byron: «Ήχησε» το 112 στην Αττική

Κλειστά τα σχολεία της Αττικής την Παρασκευή 05/12 λόγω της κακοκαιρίας «Byron»

Ηράκλειο: Συνελήφθη ζευγάρι για κακοποίηση των 8 παιδιών του – Η καταγγελία έγινε από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr