ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτός είναι ο «Στίβεν» που στρατολόγησε τον Έλληνα σμήναρχο για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Αυτός είναι ο «Στίβεν» που στρατολόγησε τον Έλληνα σμήναρχο για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα σχετικά με τη δράση του 54χρονου σμηνάρχου που κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας>.

Το οπτικό υλικό από το προσωπικό τηλέφωνο του προφυλακισμένου αξιωματικού αποκαλύπτει τους ανθρώπους που τον στρατολόγησαν και τον καθοδηγούσαν.

Το κρίσιμο σημείο στην υπόθεση φαίνεται πως ήταν το φθινόπωρο του 2024, όταν ο σμήναρχος ταξίδεψε στην Κίνα.

Αν και στις φωτογραφίες εμφανίζεται ως απλός τουρίστας, το ρεπορτάζ του ΕΡΤnews αποκαλύπτει τους πραγματικούς ρόλους των ατόμων που τον πλαισίωναν:

–«Στίβεν»: Ο άνθρωπος που προσέγγισε αρχικά τον αξιωματικό μέσω διαδικτύου τον Φεβρουάριο του 2024 και οργάνωσε τη στρατολόγησή του.

–«Γουίλιαμ»: Ανώτερο στέλεχος των κινεζικών υπηρεσιών και προϊστάμενος του Στίβεν, ο οποίος εμφανίζεται μαζί με τον σμήναρχο σε στιγμιότυπα από το Σινικό Τείχος.

–Η «Μυστηριώδης Γυναίκα»: Ένα τρίτο πρόσωπο που γνώρισε στο Πεκίνο, για την οποία όμως δεν υπήρχαν φωτογραφικά πειστήρια στο κινητό του.

Σύμφωνα με την απολογία του 54χρονου, η σχέση του με τις κινεζικές Αρχές άλλαξε επίπεδο κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Κίνα.

Ενώ οι συνομιλίες ξεκίνησαν σε φιλικό επίπεδο, στο Πεκίνο φέρεται να δέχθηκε έντονες πιέσεις και απειλές.

Στόχος των Κινέζων ήταν η απόσπαση διαβαθμισμένων πληροφοριών που αφορούσαν την ελληνική εθνική άμυνα και τεχνικά χαρακτηριστικά δυτικών οπλικών συστημάτων.

Παρόλο που η διαρροή πληροφοριών θεωρείται δεδομένη, οι στρατιωτικές αρχές της Ελλάδας έχουν ήδη προχωρήσει σε δραστικές αλλαγές πρωτοκόλλων και δεδομένων που ενδέχεται να είχαν περιέλθει στην κατοχή των ξένων υπηρεσιών, προκειμένου να θωρακίσουν το απόρρητο των επιχειρήσεων.

Οι έρευνες συνεχίζονται για την πλήρη ανάλυση των ψηφιακών αρχείων του σμηνάρχου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι «προτροπές» του Σι στον Τραμπ: Τερμάτισε τον πόλεμο στο Ιράν, δείξε σύνεση στην Ταϊβάν

Κοινή Δήλωση Άμυνας Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου: Έλληνες (Ελλαδίτες+Κύπριοι) και Αιγύπτιοι θα υπερασπιστούν από κοινού το φυσικό αέριο της Ανατ. Μεσογείου – Εν όπλοις συμμαχία: Συλλογική ικανότητα για ταχεία και ενιαία αντίδραση

Κίνα: Πιθανή ανακάλυψη του μεγαλύτερου κοιτάσματος χρυσού στον κόσμο

Αμοιβαία αμυντική συνδρομή Ελλάς, Κύπρου, Αιγύπτου – Ο Νίκος Δένδιας «μπλόκαρε» τη «φούσκα»-συμφωνία της Μέκκας από την Ανατ. Μεσόγειο

Δημοσκόπηση ALCO: Δημοφιλέστερος υπουργός ο Νίκος Δένδιας – Ανησυχία για τα ελληνοτουρκικά

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter