Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Fast Forward Festival: To 1o Φεστιβάλ αφιερωμένο στις νέες τεχνολογίες

Fast Forward Festival: To 1o Φεστιβάλ αφιερωμένο στις νέες τεχνολογίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το πρωτότυπο Fast Forward Festival που εγκαινιάζεται για πρώτη χρονιά στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών μας συστήνει το θέατρο του μέλλοντος μέσω των πολυμορφικών και υβριδικών παραστάσεων που φιλοξενεί από διεθνώς καταξιωμένες ομάδες. Η διάρκεια του θα είναι από την Κυριακή 27 Απριλίου έως τις 11 Μαΐου.

H κορυφαία ευρωπαϊκή πρωτοποριακή ομάδα «Rimini Protokoll» δημιουργεί ένα αντισυμβατικό και άκρως πολιτικοποιημένο ζωντανό βιντεοπαιχνίδι. Το «Situation Rooms» συγκεντρώνει 20 ανθρώπους από διάφορες ηπείρους, σε ένα κινηματογραφικό σκηνικό που αναδημιουργεί τον παγκοσμιοποιημένο κόσμο των πιστολιών και των εκτοξευόμενων χειροβομβίδων, των εξουσιαστών και των προσφύγων μέσα από απροσδόκητες διαδρομές και αναπάντεχες συναντήσεις. Στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» θα στηθεί η μεγάλη εγκατάσταση που θα φιλοξενήσει τα «δωμάτια» όπου θα ενορχηστρωθούν «οι ζωές των άλλων».(Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», 27/4-3/5).

Ο διακεκριμένος Ολλανδός σκηνοθέτης και εικαστικός, Ντρις Φερχούφεν, στήνει στους δρόμους της Αθήνας μια περιπατητική παράσταση / πολιτική πράξη. Στο «No Man’s Land» είκοσι θεατές συναντιούνται σε έναν κεντρικό σταθμό της πόλης, στο Μοναστηράκι, με είκοσι οικονομικούς μετανάστες και πολιτικούς πρόσφυγες και ξεναγούνται στον κόσμο τους με τη συνδρομή ενός iPod μέσα από το οποίο ακούν την ιστορία τους. (2-11/5).

Παράσταση-ταινία και, ταυτόχρονα, εικαστική εγκατάσταση είναι το «Jerusalem» της φλαμανδικής θεατρικής ομάδας «Berlin». Το έργο, που οι δημιουργοί του το προσδιορίζουν ως «πορτρέτο μιας πόλης», βασίζεται σε μια ιδιαίτερη σύνθεση από βίντεο τραβηγμένα στην Ιερουσαλήμ και από συνεντεύξεις των κατοίκων της: Ιουδαίων, Μουσουλμάνων και Χριστιανών (Στέγη, 2,3/5).

Η σπουδαία Βελγίδα χορογράφος, Μισέλ Αν Ντε Με, και ο πολυβραβευμένος στις Κάννες κινηματογραφιστής σύντροφός της, Ζακό Βαν Ντορμέλ, θα παρουσιάσουν το “Κiss & Cry / Νanodanses” ένα χοροθέαμα στο οποίο χορεύουν μόνο τα χέρια και τα δάχτυλα των χορευτών σε ένα σκηνικό σε μικροκλίμακα (Στέγη, 2-4/5).

Ο διεθνώς καταξιωμένος Λιβανέζος καλλιτέχνης Ραμπί Μρουέ παρουσιάζει την πολύκροτη, «αντιακαδημαϊκή» σύμφωνα με τον ίδιο, διάλεξη-περφόρμανς «Pixelated Revolution». «Ο συριακός λαός φιλμάρει τον ίδιο το θάνατό του…» Ξεκινώντας με αυτήν τη διαπίστωση, ο Μρουέ σχολιάζει την καταγραφή -μέσω των κινητών τηλεφώνων αυτόπτων μαρτύρων- της εν ψυχρώ δολοφονίας αμάχων στην πόλη Χομς της Συρίας και της αναπαραγωγής αυτών των βίντεο και των φωτογραφιών στο Ίντερνετ και τα κοινωνικά δίκτυα. Ο Μρουέ θα παρουσιάσει και μια «οικογενειακή» περφόρμανς, με τίτλο «Riding on a cloud», η οποία είναι βασισμένη στην ιστορία του αδερφού του (Στέγη, 4-5/5).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μουσικός μαραθώνιος Μότσαρτ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr