ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ένα χρόνο παράταση για τα αυθαίρετα

Ένα χρόνο παράταση για τα αυθαίρετα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Παράταση ενός έτους για όλες τις κατηγορίες αυθαιρέτων του νόμου 4178 υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Νίκος Ταγαράς.

Παράλληλα, δίνεται παράταση επιπλέον δύο ετών σε μηχανικούς και ιδιοκτήτες αυθαιρέτων για την υποβολή των σχεδίων που συνοδεύουν τη δήλωση των αυθαιρέτων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση η νέα προθεσμία λήγει στις 8 Φεβρουαρίου του 2016, με την πάροδο συνολικά 30 μηνών από τη δημοσίευση του νόμου 4178.

Σημειώνεται ότι σε όλη την περίοδο της παράτασης, δηλαδή από τις 8 Φεβρουαρίου του 2015 έως τις 8 Φεβρουαρίου του 2016, θα ισχύουν οι ίδιες δυνατότητες αποπληρωμής και ιδίως οι 60 μηνιαίες δόσεις που προβλέπονται και για όσους υποβάλλουν δήλωση σήμερα.

Παράλληλα, με την ίδια υπουργική απόφαση ο μηχανικός υποχρεούται να ολοκληρώσει την ηλεκτρονική υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών μέσα σε 24 μήνες από την καταληκτική ημερομηνία υπαγωγής στις διατάξεις του νόμου.

Με αυτή τη ρύθμιση, πολίτες και μηχανικοί έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν άμεσα τη δήλωση υπαγωγής και να ξεκινήσουν την αποπληρωμή των ειδικών προστίμων, αλλά να υποβάλλουν τα συμπληρωματικά στοιχεία – και κυρίως τα σχέδια που απαιτούνται – μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου του 2018.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα πέντε μέτρα του Τσίπρα για να σωθεί ο λαός και η πατρίδα – Δωρεάν μεταφορές, φθηνή ενέργεια, στεγαστικό, κατάργηση Πανελλαδικών Εξετάσεων – Υγεία και Παιδεία

Αναταράξεις στο Μαξίμου από τις δυο παραιτήσεις γενικών γραμματέων με φόντο το σκάνδαλο των πολεοδομιών

Στα απόνερα του Τουρκο-Ισραηλινού ανταγωνισμού στα Βαλκάνια οι αντιδράσεις για το «τουριστικό θέρετρο» Κούσνερ;

Αττική: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διαφθοράς σε Πολεοδομίες – Οι «ταρίφες», τα συνθηματικά και οι κώδικες επικοινωνίας

Η Αλβανία «πάγωσε» περιουσιακά στοιχεία στο πλαίσιο έρευνας για το θέρετρο του Κούσνερ – Εμπλέκεται και το Κατάρ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr