Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαραθώνια σύσκεψη με την τρόικα

Μαραθώνια σύσκεψη με την τρόικα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στη 01:25 τα ημερώματα της Καθαράς Δευτέρας ολοκληρώθηκε η μαραθώνια σύσκεψη του Οικονομικού Επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικα, παρουσία κορυφαίων υπουργών της Κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων οι υπουργοί Ανάπτυξης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

«Εμμένουμε στις θέσεις μας. Δεν έχει κλείσει τίποτα. Θα ξανασυναντηθούμε» ανέφερε τα μεσάνυχτα κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σύμφωνα με Το Βήμα.

Yπουργός της κυβέρνησης ξεκαθάρισε ότι «έχουν πλέον εξαντληθεί όλες οι τεχνικές προτάσεις», ειδικά για την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, που αναδεικνύεται σε πρώτιστο ζήτημα των συζητήσεων με την τρόικα.

«Είναι ζόρικα τα πράγματα. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα. Το προσπαθούμε έως και τη Δευτέρα (σ.σ. τη συνεδρίαση του Eurogroup για την έγκριση της δόσης) να κλείσουμε συμφωνία», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, έτερος υπουργός, προσδιόρσε ως επιπρόσθετα «αγκάθια» των διαπραγματεύσεων τα ζητήματα τριών ακόμη υπουργείων, και ειδικότερα, του Διοικητικής Μεταρρύθμισης (διαθεσιμότητα- απολύσεις), του Υγείας (διάθεση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων) και του Εργασίας (αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς).

Από νωρίς στη συνάντηση συμμετείχε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ενώ στη συνέχεια στο υπουργείο Οικονομικών μετέβησαν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Της σύσκεψης με την τρόικα, προηγήθηκε μίνι υπουργικό συμβούλιο που έλαβε χώρα στο υπουργείο Οικονομικών.

Στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, βρέθηκαν διαδοχικά εκτός από τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ανάπτυξης και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, οι υπουργοί Υγείας ‘Αδωνις Γεωργιάδης και Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Οι υπουργοί ενημέρωσαν το οικονομικό επιτελείο για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα στους τομείς τους, προκειμένου να συνταχθεί ένα προσχέδιο, βάσει του οποίου θα γίνει η σημερινή συζήτηση της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Από την προσεχή Τρίτη, οι επικεφαλής της τρόικας θα αρχίσουν να μεταβαίνουν στα γραφεία των προαναφερθέντων υπουργών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Αλαζόνας ο Κ. Μητσοτάκης – Οι πολίτες θα του στείλουν ηχηρό μήνυμα στις 9 Ιουνίου

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Στ. Κασσελάκης: Θα καταργήσουμε τη μπίζνα των απογευματινών χειρουργείων – Πραγματική Δημόσια Υγεία

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr