Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δέσμευση του Σαμαρά για ποινικοποίηση των οφειλετών του ΟΑΕΕ

Δέσμευση του Σαμαρά για ποινικοποίηση των οφειλετών του ΟΑΕΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) χαιρέτισε την Τρίτη τη δέσμευση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι το «ντροπιαστικό πλαίσιο» ποινικοποίησης των οφειλών για ίδιες εισφορές των ασφαλισμένων προς τον ΟΑΕΕ θα καταργηθεί.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο εμπορικός κόσμος της χώρας εδώ και χρόνια έχει θέσει ως πρώτο και κύριο αίτημα την αποποινικοποίηση των οφειλών για ίδιες εισφορές των ασφαλισμένων προς τον ΟΑΕΕ.

«Θεωρούσαμε και θεωρούμε ντροπή για τον έννομο πολιτισμό μας να ισχύει ένα τέτοιο μεσαιωνικό μέτρο, να πηγαίνει δηλαδή ένας έμπορος στην φυλακή, επειδή έχει προς το ταμείο του οφειλές, που αφορούν – προσοχή!- τον ίδιο και όχι τους εργαζόμενούς του και –ούτως ή άλλως- αφήνουν αυτόν και την οικογένειά του, χωρίς ασφάλιση, χωρίς σύνταξη και χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη», σημειώνει ανακοίνωση της ΕΣΕΕ.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται πως αυτό το αναχρονιστικό νομικό πλαίσιο θεσπίστηκε με τον «χουντικό» αναγκαστικό νόμο 86/1967 και υιοθετήθηκε από τον ΟΑΕΕ μέσω του Προεδρικού Διατάγματος 258/2005, ισχύει δε αποκλειστικά για τους μικρομεσαίους εμπόρους και επιχειρηματίες και όχι για άλλες τάξεις των ελευθέρων επαγγελματιών (ιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς κλπ.).

«Εχθές λοιπόν, για πρώτη φορά, ακούσαμε από τα πιο επίσημα πολιτικά χείλη, αυτά του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, τη ρητή δέσμευση ότι αυτό το ντροπιαστικό πλαίσιο επιτέλους θα καταργηθεί», σημειώνει η ΕΣΕΕ, η οποία κάλεσε και «τα λοιπά πολιτικά κόμματα και τους ηγέτες τους που ζητούν την ψήφο του μικρομεσαίου εμπόρου ειδικότερα και του ελληνικού λαού γενικότερα να εντάξουν και αυτοί στις δεσμεύσεις τους για την μετεκλογική εποχή την αποποινικοποίηση των οφειλετών του ΟΑΕΕ».

Η ΕΣΕΕ καταλήγει υποστηρίζοντας πως η οφειλή προς τον ασφαλιστικό φορέα δεν είναι και δεν μπορεί να συνιστά ποινικό αδίκημα και ότι οι «ανασφάλιστοι ασφαλισμένοι» προσεγγίζουν τους 380.000.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Γιατί ζητάμε διεθνείς παρατηρητές στις εκλογές

Επιμένει ο Κασσελάκης: Εκλογές παρουσία διεθνών παρατηρητών

Κασσελάκης: «Να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός και να γίνουν εκλογές παρουσία διεθνών παρατηρητών»

Μουράτ Γετκίν: Την 1η Απριλίου «όλοι θα ξυπνήσουμε σε μια διαφορετική Τουρκία»

Η Κωνσταντινούπολη θα κρίνει το μέλλον του Ερντογάν – Τα δυο σενάρια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr