Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλλαγές στις τράπεζες προανήγγειλε ο Δραγασάκης

Αλλαγές στις τράπεζες προανήγγειλε ο Δραγασάκης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δραστικές αλλαγές στο τραπεζικό σύστημα θα επιφέρει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως εμμέσως πλην σαφώς προανήγγειλε ο Γιάννης Δραγασάκης.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου , όπου συμμετείχε σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και εν όψει της επίσκεψης του Γ.Ντάισελμπλουμ , αναφέρθηκε σε όλα τα ανοιχτά θέματα για την ελληνική οικονομία.

Ερωτηθείς για την κατακόρυφη πτώση στο ελληνικό χρηματιστήριο και κυρίως στον τραπεζικό κλάδο , ο Γιάννης Δραγασάκης εξήγησε: «Είχαμε πολλά κραχ τα τελευταία χρόνια και στην κοινωνία και το χρηματιστήριο.

Σε κάθε πολιτική αλλαγή υπάρχει ένα κλίμα αναταράξεων. Μέλημα της κυβέρνησης είναι η άνοδος των μετοχών των τραπεζών και η εύρυθμη λειτουργία τους. Είμαστε ανοιχτοί να ακούσουμε ιδέες και προτάσεις με στόχο την ενδυνάμωση των τραπεζών».

θα πρέπει να σημειωθεί πάντως, ότι στις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι και η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου ώστε να επιτραπεί ο ουσιαστικός έλεγχος του Δημοσίου στις τράπεζες, με πρώτο στόχο την αλλαγή των διοικήσεων των τραπεζών.

Όπως είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, εάν κάποιοι επενδυτές είχαν λανθασμένα επενδύσει σε μία ιδιωτικοποίηση που δεν θα γίνει είναι φυσικό να αλλάξουν κατεύθυνση.

«Ετοιμάζουμε ένα μακρύ κατάλογο έργων και επενδυτικών ευκαιριών που υπάρχουν στην Ελλάδα. Γιατί πέρα από την Ελλάδα της μιζέριας υπάρχει η Ελλάδα των δυνατοτήτων» είπε ο Γιάννης Δραγασάκης.

Αναφορικά με την διαπραγμάτευση με την τρόικα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξήγησε ότι δεν θα υπάρξει «ούτε ρήξη ούτε και συνέχιση μιας πολιτικής που οδηγεί στην καταστροφή».

«Έχουμε σχέδιο. Η Ελλάδα από την Κυριακή το βράδυ είναι μία χώρα που έχει τη δική της άποψη και γνώμη και κατανοούμε ότι και οι άλλες χώρες έχουν τα δικά τους κοινοβούλια. Γι’ αυτό μιλούμε για διάλογο και όχι τσαμπουκάδες» τόνισε ο Γιάννης Δρασάκης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

SoftBank: Eπενδύει σχεδόν $1 δισ. στην προώθηση της AI, αξιοποιώντας τα τσιπ της Nvidia

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr