Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσακαλώτος: Όχι στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ που ήταν του Χατζηδάκη

Τσακαλώτος: Όχι στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ που ήταν του Χατζηδάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Απέρριψε κάθε συζήτηση με τον ΟΟΣΑ πάνω στην λεγόμενη «εργαλειοθήκη» ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, Ευκλείδης Τσακαλώτος , κατά την ομιλία του στη Βουλή στις προγραμματικές του δηλώσεις.

Μάλιστα ο κ. Τσακαλώτος «κάρφωσε», εμμέσως πλην σαφώς τον πρώην υπουργό της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη αναφέροντας ότι «Θα το πούνε βεβαίως οι ιστορικοί του μέλλοντος, εάν η “εργαλειοθήκη” ήταν όντως του ΟΟΣΑ, ή των δικών μας, που πέρναγαν μέσα τις δικές τους ιδέες».

Όπως τόνισε ο κ. Τσακαλώτος, η κυβέρνηση θα συζητήσει με τον ΟΟΣΑ, αλλά όχι για την περιβόητη «εργαλειοθήκη», αλλά για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, με διαφορετικό πρόσημο και ιεραρχήσεις.

‘Όπως χαρακτηριστικά είπε ο αναπληρωτής υπουργός ο ελληνικός λαός με την ετυμηγορία του «αποφάσισε πως το να πιάσεις το λαθρεμπόριο πετρελαίου και τη φοροδιαφυγή, είναι πιο σημαντικό από τις καθαρίστριες και τους σχολικούς φύλακες».

Ο κ. Τσακαλώτος υπεραμύνθηκε και της απόφασης του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη να προσφύγει στις υπηρεσίες της Lazard , μιας εταιρείας με την οποία είχε συνεργαστεί και η κυβέρνηση Παπανδρέου.

«Παίρνουμε συμβουλές και από τη Lazarde για το πώς θα αντιμετωπίσουμε το χρέος», ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος. «Βεβαίως έδωσαν συμβουλές και σε ένα προηγούμενο πρόγραμμα, αλλά ποτέ δεν είπαμε πως ξέρουμε τα πάντα. Θα υπηρετήσουν ένα διαφορετικό σχέδιο για το χρέος και τη δημιουργία ενός δημοσιονομικού χώρου ώστε να υλοποιηθούν αυτές οι μεταρρυθμίσεις», συμπλήρωσε.

Ο κ. Τσακαλώτος επανέλαβε με τη σειρά του τις κατηγορίες του Αλέξη Τσίπρα κατά της κυβέρνησης Σαμαρά, ότι, δηλαδή, η προηγουμένη κυβέρνηση διάλεξε μια παράταση του προγράμματος μονάχα δύο μηνών, ώστε να στερήσει από την επόμενη κυβέρνηση διαπραγματευτικό χρόνο.

Τέλος για τα ζητήματα της στενής αρμοδιότητάς του, ο κος Τσακαλώτος ανέφερε πως προτεραιότητες του τομέα του είναι η προώθηση των εξαγωγών μέσω συντονισμού των παραγωγικών υπουργείων, η εισαγωγή καινοτομιών και η διεύρυνση του πεδίου των διμερών σχέσεων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνεδριάζει την Πέμπτη το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Κ. Μητσοτάκη

Κωστής Χατζηδάκης: Στο χειρουργείο ο υπουργός Οικονομικών – Η κατάσταση της υγείας του

Ο Πολάκης συνέθλιψε τον αλαζονικό Τσακαλώτο της ήττας: «Έκανες δώρο 37 δισ. στον Μητσοτάκη και τους τραπεζίτες»

Ο «Τσακαλώτος της ήττας» απαντά στον Τσίπρα, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη διασπείρει ψέματα για να ξεπεράσει τις αντιδράσεις των αγροτών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr