Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΓΣΕΒΕΕ: Δεν μπορούμε να δώσουμε 751 ευρώ κατώτατο μισθό

ΓΣΕΒΕΕ: Δεν μπορούμε να δώσουμε 751 ευρώ κατώτατο μισθό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την πλήρη αδυναμία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων να δώσουν άμεσα αυξήσεις στους εργαζομένους τους παίρνουν τον κατώτατο μισθό διαμήνυσαν στον υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας).

Σε συνάντηση που είχαν με τον κ. Σκουρλέτη οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΒΕΕ του επεσήμαναν με έμφαση ότι θα πρέπει να επανέλθει ο θεσμός των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της επεκτασιμότητας και επανέλαβε τη θέση της ΓΣΕΒΕΕ, που είχε διατυπώσει και προεκλογικά, ότι ο προσδιορισμός της κατώτατης αμοιβής θα πρέπει να γίνει μέσα από το θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων και όχι με κυβερνητική απόφαση.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Καββαθάς τόνισε ότι εάν καθοριστεί άμεσα ο κατώτατος μισθός στα 751ευρώ τότε το κόστος για τις ΜμΕ θα είναι 660 εκατομμύρια ευρώ σε βάθος ενός χρόνου, ως εκ τούτου οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που βρίσκονται ήδη σε δεινή θέση λόγω της κρίσης θα βρεθούν σε ακόμα μεγαλύτερη αδυναμία.

Ο στόχος των 750 ευρώ μπορεί να επιτευχθεί σταδιακά σε βάθος διετίας ή τριετίας ανάλογα με την εξέλιξη της οικονομίας και των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Ο κ. Καββαθάς, έθεσε ακόμα το θέμα του βαρύτατου προστίμου για την αδήλωτη εργασία υπογραμμίζοντας ότι η ΓΣΕΒΕΕ είναι κάθετα αντίθετη στην αδήλωτη εργασία διότι συνιστά αθέμιτο ανταγωνισμό, αλλά από την άλλη το πρόστιμο των 10.500 ευρώ για κάθε αδήλωτο εργαζόμενο, ουσιαστικά για τις ΜμΕ είναι εξοντωτικό.

Ιδιαίτερο αντικείμενο συζήτησης ήταν το ασφαλιστικό ζήτημα όπου το Προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ επανέλαβε την πρόταση που είχε διατυπώσει από τις αρχές του 2014, με την εφαρμογή της οποίας- σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ – θα μπορούσε να αποφέρει 500 εκατ. ευρώ έσοδα στον ΟΑΕΕ, ποσό που υπερκαλύπτει το έλλειμμα που παρουσίασε τον περασμένο χρόνο.

Τέλος, το Προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ συμφώνησε να συμμετάσχει με συγκεκριμένες προτάσεις και ενέργειες στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης .

Από την πλευρά του ο Υπουργός, κ. Πάνος Σκουρλέτης, τόνισε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι οι παρεμβάσεις στο θεσμικό πεδίο και η επαναφορά του δικαίου των συλλογικών συμβάσεων.

Σε ό,τι αφορά το στόχο των 751 ευρώ ως κατώτατη αμοιβή, τόνισε ότι η Κυβέρνηση θέλει να εξειδικεύσει το πώς θα φτάσει εκεί, συνυπολογίζοντας και άλλα μέτρα τα οποία θα τονώσουν την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, έτσι ώστε όλα να γίνουν με τον καλύτερο τρόπο και στον κατάλληλο χρόνο. Διευκρίνισε όμως ότι δεν συμμερίζεται το βάθος τριετίας.

Σε ότι αφορά τα πρόστιμα, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι θα πρέπει να υπάρξει εξορθολογισμός και ο ελεγκτικός μηχανισμός να γίνει ουσιαστικός και αποτελεσματικός.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σε ισχύ από την 1η Απριλίου ο νέος κατώτατος μισθός – Ποια επιδόματα αυξάνονται

Κατώτατος μισθός: Στα 950 ευρώ αλλά σε… τέσσερα χρόνια

Δείπνο στην Καστέλλα Κασσελάκη-Κοτζιά: Επίκειται συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΑΤΤΩ

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησε ο Πάνος Σκουρλέτης

Δ. Αυγέρη: Κάποιοι ετοιμάζουν ήδη κόμμα – Πώς να μείνουν στο ΣΥΡΙΖΑ;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr