Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΔΕΗ: Μηδενική επιβάρυνση για τους καταναλωτές

ΔΕΗ: Μηδενική επιβάρυνση για τους καταναλωτές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΔΕΗ, Συλλογική Σύμβαση Εργασίας,

Τη δική της απάντηση για το σάλο που προκλήθηκε με την υπογραφή της νέας Επιχειρησιακής  Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας δίνει η ΔΕΗ. Με ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι έχει «μηδενική επιβάρυνση για τους καταναλωτές».

Η ΔΕΗ ενημερώνει ότι, «κατόπιν εξάμηνης διαπραγμάτευσης, την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015 υπογράφηκε μεταξύ της Διοίκησης της Επιχείρησης και των εκπροσώπων των εργαζομένων η νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με άμεση ισχύ και τριετή διάρκεια. Η νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας:

  • σε καμία περίπτωση δεν επιβαρύνει τους καταναλωτές,
  • δεν επιφέρει μισθολογική αύξηση και
  • φυσικά, δεν προκαλεί ουδεμία απολύτως επιβάρυνση στον Κρατικό Προϋπολογισμό».

Και συνεχίζει η ανακοίνωση:

Ειδικότερα, με αφορμή αναφορές Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης σχετικά με την παροχή σε είδος «τροφείου» σε εργαζομένους της ΔΕΗ ΑΕ, από την Επιχείρηση διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Η εν λόγω παροχή δεν θα είναι σε χρήμα, αλλά θα είναι σε είδος με πρώτη εφαρμογή την κάλυψη της δαπάνης έως κατ΄ανώτατο όριο 6 ευρώ ημερησίως ανά εργαζόμενο του κόστους σίτισης στις ήδη υπάρχουσες και λειτουργούσες σε ορυχεία και σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ καντίνες και κυλικεία.
Η επέκταση του μέτρου στους λοιπούς εργαζόμενους της ΔΕΗ θα γίνει σε δεύτερο χρόνο και μετά από μελέτη των τεχνικών πλευρών του ζητήματος, λαμβάνοντας υπόψη και τη μεγάλη διασπορά των μονάδων της ΔΕΗ σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Εάν το μέτρο εφαρμοζόταν αμέσως και σε πλήρη έκταση, το ετήσιο κόστος του εκτιμάται ότι θα δεν θα υπερέβαινε τα 15 εκατ. ευρώ σε επίπεδο Εταιρείας (ΔΕΗ ΑΕ), δηλαδή σε 2,3% περίπου του σημερινού κόστους μισθοδοσίας και στο 0,25% του ετήσιου τζίρου της.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά την τελευταία πενταετία το κόστος μισθοδοσίας της ΔΕΗ έχει μειωθεί σε άνω των 2,8 δισεκ. ευρώ αθροιστικά ή άνω των 700 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Τέλος, επισημαίνεται ότι, η παροχή ειδών σίτισης σε προσωπικό που απασχολείται σε βιομηχανικές και άλλες επιχειρήσεις προβλέπεται εδώ και δεκαετίες από τη νομοθεσία και αποτελεί πάγια πρακτική για πολλές επιχειρήσεις στη χώρα μας.
Εξάλλου, με την υπογραφείσα ΣΣΕ επιχειρείται και δίνεται λύση σε διοικητικές εκκρεμότητες, που δημιουργούσαν δυσλειτουργίες στην Επιχείρηση και έπρεπε να αντιμετωπισθούν, όπως οι ρυθμίσεις για επίδομα ευδόκιμης παραμονής, για τη μισθολογική εξέλιξη, για τους χρόνια ασθενούντες και για τις προσαυξήσεις βάρδιας.

Αυτές οι ρυθμίσεις – που σε κάποιες περιπτώσεις αποτελούν συμμόρφωση προς δικαστικές αποφάσεις – δεν δημιουργούν καμμία πρόσθετη μισθολογική επιβάρυνση, ούτε, βεβαίως, δημιουργούν οποιαδήποτε επιβάρυνση στους καταναλωτές.

 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η ΔΕΗ αγοράζει τον «ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ» – Πήρε το πράσινο φως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Ηλεκτρικό ρεύμα: Σημαντική πτώση των τιμολογίων για τον Μάρτιο

ΔΕΗ: Χαμηλότερο το πράσινο τιμολόγιο ρεύματος τον Φεβρουάριο

Tιμολόγια ρεύματος: Η κίνηση της Φυσικό Αέριο στο κίτρινο τιμολόγιο με τη χαμηλότερη σταθερή τιμή

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τα φθηνότερα και τα ακριβότερα τιμολόγια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr