Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο ΦΠΑ σε Μύκονο και Σαντορίνη

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο ΦΠΑ σε Μύκονο και Σαντορίνη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το ενδεχόμενο, να τεθεί σε ισχύ το μέτρο αύξησης του ΦΠΑ στα δυο κοσμοπολίτικα νησιά του Αιγαίου άφησε ανοιχτό σε σημερινές του δηλώσεις ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Ο Δημήτρης Μάρδας δεν απέκλεισε την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ σε Μύκονο και Σαντορίνη και τόνισε: «Έχει γίνει μια συζήτηση για δύο νησιά, θα δούμε πως θα καταλήξει. Έχει γίνει μια συζήτηση για δύο νησιά που είναι η Μύκονος και η Σαντορίνη, θα δούμε πως θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις».

Ακόμη ξεκαθάρισε πως δεν θα γίνει μαζική αύξηση ΦΠΑ σε ξενοδοχεία και φάρμακα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών εκτιμά ακόμη πως υπάρχουν και άλλοι κωδικοί, που δεν είχαν αγγιχτεί έως σήμερα, και μπορούν να αποδώσουν έσοδα 5 δισ. ευρώ στο δημόσιο.

Τέλος ο κ. Μάρδας εμφανίστηκε αισιόδοξος στο ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων και παράλληλα διευκρίνισε πως με τις διαφωνίες που υφίστανται δεν δικαιολογείται ρήξη με τους δανειστές.

Την ίδια στιγμή έντονες είναι οι αντιδράσεις στη Σαντορίνη, αφού το δημοτικό συμβούλιο του νησιού εξέδωσε ψήφισμα σύμφωνα με το οποίο σε περίπτωση που αλλάξει το ειδικό φορολογικό καθεστώς των νησιών, θα υπάρξει προσφυγή στο συνταγματικό Δικαστήριο.

Ανάλογες είναι οι αντιδράσεις και από τους τοπικούς φορείς της Μυκόνου αφού σύμφωνα με τις τοπικές εφημερίδες του νησιού ο Δήμαρχος κ. Κουκάς εξέφρασε την εκτίμηση ότι μια τέτοια πρόταση τίθεται “σχεδόν εκ του πονηρού” διότι δεν μπορεί να σταθεί στα συνταγματικά δικαστήρια, όπου ο Δήμος θα είναι ο πρώτος που θα την προσβάλει και θα συμπαρασύρει και τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Η Τουρκία απειλεί ανοιχτά την Ελλάδα ότι θα αρπάξει τα νησιά του Αιγαίου παρά τον «έρωτα» Μητσοτάκη-Ερντογάν

Νίκος Δένδιας: Ό,τι είναι πέρα από τρία μίλια από τις ακτές της Τουρκίας είναι ελληνικό

Μίσος για τον Δένδια έχουν οι μιγάδες και επήλυδες «Τούρκοι» – «Milliyet: «Ο Δένδιας προσπαθεί να δηλητηριάσει τις σχέσεις Αθήνας-Αγκύρας»

Ο Νίκος Δένδιας προειδοποίησε για την Τουρκία: «Ανησυχώ όταν έχω 100 εκατομμύρια δίπλα μου, να διαφωνούν με το Διεθνές Δίκαιο»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr