Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ψαλίδι στο κοινωνικό μέρισμα

Ψαλίδι στο κοινωνικό μέρισμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέο ψαλίδι σε ειδικές αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, όπως για παράδειγμα σε οδοιπορικά και εκτός έδρας,ζητάει η τρόικα που βάζει στο μάτι και τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος από το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013.

Όπως προκύπτει από δηλώσεις υψηλόβαθμου στελέχους του υπουργείου Οικονομικών, οι επικεφαλής της τρόικας θέλουν η όποια διανομή να έχει και αναπτυξιακό χαρακτήρα και να μην αφορά για παράδειγμα μόνο τους ένστολους και τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Η τρόικα επισημαίνει ότι για να προσδιοριστεί το ύψος του κοινωνικού μερίσματος θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι η διανομή του δεν θα επηρεάσει τους δημοσιονομικούς στόχους του 2014. Με λίγα λόγια, θα πρέπει να είναι εξασφαλισμένο εκ προοιμίου ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2014 θα είναι 2,9 δισ. ευρώ, όσο προβλέπει ο προϋπολογισμός και ό,τι περισσέψει στη συνέχεια μπορεί να διανεμηθεί.

Όσον αφορά τις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, σύμφωνα με το στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών «δεν τίθεται θέμα μείωσης των βασικών μισθών». Όμως τόσο η ελληνική πλευρά όσο και η τρόικα θέτουν ζήτημα «εξορθολογισμού».

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που ανέφερε σχετικά με τα οδοιπορικά που λαμβάνουν διαφορετικές κατηγορίες υπαλλήλων. Μηχανικοί για οδοιπορικά λαμβάνουν 56 ευρώ, ελεγκτές του ΓΛΚ 59, του ΕΛΓΑ 40, του ΟΠΕΚΕΠΕ 94 ευρώ…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι «εξαρτημένες ελίτ» και η «προστασία» τους

Πλουτίζει η Ρωσία μετά τις κυρώσεις της Δύσης: Πλεόνασμα ρεκόρ 20ετίας στο εξωτερικό ισοζύγιο

Ρωσία: Πλεόνασμα ρεκόρ το Α΄ τρίμηνο του 2022 παρά τις δυτικές κυρώσεις

Ρέγκλινγκ: Συστάσεις να επιστρέψει η Ελλάδα σε πρωτογενή πλεονάσματα

ΣΟΚ! Δείτε πόσο κοινωνικό μέρισμα έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πόσο η ΝΔ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr