Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Συναλλαγές μόνο με πιστωτικές κάρτες για είσπραξη του ΦΠΑ

Τσίπρας: Συναλλαγές μόνο με πιστωτικές κάρτες για είσπραξη του ΦΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με πιστωτικές κάρτες θα καλούνται να κάνουν τις συναλλαγές τους οι καταναλωτές , με στόχο τον περιορισμό της φοροδιαφυγής από ΦΠΑ, όπως προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξη που παραχώρησε τη Δευτέρα αργά το βράδυ στο STAR στην εκπομπή «Στον Ενικό» του Νίκου Χατζηνικολάου.

Μάλιστα, όπως άφησε να εννοηθεί ο πρωθυπουργός η αρχή της εφαρμογής του μέτρου θα ξεκινήσει από τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη , όπου η εισπραξιμότητα του ΦΠΑ κινείται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα.
Ο πρωθυπουργός , ανέφερε ότι υπάρχει διαφωνία με τους πιστωτές στο θέμα του ΦΠΑ στα νησιά, αλλά εκτίμησε πως εάν οι εισπράξεις από τον ΦΠΑ βελτιωθούν τότε θα καμφθούν οι αντιρρήσεις των ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ.
«Στα πολυτελή νησιά με μεγάλη κίνηση θέλουμε στις συναλλαγές πάνω των 50 – 70 ευρώ να υπάρχει αναγκαστικά η πληρωμή με πιστωτική κάρτα», είπε και προσέθεσε ότι αυτό θα είναι καλύτερο μέτρο από το να χρησιμοποιηθούν «κατάσκοποι με κάμερες», μια ιδέα που είχε καταθέσει ο Γιάνης Βαρουφάκης στη αρχική λίστα που είχε στείλει στους θεσμούς στις 23 Φεβρουαρίου.

Στελέχη των ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ αντιμετωπίζουν θετικά τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει άμεσα στη καθιέρωση των ηλεκτρονικών πληρωμών σε καθημερινή βάση, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή στο ΦΠΑ.

Στο πλαίσιο αυτό η ελληνική κυβέρνηση υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων θα εφαρμόσει σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ένα πιλοτικό πρόγραμμα σε κοσμικά νησιά, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, τα αποτελέσματα του οποίου θα αξιοποιηθούν για να μπορέσει να υπολογίσει το υπουργείο τα μελλοντικά έσοδα που θα μπορούσαν να προκύψουν από την καθολική επέκταση των ηλεκτρονικών πληρωμών.

Εάν τα αποτελέσματα της «άσκησης» είναι υποστηρικτικά η κυβέρνηση θα κινητοποιήσει κοινοτικούς πόρους για να χρηματοδοτήσει την εγκατάσταση POS σε όλους τους επιχειρηματικούς και επαγγελματικούς τομείς, π.χ. από περίπτερα μέχρι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων. Ο σκοπός είναι να γίνονται όλες οι ηλεκτρονικές πληρωμές υποχρεωτικά μέσω POS , ειδικά στον επαγγελματικό τομέα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr