Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανδρέας Ανδρεάδης: “Η δραχμή θα ήταν καταστροφή”

Ανδρέας Ανδρεάδης: “Η δραχμή θα ήταν καταστροφή”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η δραχμή θα ήταν καταστροφή», δηλώνει στο αυριανό φύλλο της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης, ο οποίος εκφράζει ανησυχία για τη μείωση των τουριστικών κρατήσεων.

Σε ό,τι αφορά τις κρατήσεις ειδικά από τη Γερμανία, ο κ. Ανδρεάδης κάνει λόγο για ενδεχόμενο στασιμότητας, ίσως και μείωσης σε σχέση με την περσινή χρονιά.

«Πλάκα κάνετε; Η δραχμή θα ήταν καταστροφή», απαντά χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρεάδης στον συντάκτη, ο οποίος τον ρωτά εάν η επιστροφή στην δραχμή θα ωφελούσε τον ελληνικό τουρισμό. «Θα έριχνε την Ελλάδα στην εξαθλίωση – υπερπληθωρισμός, ύφεση, τεράστια ανεργία, θα γινόμασταν ένα γκέτο φτώχειας», απαντά ο κ. Ανδρεάδης.

Ο τουρισμός «καθρεφτίζει μια χώρα και τον λαό της. Ποιος θέλει να ταξιδέψει σε μια χώρα της οποίας οι άνθρωποι φτωχαίνουν και πέφτουν σε μια κατάσταση συλλογικής κατάθλιψης;», διερωτάται.
Αναφερόμενος στην εικόνα των μέχρι τώρα κρατήσεων, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ επισημαίνει ότι παντού χάνεται δυναμική, αλλά περισσότερο στη Γερμανία, η οποία είναι η σημαντικότερη αγορά για την Ελλάδα.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο επιβολής φόρου στις διανυκτερεύσεις, κάνει λόγο για «αντίδραση πανικού» και εκτιμά ότι τελικά δεν θα εφαρμοστεί, ενώ ερωτώμενος για την εξέλιξη της οικονομίας, δηλώνει ότι δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος, καθώς, όπως λέει, η νέα κυβέρνηση είναι άπειρη και της λείπουν οι γνώσεις.

Πηγή: Deutsche Welle

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ευρώ: 25 χρόνια επιτυχίας και γκρίνιας

Πληθωρισμός: 2.9% στην ευρωζώνη αλλά 3,9% στην Ελλάδα

Οι προβλέψεις Μεντβέντεφ για το 2023: Έρχεται τέταρτο Ράιχ, εμφύλιος στις ΗΠΑ, ο Έλον Μασκ πρόεδρος

Σόιμπλε: Είχα συμβουλέψει η Ελλάδα να φύγει προσωρινά από τη νομισματική ένωση

Bloomberg: Η Γερμανία «σέρνει» σε ύφεση την ευρωζώνη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr