ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Κλιμάκωση στην Τεχεράνη: Οι σκληροπυρηνικοί ωθούν το Ιράν προς τα πυρηνικά όπλα εν μέσω ισραηλινών πληγμάτων
Τραμπ: «Μου το είπε η CIA» ότι ο Χαμενεΐ εμπλέκεται σε μια μακροχρόνια ομοφυλοφιλική σχέση
Ντόναλντ Τραμπ για 25η Μαρτίου: «Σήμερα φέρνουμε στη μνήμη μας την αρχαία κληρονομιά μας»
Πλήγμα στον τουρισμό της Τουρκίας από τον πόλεμο στο Ιράν: Αυξάνονται οι ακυρώσεις και τα κόστη
Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ αρνείται τις διαπραγματεύσεις: Ένταση στις σχέσεις Βανς-Νετανιάχου - Προειδοποιήσεις Τουσκ για κλιμάκωση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Φαινόμενα παραβατικότητας και εργοδοτικής αυθαιρεσίας, τα οποία με πρόσχημα το δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου, αποσταθεροποιούν την αγορά εργασίας δεν θα γίνουν αποδεκτά» προειδοποιεί το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωσή του.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ισχύει στο ακέραιο η υποχρέωση τήρησης της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας για όλες τις επιχειρήσεις της χώρας.
«Η επιβολή ‘αδειών’ στους εργαζόμενους – με η χωρίς αποδοχές – καθώς και η ‘απεργία’ επιχειρήσεων (lock out), είναι παράνομες ενέργειες», διευκρινίζει το υπουργείο, σημειώνοντας ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι σε πλήρη ετοιμότητα για την πρόληψη και την πάταξη φαινομένων καταστρατήγησης και παραβίασης της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Σε ό,τι αφορά στην μισθοδοσία των εργαζομένων το υπουργείο Εργασίας ξεκαθαρίζει ότι δικαιολογείται επ’ ουδενί η μη εμπρόθεσμη καταβολή της, ενώ διευκρνίζει παράλληλα τα εξής:
α) για όσες επιχειρήσεις καταβάλλουν τη μισθοδοσία ηλεκτρονικά ακολουθείται η συνήθης διαδικασία
β) οι επιχειρήσεις που δεν καταβάλλουν τη μισθοδοσία ηλεκτρονικά καλούνται να απευθύνονται άμεσα στην Ειδική Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών.























































