Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μίχαλος: Θετική η συμφωνία – Να εξειδικευτούν τα μέτρα που τη συνοδεύουν

Μίχαλος: Θετική η συμφωνία – Να εξειδικευτούν τα μέτρα που τη συνοδεύουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κωνσταντίνος Μίχαλος, Τρόικα,

Την εξειδίκευση των μέτρων που απορρέουν από την συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα αναμένει ο επιχειρηματικός κόσμος, ο οποίος δέχτηκε θετικά το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνο Μίχαλο.

Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Μίχαλος δήλωσε ότι «αποτελεί θετική εξέλιξη η συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα για μείζονα ζητήματα που απασχολούν σήμερα την ελληνική οικονομία και την κοινωνία. Η απόφαση για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από 1ης Ιουλίου, που άλλωστε αποτελούσε πάγιο αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου, θα συμβάλει αποφασιστικά στη μείωση του κόστους λειτουργίας των ελληνικών επιχειρήσεων, που αποτελεί σήμερα ένα μεγάλο πρόβλημα».

Σημαντική χαρακτηρίζει ο κ. Μίχαλος και την απόφαση της κυβέρνησης να εκταμιευτεί επιπλέον ένα δισεκατομμύριο ευρώ μέσα στο τρέχον έτος για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς τον ιδιωτικό τομέα, καθώς έτσι «θα ενισχύσει την παροχή ρευστότητας στην αγορά».

Σε ό, τι αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα και τη διανομή του πρότεινε ότι «θα πρέπει να μελετηθεί διεξοδικά σε ποιους και πώς θα δοθούν αυτές οι ενισχύσεις, ώστε να υπάρξουν πολλαπλά οφέλη προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης».

O κ. Μίχαλος, εξέφρασε την προσδοκία της επιχειρηματικής κοινότητας «η εξειδίκευση των μέτρων που συνοδεύουν τη συμφωνία κυβέρνησης τρόικας -και κυρίως αυτών που αφορούν τα εργασιακά και τις μεταρρυθμίσεις που προτείνει ο ΟΟΣΑ- να κινηθεί προς τη σωστή κατεύθυνση, κάνοντας έτσι ένα πρώτο βήμα για τη χάραξη μιας εθνικής οικονομικής πολιτικής».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι «εξαρτημένες ελίτ» και η «προστασία» τους

«Κωνσταντίνος Μίχαλος» ονοματοδοτήθηκε το ιστορικό κτίριο του ΕΒΕΑ στην Αμερικής 8

Νέος πρόεδρος της ΚΕΕΕ ο Γ. Χατζηθεοδοσίου

Συγγελίδης: Έκτακτο βοήθημα από το ΕΒΕΑ στις πυρόπληκτες επιχειρήσεις

Το «ύστατο χαίρε» στον Κωνσταντίνο Μίχαλο – Το «κατηγορώ» της Αθηνάς Μίχαλου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr