ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Υπουργείο Οικονομικών, Φορολογία,


















































Σάκης Αρναούτογλου: Τριήμερο με 38-39 βαθμούς - Οι θερμοκρασίες μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο
Πυρκαγιά: Πατέρας Έλληνα πιλότου που σκοτώθηκε: «Θα σας πάω γ@μιώντας μέχρι να κλείσω τα μάτια μου»
Η ιστορία του Δανού πιλότου που πέθανε στην πυρκαγιά στα Ψάθα - Η τελευταία φωτογραφία
«Χρυσάφι» το ελαιόλαδο - Οι τιμές στα ύψη
Κυψέλη: Από πρόσφυγας-εθελοντής, κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Βρετανίδας ο 26χρονος Αφγανός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Την ουσιαστική επιστροφή των φοροαπαλλαγών για τα ιατρικά έξοδα που κάνουν οι φορολογούμενοι σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, αλλά μόνο αν οι δαπάνες αυτές γίνονται με την χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών, θέλοντας να καταγράφονται μέσω του τραπεζικού συστήματος τα εισοδήματα των γιατρών, η εφορία θα αναγνωρίζει έξοδα των φορολογούμενων για επισκέψεις σε γιατρούς και περίθαλψη μόνο αν έχουν πληρωθεί με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.
Σήμερα για να έχει κάποιος έκπτωση από το φόρο θα πρέπει τα ιατρικά έξοδα να είναι υψηλότερα από το 5% του εισοδήματός του. Έτσι, ένας φορολογούμενος με ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ θα πρέπει να έχει πραγματοποιήσει ιατρικά έξοδα πάνω από 1.000 ευρώ για να πάρει έκπτωση 10%, δηλαδή 100 ευρώ.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν , ότι το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να συνδέσει και το αφορολόγητο όριο για μισθωτούς και συνταξιούχους με τη χρήση καρτών για όλες τις δαπάνες τους, ως μέτρο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.























































