Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τρεις στους δέκα ιδιοκτήτες δεν θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ

Τρεις στους δέκα ιδιοκτήτες δεν θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακίνητα, ΕΝΦΙΑ,

Τρεις στους δέκα ιδιοκτήτες δηλώνουν πως δεν θα πληρώσουν φέτος τους φόρους ακινήτων, ενώ τέσσερις στους δέκα ενοικιαστές υποστηρίζουν πως ήδη πληρώνουν τα ενοίκια με καθυστέρηση, έχοντας αυξηθεί σημαντικά την τελευταία διετία.

Ενας στους τρεις ιδιοκτήτες καθυστερεί το στεγαστικό του δάνειο και θα συνεχίσει και στο μέλλον. Στο 70% των ενοικιαστών έχει γίνει μείωση ενοικίου λόγω κρίσης.

Πρόκειται για τα συμπεράσματα της νέας έρευνας της εταιρείας MARC «οι τάσεις στην αγορά ακινήτων», που παρουσιάστηκε στο συνέδριο Prodexpo, και η οποία περιγράφει με μελανά χρώματα τις προοπτικές για το ελληνικό real estate.

Ένας στους δύο, το 50% των ερωτηθέντων, πιστεύει ότι στην επόμενη 3ετία, οι τιμές των ακινήτων θα πέσουν κι άλλο. Ποσοστό πάντως μικρότερο από την έρευνα του 2013, όπου μείωση έβλεπε το 66%.

Η αγορά ακινήτων θα παραμείνει ακόμη παγωμένη για τουλάχιστον μια 3ετία. Διότι ούτε το 92% προτίθεται να αγοράσει ακίνητο την επόμενη τριετία, αλλά ούτε το 75% -σύμφωνα πάντα με την ίδια έρευνα της Marc- προτίθεται να πουλήσει κάποιο ακίνητο που έχει. Ο λόγος είναι απλώς, επειδή οι τιμές είναι σκοτωμένες, και προτιμά να περιμένει καλύτερες ημέρες, κάτι που φυσικά αποτελεί και δίκοπο μαχαίρι.

Υπάρχει ένα 19% των ερωτηθέντων που πουλάει σπίτι αυτή την περίοδο, αλλά μόνο ένα 4,5% που ψάχνει να αγοράσει σπίτι. Δηλαδή υπάρχει υπερπροσφορά, και έτσι εξηγούνται και οι πιεσμένες, σκοτωμένες σε πολλές περιπτώσεις, θα έλεγα, τιμές.

Το 73% πιστεύει ότι δεν κινδινεύει από τυχόν άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών από τις τράπεζες. Ανησυχεί ωστόσο ένα 25%, δεν είναι μικρό νούμερο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Ανακαινίζω-Ενοικιάζω»: Άνοιξε η πλατφόρμα – Μέχρι 4.000 ευρώ η επιδότηση για 12.500 σπίτια

Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας: 18 αλήθειες και ψέματα για τα κίνητρα του ΝΟΚ

Ανακαινίζω-ενοικιάζω: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις- Ποιες δαπάνες καλύπτονται

ΕΝΦΙΑ 2024: Έφτασε ο νέος λογαριασμός στους ιδιοκτήτες ακινήτων

Οι νέες ημερομηνίες υποβολής φορολογικών δηλώσεων και ανάρτησης ΕΝΦΙΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr