ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο οίκος Fitch αναβάθμισε την Κυπριακή οικονομία

Ο οίκος Fitch αναβάθμισε την Κυπριακή οικονομία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κύπρος, Οίκος Fitch,

Ο οίκος Fitch αναβάθμισε το αξιόχρεο της Κύπρου κατά δύο βαθμίδες, από Β- σε Β+, με θετική προοπτική, σημειώνοντας τη θετική δημοσιονομική πορεία και την επιστροφή στην ανάπτυξη.

Επίσης, αναβάθμισε το country ceiling σε ΒΒ+ από ΒΒ- και επιβεβαίωσε την αξιολόγηση για βραχυπρόθεσμο δανεισμό σε συνάλλαγμα στο Β.

Ο οίκος Fitch σε έκθεσή του αναφέρει ότι η αναβάθμιση αντανακλά τη δημοσιονομική εξυγίανση που υπερκαλύπτει τους στόχους. Το έλλειμμα του 2015 εκτιμάται να μειωθεί στο 1% και να υπάρχουν πλεονάσματα 0,2% το 2016 και 1% το 2017.
Επίσης, ο οίκος αναμένει σταδιακή μείωση του δημόσιου χρέους στο 100% μέχρι το 2017 από 108% φέτος.

Ωστόσο, στην έκθεση σημειώνεται ότι εξακολουθούν να ελλοχεύουν κίνδυνοι για το αξιόχρεο της Κύπρου από τη βαθιά οικονομική και χρηματοοικονομική προσαρμογή. Επίσης, σημειώνει το δύσκολο περιβάλλον για τις τράπεζες λόγω των μη εξυπηρετούμενων δανείων, που είναι το υψηλότερο από όλες τις χώρες που αξιολογεί ο οίκος. Τα προβληματικά δάνεια για τα οποία δεν έχουν γίνει γενικές προβλέψεις, αναφέρει, φθάνουν τα 18,8 δισ. ευρώ και αντιστοιχούν με το 107% του ΑΕΠ για αυτή την περίοδο.

H κυπριακή κυβέρνησηxΧαιρετίζει, με δήλωση του εκπροσώπου της Νίκου Χριστοδουλίδη, τη διπλή αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της κυπριακής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Fitch.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κύπρος: Στις 19 Μαΐου ο Χριστοδουλίδης αποκαλύπτει μνημείο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στο Παραλίμνι

Bloomberg: Νομοσχέδιο με υπερεξουσίες στον Ερντογάν για χάραξη ΑΟΖ 200 ναυτικά μίλια σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο

Η Αλβανία αποτελεί τη νεότερη απειλή ναρκοκράτους παγκοσμίως

Ο Θανάσης Αυγερινός γραφείο Τύπου της Καρυστιανού

Ευρωβουλευτές ΠΑΣΟΚ: Ζητάμε κυρώσεις στην Τουρκία αν ψηφιστεί νομοσχέδιο που καταπατά τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr