Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Standard & Poor’s υποβάθμισε το κρατικό αξιόχρεο της Σαουδικής Αραβίας

Η Standard & Poor’s υποβάθμισε το κρατικό αξιόχρεο της Σαουδικής Αραβίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Standard & Poor's, Σαουδική Αραβία,

Αδικαιολόγητη χαρακτήρισε την απόφαση του οίκου αξιολόγησης Standard & Poor’s να υποβαθμίσει το κρατικό αξιόχρεο της Σαουδικής Αραβίας το σαουδαραβικό υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωση που εξέδωσε, υποστηρίζοντας ότι αγνοεί την ισχύ της οικονομίας του βασιλείου.

«Το υπουργείο Οικονομικών διαφωνεί έντονα με την προσέγγιση του S&P στον χειρισμό των αξιολογήσεων σε αυτή τη συγκεκριμένη περίσταση. Θεωρούμε ότι η αξιολόγηση του αξιόχρεου από τον S&P είναι προϊόν αντίδρασης σε ρευστούς παράγοντες της αγοράς μάλλον, παρά σε μεταβολές των θεμελιωδών στοιχείων του κρατικού αξιόχρεου» της Σαουδικής Αραβίας, ανέφερε το υπουργείο στην ανακοίνωσή του που μετέδωσε το επίσημο σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

«Πιστεύουμε ότι η απόφαση του S&P όχι μόνο ήταν βιαστική, αλλά και ότι δεν συνάδει από αναλυτική άποψη με την ιδέα πως οι αξιολογήσεις είναι ένα μεσοπρόθεσμο εργαλείο που χρησιμεύει για να βλέπει κανείς πέρα από την οικονομική συγκυρία καθώς αποτιμά το αξιόχρεο», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το υπουργείο, τα θεμελιώδη στοιχεία της οικονομίας του βασιλείου παραμένουν ισχυρά, με τους καθαρούς πόρους του κράτους να ξεπερνούν το 100% του ΑΕΠ, ενώ η Σαουδική Αραβία διαθέτει μεγάλα αποθέματα σε ξένο συνάλλαγμα.

Η σαουδαραβική οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται με ταχύτερο ρυθμό από άλλες οικονομίες με παρόμοια χαρακτηριστικά, ενώ η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει ένα «εκτενές πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής» για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ταχείας μείωσης των αποθεματικών του κράτους, ανέφερε ακόμη το υπουργείο Οικονομικών στο Ριάντ.

Την Παρασκευή ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s υποβάθμισε το μακροπρόθεσμο κρατικό αξιόχρεο της Σαουδικής Αραβίας για τα αξιόγραφα σε ξένο και σαουδαραβικό νόμισμα σε A+/A-1 αντίστοιχα (από AA-/A1+), επικαλούμενος τις αρνητικές επιπτώσεις για τα δημοσιονομικά του βασιλείου που έχουν οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου στις αγορές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σαουδική Αραβία: Υπερασπίστρια των δικαιωμάτων των γυναικών καταδικάστηκε σε 11 χρόνια κάθειρξης

Στη Μέση Ανατολή ο Μπλίνκεν – Πρώτος σταθμός η Σαουδική Αραβία

Σαουδική Αραβία: Αποκεφαλίζουν καταδικασμένους και τους σταυρώνουν σε δημόσια θέα

Στη Σαουδική Αραβία άνοιξε κάβα ποτών – «Όλοι γνωρίζουν ποιες πρεσβείες πωλούν ποτό… μερικές από αυτές βγάζουν πολύ χρήμα»

Δυναμώνει η BRICS – Ποιες νέες χώρες μπαίνουν στην «ομάδα»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr