Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ζήτημα ωρών η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές λένε τα διεθνή ΜΜΕ, δεν επιβεβαιώνει η κυβέρνηση

Ζήτημα ωρών η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές λένε τα διεθνή ΜΜΕ, δεν επιβεβαιώνει η κυβέρνηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγορές Κεφαλαίου,

Στη χώρα μας είναι στραμμένο το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ και των οικονομικών αναλυτών ανά τον κόσμο που αναμένουν την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές ακόμα και εντός της ημέρας, γεγονός που δεν διαψεύδει ούτε επιβεβαιώνει η ελληνική κυβέρνηση.

Η Wall Street Journal, με έκτακτη είδηση που μετέδωσε χθες, προανήγγειλε ότι «η Ελλάδα σχεδιάζει την έκδοση ομολόγων μακράς διάρκειας την Τετάρτη», ενώ ακολούθησε εντός λίγων λεπτών και το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Dow Jones Newswire.

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel σε δημοσίευμά του με τίτλο «Η αμφίβολη θαυματουργή θεραπεία της Ελλάδας», κάνει λόγο για ένα «ρεαλιστικό θαύμα».

«Θα συνιστούσε ένα μικρό θαύμα, εάν πετύχαινε η ελληνική επιστροφή, ωστόσο ακριβώς αυτό το θαύμα φαίνεται, στο μεταξύ, ρεαλιστικό» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα του περιοδικού, καθώς «πολλοί επενδυτές εκπέμπουν το μήνυμα ότι είναι έτοιμοι να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα».

Σύμφωνα με ανάλυση του πρακτορείου Bloomberg, οι ελπίδες για την ανάκαμψη της Ελλάδας έχουν αναπτερωθεί και αυτό φαίνεται στο ράλι της χρηματιστηριακής αγοράς και της αγοράς ομολόγων, μόλις δύο χρόνια μετά την ιστορική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Πλέον η χώρα δείχνει να ακολουθεί το παράδειγμα της Ιρλανδίας στο δρόμο της επιστροφής στις αγορές.

Για εκπληκτική ανάκαμψη της Ελλάδας κάνει λόγο σε άρθρο του ο σχολιαστής του πρακτορείου Reuters Ούγκο Ντίξον.

«Πριν από δύο χρόνια, η χώρα φαινόταν να οδηγείται σε άτακτη χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ. Τώρα, είναι πολύ κοντά στην επιστροφή της στην αγορά ομολόγων με την έκδοση 5ετών ομολόγων ύψους 2 δισ. ευρώ», αναφέρει ο αρθρογράφος.

Από πλευράς της ελληνικής Κυβέρνησης, ο Σίμος Κεδίκογλου αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες που μεταδίδουν ξένα μέσα ενημέρωσης περί εξόδου της Ελλάδας στις αγορές σήμερα.

Μιλώντας το πρωί στο Mega ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αρκέστηκε να δηλώσει ότι η έξοδος στις αγορές θα γίνει «σωστά για την οικονομία μας», σημειώνοντας πως δεν έχει πληροφόρηση σχετικά με τον χρόνο της εξόδου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεσμικοί επενδυτές από το εξωτερικό κάλυψαν πάνω από το 80% της έκδοσης των δύο ομολόγων του Δημοσίου

Δύο φορές διέκοψε το Χρηματιστήριο στην Κων/πολη για να μη τσακιστεί η λίρα

Η τουρκική λίρα καταρρέει: Διεκόπησαν οι συναλλαγές στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης

Κατάρρευσε η τουρκική λίρα – Βουτιά τρόμου 16,33%

Ρουμπινί: Η φρενίτιδα στις αγορές θα τελειώσει με πόνο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr