Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κατσέλη: «Κλειδί» η διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων

Κατσέλη: «Κλειδί» η διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην αποτελεσματική διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων εστίασε η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη, κατά τη διάρκεια ομιλίας της, σε εκδήλωση του Quality Foundation.

Όπως εξήγησε αναλυτικά, η ορθή διαχείρισή τους δύναται να προσφέρει σημαντικά οφέλη στην ελληνική οικονομία, καθώς η απελευθέρωση κεφαλαίων, τα οποία είναι σήμερα δεσμευμένα για την απορρόφηση τυχόν ζημιών, και η διοχέτευσή τους στη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας αποτελεί κινητήριο δύναμη για την τόνωση των επενδύσεων, την επανεκκίνηση βιώσιμων επιχειρηματικών μονάδων και την αύξηση της παραγωγικότητας.

Ταυτόχρονα, συνέχισε, η βιώσιμη ρύθμιση καταναλωτικών και στεγαστικών δανείων επιτρέπει την επανένταξή δανειοληπτών στην οικονομία και την επιστροφή σε κανονική τραπεζική συμπεριφορά.

Η κ. Κατσέλη επισήμανε στη συνέχεια, ότι η διοχέτευση χρηματοδοτικών πόρων στην πραγματική οικονομία με όρους βιωσιμότητας, απαιτεί την ανάπτυξη νέων καινοτόμων χρηματοδοτικών εργαλείων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της κάθε αγοράς ή κλάδου. «Συχνά παρατηρούμε το φαινόμενο να υπάρχουν οι πόροι, να είναι γνωστές οι ανάγκες, αλλά να μην υπάρχουν τα εργαλεία που θα αντιστοιχήσουν τους μεν στις δε», πρόσθεσε.

Κάνοντας ειδική μνεία στις πρωτοβουλίες της Εθνικής Τράπεζας, επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι δίνει έμφαση και στηρίζει τη βιωσιμότητα ολόκληρης της Γεωργίας – Κτηνοτροφίας, μέσω συμβολαιακού τύπου προγραμμάτων, όπου γίνεται εφικτός ο εκσυγχρονισμός όλου του παραγωγικού – συναλλακτικού κυκλώματος. Επίσης προωθεί καινοτόμα αναπτυξιακά Χρηματοδοτικά Εργαλεία όπως η Χρηματοδότηση Αλυσίδων Αξίας, συνέχισε και εξήγησε ότι  πρόκειται για ένα χρηματοδοτικό εργαλείο για όλες τις επιχειρήσεις που περιλαμβάνονται σε αλυσίδες αξίας παραγωγής.

Σύμφωνα με την ίδια παράλληλα, η Εθνική ξεκινά τον επόμενο μήνα, με τη χρηματοδότηση συστάδας επιχειρήσεων, κυρίως μικρομεσαίων που συνδέονται με τη ναυπήγηση πλοίων. «Έχοντας εγγυημένη τη τελική ζήτηση από τον τελικό αγοραστή, προσφέρουμε στις ΜΜΕ που προμηθεύουν κάθε πλοίο, συνολικές χρηματοδοτικές λύσεις, υποστηρίζοντας έτσι έμπρακτα την διεύρυνση της παραγωγής και της παραγωγικότητας, τις εξαγωγές και τελικά τον οικονομικό μετασχηματισμό της οικονομίας» τόνισε αναλυτικά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέφανος Κασσελάκης: Διαθέτει το πατρικό του σπίτι στην Ιωάννα Κολοβού μετά την έξωση

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Πρόστιμο 41,7 εκατ. ευρώ σε πέντε τράπεζες και την Ελληνική Ένωση Τραπεζών

ΣΥΡΙΖΑ: Παγίδα για τους δανειολήπτες η προκαταβολή 10% στους servicers

Ο Χρ. Κουτσονάσιος για τη «Νέα Αριστερά»: «Service στους servicers…»

ΓΣΕΕ: 140,7% αύξηση στους πλειστηριασμούς σε ένα χρόνο – Προκλητικές συμπεριφορές από τα Funds

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr