ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ακόμη γελάνε στη Goldman Sachs: 5 δισ. πρόστιμο για την παγκόσμια οικονομική κρίση

Ακόμη γελάνε στη Goldman Sachs: 5 δισ. πρόστιμο για την παγκόσμια οικονομική κρίση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πρόστιμο 5 δισ. δολαρίων καλείται να καταβάλλει η Goldman Sachs για την υπόθεση των ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων, η οποία πυροδότησε την κατάρρευση του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού τομέα το 2008 που μεταφέρθηκε στην Ευρώπη και ισοπέδωσε μια ντουζίνα χώρες συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, ενώ επιτάχυνε έμμεσα και τη γεωπολιτική κρίση με την “Αραβική Άνοιξη” των εξαθλιωμένων του πλανήτη.

Το ύψος του προστίμου, το οποίο αποτέλεσε προϊόν συμβιβασμού μεταξύ της τράπεζας και του υπουργείου Δικαιοσύνης, αφορά τη διαστρέβλωση της ποιότητας των ενυπόθηκων δανείων, τα οποία αργότερα πωλούνταν σε διάφορους επενδυτές, συντελώντας στη δημιουργία της στεγαστικής φούσκας.

Σημειώνεται ότι ανάλογου μεγέθους πρόστιμα έχουν κληθεί  να καταβάλλουν και άλλες μεγάλες αμερικανικές τράπεζες, όπως η JP Morgan, η Bank of America, η Citigroup και η Morgan Stanley.

Σύμφωνα με την αμερικανική δικαιοσύνη, η Goldman Sachs παρείχε ελλιπή και διαστρεβλωμένη ενημέρωση για την ποιότητα των προς πώληση δανειακών χαρτοφυλακίων, οδηγώντας σε λαθεμένες αποφάσεις τους υποψήφιους αγοραστές – επενδυτές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

UFO στην Ελλάδα: Τα έγγραφα του Πενταγώνου αποκαλύπτουν τρία περιστατικά στο Αιγαίο – Η δήλωση Τραμπ

Στενά του Ορμούζ: Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι έπληξαν δύο ιρανικά τάνκερ

Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για «κατάφωρη παραβίαση» της εκεχειρίας

Τραμπ: «Το Ιράν κυβερνάται από τρελούς» μετά τις εκρήξεις στο Ορμούζ

Ναυτικές συμπλοκές στο νότιο Ιράν – Οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν πλήγματα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr