ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Τι απάντησε η Κάγια Κάλας στον Γιάννη Μανιάτη για τις νεοοθωμανικές μπούρδες περί «Γαλάζιας Πατρίδας»
Αλλοδαποί αγοράζουν τη Μύκονο - Βίλες «χρυσάφι» και χρυσές δουλίτσες «ρίαλ εστέιτ»
Η Χαμάς μεταφέρει πολλές από τις επιχειρήσεις της από το Κατάρ στην Τουρκία
55χρονος Μυστράς: «Κρατούσα τον πατέρα μου στον καταψύκτη για να παίρνω τη σύνταξη»
Κόμμα Καρυστιανού: Βαριές καταγγελίες από 22 πρώην στελέχη της Ελπίδας για τη Δημοκρατία 
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Την συμμετοχή των ομολόγων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (European Financial Stability Facility, EFSF) στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ.
Η σχετική απόφαση προβλέπει την αγορά του 50% των εν λόγω ομόλογων, μια κίνηση που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις μπορεί να αποδώσει λογιστικά κέρδη μέχρι και 1 δισ. ευρώ για τις ελληνικές τράπεζες.
Πρόκειται για ομόλογα που είχαν εκδοθεί στο πλαίσιο της πρώτης ανακεφαλαιοποίησης- η κρατική συμμετοχή είχε καλυφθεί με ομόλογα EFSF- αλλά και ομόλογα που δόθηκαν αργότερα σε τράπεζες οι οποίες απορρόφησαν προβληματικά πιστωτικά ιδρύματα.
Με ομόλογα EFSF είχε καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό μεταξύ των “καλών” τραπεζών που απορροφήθηκαν από τις συστημικές τράπεζες και των “κακών” τμημάτων τους που τέθηκαν σε καθεστώς εκκαθάρισης.























































