Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βόμβα από τον Ντράγκι με ένεση ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες

Βόμβα από τον Ντράγκι με ένεση ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την συμμετοχή των ομολόγων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (European Financial Stability Facility, EFSF) στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ.

Η σχετική απόφαση προβλέπει την αγορά του 50% των εν λόγω ομόλογων, μια κίνηση που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις μπορεί να αποδώσει λογιστικά κέρδη μέχρι και 1 δισ. ευρώ για τις ελληνικές τράπεζες.

Πρόκειται για ομόλογα που είχαν εκδοθεί στο πλαίσιο της πρώτης ανακεφαλαιοποίησης- η κρατική συμμετοχή είχε καλυφθεί με ομόλογα EFSF- αλλά και ομόλογα που δόθηκαν αργότερα σε τράπεζες οι οποίες απορρόφησαν προβληματικά πιστωτικά ιδρύματα.

Με ομόλογα EFSF είχε καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό μεταξύ των “καλών” τραπεζών που απορροφήθηκαν από τις συστημικές τράπεζες και των “κακών” τμημάτων τους που τέθηκαν σε καθεστώς εκκαθάρισης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Από τις Βρυξέλλες ο Φαραντούρης κήρυξε πόλεμο στα funds: «Θα πάει μέχρι τέλους»

ΕΚΠΟΙΖΩ: Κατατέθηκε αγωγή κατά της Εθνικής Τράπεζας για τις χρεώσεις σε καταθετικούς λογαριασμούς

ΑΑΔΕ: Έρχονται αλλαγές στις καθημερινές συναλλαγές με IRIS από 1η Δεκεμβρίου

Αλέξης Τσίπρας: Η Ελλάδα εισάγει πέντε φορές περισσότερα αγαθά από όσα εξάγει – Η χώρα εκπέμπει σήμα κινδύνου

Αδιανόητες επιθέσεις κατά των δημοσιογράφων Θ. Κουκάκη και Ε. Τριανταφύλλου – Καταδικάζει η ΕΣΗΕΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr