Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιες είναι οι 13 ΔΕΚΟ που σώθηκαν από τα κρατικά χρήματα

Ποιες είναι οι 13 ΔΕΚΟ που σώθηκαν από τα κρατικά χρήματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΔΕΚΟ,

Οι επιχορηγήσεις από τον προϋπολογισμό έσωσαν τα οικονομικά αποτελέσματα 13 φορέων του Δημοσίου το 2015. Χάρη στα κρατικά εκατομμύρια εμφανίζουν θετικό αποτέλεσμα και μάλιστα καλύτερο από εκείνο που είχε προϋπολογιστεί κατά 102 εκατομμύρια ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα οι 13 φορείς είχαν 2,62 δισ.  ευρώ έσοδα και 2,048 δισ.  έξοδα, εμφανίζοντας πλεόνασμα 572 εκατ. ευρώ από 470 εκατ. που είχαν προϋπολογιστεί.

Αναλυτικά σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται:

Από τα στοιχεία για το 2015 προκύπτουν τα ακόλουθα :
– Το συνολικό οικονομικό αποτέλεσμα των δεκατριών (13) φορέων παρουσιάζεται βελτιωμένο σε σχέση με τους στόχους, σε ποσοστό 21,68% (102,1 εκατ. ευρώ) και σε σχέση με το εννεάμηνο. Η θετική αυτή απόκλιση οφείλεται κυρίως στις επιχορηγήσεις του Κρατικού Προϋπολογισμού (Τακτικού και Π.Δ.Ε.), τις οποίες έλαβαν οι φορείς κατά το μήνα Δεκέμβριο.

– Από τους δεκατρείς (13) φορείς: o Έξι (6) παρουσιάζουν βελτιωμένα αποτελέσματα σε σχέση με τους στόχους που είχαν τεθεί. Οι τέσσερις (4) φορείς (ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε., ΟΣΥ Α.Ε, ΟΣΕ Α.Ε., ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.) υπάγονται στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ένας (1) φορέας (ΕΡΤ Α.Ε.) υπάγεται στο Υπουργείο Οικονομικών και ένας (1) φορέας (Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.) υπάγεται στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

– Αρνητικές αποκλίσεις μεγαλύτερες του 10% εμφανίζουν οι εξής επτά (7) φορείς:  ΕΛΓΑ  ΟΠΕΚΕΠΕ  ATTIKO ΜΕΤΡΟ Α.Ε  Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού Α.Ε (ΕΕΣΣΤΥ)  ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.  Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων Α.Ε. (ΕΛ.Β.Ο. Α.Ε.), και  Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία Α.Ε. (Ε.Α.Β. Α.Ε.).

– Οι αρνητικές αποκλίσεις των παραπάνω φορέων οφείλονται κυρίως:

-στον ΕΛΓΑ, λόγω της αδυναμίας του φορέα να επιτύχει τον προβλεπόμενο στόχο των εσόδων του. Ειδικότερα, η μείωση των εσόδων οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι οι πωλήσεις υπηρεσιών κινήθηκαν κατά 19,3 εκ ευρώ χαμηλότερα των στόχων που είχαν τεθεί.
– στον ΟΠΕΚΕΠΕ η αρνητική απόκλιση προήλθε από τις πραγματοποιηθείσες δαπάνες του, λόγω της καταβολής αναδρομικών αποδοχών στους υπαλλήλους του, που αφορούσαν τα έτη 2013 και 2014, σε εφαρμογή δικαστικής απόφασης,
– στο ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., λόγω κυρίως της μειωμένης χρηματοδότησής του από το Π.Δ.Ε.
-στην Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ., λόγω της υστέρησης των προβλεπόμενων εσόδων από πωλήσεις υπηρεσιών ως αποτέλεσμα της καθυστέρησης υπογραφής των συμβάσεων με τους συγκοινωνιακούς φορείς (ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΓΑΙΑΟΣΕ),  στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, παρά την προσπάθεια εξοικονόμησης στο σκέλος των εξόδων, η απόκλιση προκλήθηκε από την μείωση των εσόδων της από τις επιβατικές και τις εμπορικές μεταφορές.
– στην Ε.Α.Β. Α.Ε., λόγω της υστέρησης των προβλεπόμενων εσόδων, η οποία προκλήθηκε κυρίως από την έλλειψη ταμειακής ρευστότητας για αγορά υλικών και την αναβολή του προγράμματος εκσυγχρονισμού αεροσκαφών του Πολεμικού Ναυτικού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα 17 «παράθυρα» για σύνταξη -εξπρές από τα 55

Υπ. Οικονομικών: Η Ν.Δ. εκμεταλλεύεται τον πόνο του ελληνικού λαού

Aνοίγουν πάνω από 2.000 θέσεις εργασίας – Πού θα γίνουν προσλήψεις

Ποιοι συνταξιούχοι δικαιούνται επιστροφή έως και 800 ευρώ

Σταθάκης: Εκλογές το 2019 με την ανεργία στο 15% – Τι λέει για πλειστηριασμούς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr