Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έκπληξη: Πληρώνουν τους φόρους τους με το παραπάνω οι φορολογούμενοι!

Έκπληξη: Πληρώνουν τους φόρους τους με το παραπάνω οι φορολογούμενοι!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Και όμως, οι φορολογούμενοι πληρώνουν τους φόρους τους και με το παραπάνω, τουλάχιστον όπως προκύπτει από από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, σημαντική υπέρβαση κατά 4,25% από τον στόχο του προϋπολογισμού, παρουσίασαν τα έσοδα στις Δ.Ο.Υ και στα τελωνεία το πρώτο πεντάμηνο του έτους, δείχνοντας σημάδια ανάκαμψης σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες.

Το Μάιο η υπέρβαση των καθαρών εσόδων από τον στόχο ανήλθε στο 16,85%, παρά τις υψηλές επιστροφές φόρων που σημειώθηκαν τον ίδιο μήνα.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Μαΐου, τα καθαρά έσοδα ανήλθαν στα 3,163 δισ. ευρώ έναντι στόχου 2,707 δισ. ευρώ. Οι επιστροφές φόρων τον ίδιο μήνα ήταν 228 εκατ ευρώ υπερκαλύπτοντας σημαντικά τον στόχο των 162 εκατ ευρώ που είχε τεθεί.

Το πεντάμηνο τα καθαρά έσοδα διαμορφώθηκαν στα 17,190 δισ. ευρώ έναντι στόχου 16,489 δισ. ευρώ. Οι επιστροφές φόρων διαμορφώθηκαν σε 1,206 δισ. ευρώ έναντι 1,078 δισ. ευρώ που ήταν ο στόχος του Προϋπολογισμού (υπέρβαση 11,87%).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανακαινίσεις ακινήτων: Τα 9 σημεία «κλειδιά» για να σας δοθεί έκπτωση φόρου έως και 16.000 ευρώ

Γαλλία: Ο Λεκορνί «παγώνει» την αύξηση ορίου ηλικίας για σύνταξη – Αρνείται φόρο στον μεγάλο πλούτο

Αυτή είναι η ηλεκτρονική εφαρμογή που μπορείτε να υπολογίσετε τους φόρους που θα πληρώσετε

ΣΥΡΙΖΑ: O Μητσοτάκης υλοποιεί τη μεγαλύτερη φορολογική αφαίμαξη της μεταπολίτευσης και όχι μεταρρύθμιση

Μητσοτάκης-ΔΕΘ: Τα αντικειμενικά ψέματα και οι υποκειμενικές επιτυχίες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr