ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Τα «ξύλινα τείχη» Ελλάδας-Ισραήλ φυλάνε την Ανατ. Μεσόγειο - Ο νεο-οθωμανισμός θα βυθιστεί στις θάλασσές μας!
Οι Ιρανοί αποχώρησαν από τις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ και απαιτούν επίσημη συγγνώμη του Ντόναλντ Τραμπ
Παραίτηση-σεισμός του Κιρ Στάρμερ υπό το βάρος εσωκομματικής «εξέγερσης»
20 μήνες φυλάκιση στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και 18 μήνες στον Μιχάλη Σταυριανουδάκη - ΕΛ.Α.Σ.: «Ηχηρή απάντηση στην κυβερνητική αλαζονεία»
Θεώνη (ΕΛ.Α.Σ.): «Πρώτη φορά βλέπω τόσο άγχος στα πάνελ για τη φορολόγηση του πλούτου»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
O Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων κατήγγειλε προσφάτως πως ενώ έχουμε νέο ρεκόρ επισκεπτών, καταγράφεται ετησίως απώλεια περίπου 270 εκατομμυρίων ευρώ από τις «γκρίζες» μισθώσεις, φωτογραφίζοντας ουσιαστικά το καθεστώς των εκμισθώσεων ακινήτων μέσω ίντερνετ και ιστοσελίδων όπως η Airbnb.
Γι’ αυτό το λόγο η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει ένα τέλος στα “σκιώδη” ενοίκια που εισπράττουν κάθε χρόνο χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων μέσω Airbnb και άλλων ιστοσελίδων που προσελκύουν εκατομμύρια μισθωτές.
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής, το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή στις αρχές Σεπτεμβρίου με το οποίο θα επιβάλλεται τέλος 3% σε όσους εκμισθώνουν ακίνητα μέσω γνωστών ιστοσελίδων ή ζητούν η κατάθεση του μισθώματος να τους γίνεται μέσω παγκόσμιας χρηματοοικονομικής πλατφόρμας σε τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού.
Παράλληλα τα ποσά θα πρέπει να δηλώνονται στη φορολογική δήλωση και να φορολογούνται με τους συντελεστές με τους οποίους επιβαρύνονται τα εισοδήματα από ενοίκια.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το νομοσχέδιο θα προβλέπει τη δημιουργία ενός ειδικού μητρώου στο οποίο όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων που εκμισθώνουν με αυτόν τον τρόπο τα ακίνητά τους θα κληθούν να τα δηλώσουν.























































