Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτή είναι η “ευχάριστη έκπληξη” που περιμένουν στην κυβέρνηση

Αυτή είναι η “ευχάριστη έκπληξη” που περιμένουν στην κυβέρνηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο αποκλειστικό ρεπορτάζ του στην ηλεκτρονική σελίδα Reporter, ο δημοσιογράφος Γρηγόρης Νικολόπουλος αποκαλύπτει ποιά είναι η ευχάριστη έκπληξη που περιμένει ο Γιάννης Στουρνάρας και όλη η κυβέρνηση, για την οποία οι διαρροές έχουν ξεκινήσει από τις προηγούμενες ημέρες.
Ποιά είναι η ευχάριστη είδηση; Οτι οι κεντρικές τράπεζες της Ευρώπης μας χρωστάνε 10 δισ. ευρώ και θα μας τα δώσουν! Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο ρεπορτάζ:

Τα 10 δισ ευρώ που θα εμφανισθούν εντός των επόμενων μηνών ώς “δώρο” από τους Γερμανούς πρός την Ελλάδα, δηλαδή ώς χρηματοδότηση χωρίς όρους και προυποθέσεις και τα οποία θα είναι το “λουκούμι” για να γλυκάνουν την επόμενη δανειακή σύμβαση που δεν θα ονομάζεται μνημόνιο μεν, αλλά θα είναι μια δανειακή σύμβαση που θα τρέχει σε αντάλλαγμα με τις διαρθρωτικές αλλαγές, δεν είναι δώρο, αλλά συμβατική υποχρέωση των Ευρωπαικών Κεντρικών Τραπεζών που δεν τηρήθηκε εκ μέρους τους.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν κάποια ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, αξίας περίπου 5,5 δισ ευρώ, (τα οποία ονομάζονται ομόλογα ANFAS) που δεν περιλαμβάνονταν στο κούρεμα, έμειναν δηλαδή ακούρευτα στα χέρια των ευρωπαικών κεντρικών τραπεζών οι οποίες είχαν δεσμευθεί ότι θα τα διατηρήσουν μέχρι τη λήξη τους και θα τα ανανεώσουν, δηλαδή δεν θα τα εισπράξουν.

Η λήξη αυτών των ομολόγων είναι φέτος, αλλά οι κεντρικές τράπεζες δεν μπορούν να τα ανανεώσουν διότι θεωρείται νομισματική χρηματοδότηση (που απαγορεύεται) και θα πρέπει να τα εισπράξουν. Φυσικά η Ελλάδα δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει αυτά τα ομόλογα, οπότε η Ευρώπη θα πρέπει να βρεί ένα τρόπο να δώσει στην Ελλάδα τα 10 δισ ευρώ για να τηρηθεί η συμφωνία που η ίδια δεν τηρεί. Αυτά είναι τα 10 δισ που εμφανίζονται τώρα από το Spiegel ώς δώρο προς την Ελλάδα από τον Σόιμπλε και όπως είναι προφανές, δεν είναι καθόλου δώρο. Απλώς, όπως εμείς όταν δεν παίρναμε κάποια μέτρα, βρίσκαμε τα “ισοδύναμα” έτσι τώρα η πλευρά των πιστωτών πρέπει να βρεί ισοδύναμα αξίας 10 δισ για να καλύψει την συμφωνία που δεν τήρησε. Εμφανίζονται δε ώς δώρο Σόιμπλε, διότι αυτός είναι που είπε ότι πρέπει να βρεθούν ισοδύναμα δάνεια για αυτά τα χρήματα.

Περισσότερα στο site Reporter

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πέθανε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε ηλικία 81 ετών

Οργιάζει η παραοικονομία στην Ελλάδα – Υπολογίζεται στα περίπου 35 δισ. ευρώ ετησίως

Πληθωρισμός Απληστίας: Η Ελλάδα η ακριβότερη της Ευρώπης – Η κυβέρνηση «παρατηρητής»

Χατζηδάκης-Στουρνάρας: Αφήνουν τους πολίτες στα «νύχια» τραπεζών και κερδοσκόπων

Πρωταθλητές στη φοροδιαφυγή στην Ευρώπη: 60 δισ. ετησίως – Αυτή είναι η «επιτυχία» Μητσοτάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr