Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έντονο ενδιαφέρον για ελληνικά “χαρτιά” στο Greek Roadshow – Τι είπε ο Χαρίτσης

Έντονο ενδιαφέρον για ελληνικά “χαρτιά” στο Greek Roadshow – Τι είπε ο Χαρίτσης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ζωηρό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από εκπροσώπους διεθνών επενδυτών για τις ελληνικές εισηγμένες εταιρείες στο φετινό Greek Roadshow που ολοκληρώθηκε στο Λονδίνο.

Όπως φάνηκε και από τις συναντήσεις οι επενδυτικοί οίκοι του εξωτερικού παρακολουθούν στενά τις ελληνικές επιχειρηματικές εξελίξεις και τις προοπτικές ανάπτυξης των εισηγμένων εταιρειών σε ένα οικονομικό περιβάλλον που βελτιώνεται.

Τα στελέχη των διεθνών επενδυτικών fund και των τραπεζών εμφανίστηκαν σαφώς πιο αισιόδοξα από το αναμενόμενο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας το επόμενο διάστημα, ενώ έντονο ήταν το ενδιαφέρον για επίσημη ενημέρωση από τους εκπροσώπους της κυβέρνησης στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στη βρετανική πρωτεύουσα.

Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος πραγματοποίησε περισσότερες από 15 συναντήσεις μέσα σε δυο ημέρες με τράπεζες, επενδυτικά funds και επιχειρήσεις που εκδήλωσαν σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον για τις ελληνικές τράπεζες, τα ελληνικά ομόλογα αλλά και για την υλοποίηση επενδύσεων στην παραγωγή (όπως έργα υποδομών, ενέργεια, startups σε τεχνολογίες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών).

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε κατά τη δεύτερη ημέρα του Roadshow, με θέμα: «Η Ελληνική Χρηματιστηριακή Αγορά επιταχύνει την πραγματική οικονομία», κύριος ομιλητής ήταν ο κ. Χαρίτσης.

Τα θέματα που καλύφθηκαν, αφορούσαν τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τις σχετικές επενδυτικές ευκαιρίες, καθώς και τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θεσμοθετούνται για την επίτευξη μίας βιώσιμης ανάπτυξης.

Σημαντικοί σταθμοί για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας αναμένονται να είναι το επόμενο διάστημα οι συζητήσεις για την επιτυχή ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, την ένταξη των ελληνικών τραπεζών στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και την απομείωση του μακροπρόθεσμου δημόσιου χρέους.

Ο Υφυπουργός υπογράμμισε: «Από τη συμμετοχή μας στο Roadshow και τις σχετικές συναντήσεις που πραγματοποιήσαμε με την ελληνική και τη διεθνή επιχειρηματική κοινότητα προκύπτει πολύ έντονο ενδιαφέρον για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα, καθώς και για τις επενδυτικές προοπτικές που διανοίγονται.

Από την πλευρά μας παρουσιάσαμε με αναλυτικό τρόπο τη στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης σε δημοσιονομικό, μακροοικονομικό και αναπτυξιακό επίπεδο, που εξασφαλίζουν τη σταθεροποίηση της οικονομίας και την επιστροφή της σε αναπτυξιακή τροχιά».

Ο κ. Χαρίτσης σημείωσε επίσης: «Με την επίτευξη της οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας, έχουν τεθεί οι προϋποθέσεις ώστε η ελληνική οικονομία να μετασχηματιστεί σε μια οικονομία υψηλών αποδόσεων, μέσα από επενδύσεις στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, όπως το υψηλά καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό και η στρατηγική γεωγραφική θέση.

Δημιουργούμε ένα ευνοϊκό πλαίσιο για ιδιωτικές επενδύσεις με ένα λειτουργικό (απλοποιημένο και διαφανές) επιχειρηματικό περιβάλλον και με τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΕΣΠΑ και του νέου αναπτυξιακού νόμου».

Συνολικά, τόνισε ο Υφυπουργός, μαζί με τα 6,75 δισ. ευρώ εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων και τα 3,5 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, μέχρι το τέλος του έτους θα διοχετευτούν στην οικονομία πάνω από 10 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι βρετανικά fund τα οποία δεν παρακολούθησαν την ομιλία του Υφυπουργού χθες Πέμπτη, πληροφορήθηκαν από άλλα επενδυτικά σχήματα τα οποία παραβρέθηκαν στην εκδήλωση για όλα τα στοιχεία και τις απαντήσεις που δόθηκαν στα ανοιχτά ζητήματα και ζήτησαν εκτάκτως σήμερα ενημέρωση από τον κ. Χαρίτση μεταφέροντας θετικά σχόλια.

greek_roadshow1

greek_roadshow2

greek_roadshow3

greek_roadshow4

greek_roadshow5

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι αγορές σταθμίζουν τον κίνδυνο των αντιποίνων μετά τα χτυπήματα του Ιράν στο Ισραήλ

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Επιστρέφει στην πολιτική και αναλαμβάνει θέση-κλειδί στη Νέα Αριστερά

Βρετανία: Γέμισε με αστέγους το Λονδίνο

To Brexit έχει κοστίσει πάνω από 140 δισ. λίρες έως τώρα, λέει ο δήμαρχος του Λονδίνου

«Νέα Αριστερά»: Αυτό είναι το λογότυπο της ΚΟ των «11 φευγάτων» του ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr