Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Xολή” Die Welt για Ντράγκι: Έσωσε την Ευρωζώνη, αλλά κατήργησε τα επιτόκια

“Xολή” Die Welt για Ντράγκι: Έσωσε την Ευρωζώνη,  αλλά κατήργησε τα επιτόκια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κανένα οικονομικό θέμα δεν απασχολεί τόσο όσο τα χαμηλά επιτόκια» γράφει σε άρθρο της την Τετάρτη η γερμανική Die Welt, επισημαίνοντας πως υπεύθυνος για την πολιτική του φτηνού χρήματος είναι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

«Κανένας εκ των τριών προηγουμένων επικεφαλής της ΕΚΤ δεν έχει σημαδέψει (την ΕΚΤ) τόσο όσο ο Μάριο Ντράγκι. Ο απολογισμός των πεπραγμένων του όμως είναι μέτριος» σημειώνει η Die Welt. «Έσωσε μεν την νομισματική ένωση από την κατάρρευση, αλλά κατήργησε ντε φάκτο τα επιτόκια. Υπό τον Ιταλό επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας η νομισματική ένωση εξελίχθηκε σε διαχειρίστρια κρίσεων και σε κάθε κρίση αυξάνονται και οι απαιτήσεις» συνεχίζει το δημοσίευμα.

“Είχε δώσει μεγάλες υποσχέσεις”

«Στην αρχή είχε δώσει μεγάλες υποσχέσεις ότι θα υπερασπιστεί ιδίως τρεις αξίες: την συνέχεια, την σταθερότητα και την αξιοπιστία. Αν ο απολογισμός της πενταετούς θητείας του γίνει με βάση αυτές, τότε είναι πολύ μέτριος και τα επόμενα τρία χρόνια αναμένονται ακόμα πιο δύσκολα. Χωρίς αυτόν βέβαια το ευρώ θα ήταν παρελθόν υπό τη σημερινή του μορφή, το ερώτημα είναι όμως ποιο είναι το τίμημα και ποιος θα το καταβάλει» υπογραμμίζει η γερμανική εφημερίδα.

Ιδιαίτερα στη Γερμανία η πολιτική Ντράγκι αντιμετωπίζεται με καχυποψία. Το 58% των Γερμανών μάλλον δεν την εμπιστεύονται, σύμφωνα με το εξαμηνιαίο ευρωβαρόμετρο. Και δεν είναι μόνον οι Γερμανοί. Και άλλες χώρες της Ευρωζώνης, όπως η Γαλλία ή και η πατρίδα του, Ιταλία, τη βλέπουν με σκεπτικισμό. Το χειρότερο είναι ότι και χώρες, οι οποίες θα έπρεπε να τον στηρίζουν, όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ισπανία, τον επικρίνουν σφοδρά, σύμφωνα πάντα με την Die Welt.

Ο ίδιος ο Ντράγκι είχε αντιληφθεί νωρίς ότι είναι πολύ δύσκολο να ξανακερδίσει κανείς την εμπιστοσύνη: Στην πρώτη του ομιλία είχε πει: «To να χάσεις την εμπιστοσύνη είναι κάτι που γίνεται πολύ γρήγορα και, όπως δείχνει η Ιστορία, έχει μεγάλο οικονομικό και κοινωνικό κόστος αν θελήσει κανείς να την ξανακερδίσει.»

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Τρώνε από τα έτοιμα οι Έλληνες λόγω ακρίβειας – Μείωση καταθέσεων τον Ιανουάριο κατά 5,2 δισ. ευρώ

Ευρώ: 25 χρόνια επιτυχίας και γκρίνιας

Λαγκάρντ σε Χατζηδάκη: Όχι στον οριζόντιο περιορισμό της χρήσης μετρητών στην Ελλάδα

Η Γερμανική Welt αμφισβητεί το success story του Μητσοτάκη: «Η κρίση στην Ελλάδα δεν έχει τελειώσει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr