Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυξάνονται τα εισοδηματικά όρια για το κοινωνικό μέρισμα, τι θα ισχύσει

Αυξάνονται τα εισοδηματικά όρια για το κοινωνικό μέρισμα, τι θα ισχύσει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κοινωνικό Μέρισμα,

Χιλιάδες είναι τα νοικοκυριά που βλέπουν τις αιτήσεις τους για το κοινωνικό μέρισμα να απορρίπτονται για λίγα μόλις ευρώ γι’ αυτό και το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να αυξήσει τα εισοδηματικά κριτήρια, τρεις ημέρες πριν καταβληθεί το κοινωνικό μέρισμα σε περίπου 270.000 οικογένειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βελτιωμένη υπουργική απόφαση αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα σήμερα Τετάρτη και προβλέπει -μεταξύ άλλων- την αύξηση του εισοδηματικού ορίου για τους άγαμους από τα 6.000 ευρώ στα 6.500 ευρώ, για τους έγγαμους χωρίς παιδιά από τα 8.000 ευρώ στα 8.667 ευρώ, για τους έγγαμους με 1 παιδί από τα 9.000 ευρώ στα 9.750 ευρώ, για τους έγγαμους με δύο παιδιά από τα 10.000 ευρώ στα 10.833 ευρώ, για τους έγγαμους με 3 παιδιά από τα 11.000 ευρώ στα 11.917 ευρώ κτλ.

Αντίστοιχη αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων θα ισχύει και για τις μονογονεϊκές οικογένειες με 1 παιδί, 2 παιδιά, 3 παιδιά κτλ.

Όμως, όσο ξεπερνάει το εισόδημα του δικαιούχου το αρχικό εισοδηματικό κριτήριο και φθάνει το νέο κριτήριο που καθορίζεται από την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, για κάθε 1 ευρώ επιπλέον εισοδήματος το κοινωνικό μέρισμα θα μειώνεται κατά 1 ευρώ. Επίδομα κάτω από 8 ευρώ δεν θα χορηγείται.

Για παράδειγμα, ένας άγαμος με ετήσιο εισόδημα 6.300 ευρώ το οικονομικό έτος 2013, με βάση τα ισχύοντα απορρίπτεται και δεν θα πάρει το επίδομα γιατί ξεπερνά το εισοδηματικό όριο των 6.000 ευρώ. Ωστόσο, με τη νέα απόφαση θα λάβει και αυτός επίδομα αλλά μειωμένο κατά 300 ευρώ.

Αντίστοιχη διαδικασία είχε ακολουθεί και για τους ένστολους που ξεπερνούσαν το όριο του μηνιαίου μισθού των 1.500 ευρώ.

Σημειώνεται ότι μόλις 1 στις 3 αιτήσεις εγκρίνονται. Συνολικά έχουν υποβληθεί 830.000 αιτήσεις, ενώ έχουν απορριφθεί 560.000 αιτήσεις και έχουν εγκριθεί με την αρχική υπουργική απόφαση 270.000 αιτήσεις

Οι πρώτες πληρωμές θα γίνουν την Παρασκευή 9 Μαΐου και προσπαθούν στο υπουργείο Οικονομικών να περιληφθούν σε αυτές και εκείνοι που εντάσσονται στα νέα διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΟΚ! Δείτε πόσο κοινωνικό μέρισμα έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πόσο η ΝΔ

Κλείνει τα μεσάνυχτα η πλατφόρμα για τις αιτήσεις του κοινωνικού μερίσματος

Διαδικτυακή ψηφοφορία διαμαρτυρίας από τους «κoμμένους» του κοινωνικού μερίσματος

Πότε θα δοθεί το κοινωνικό μέρισμα

Αύξηση δικαιούχων κοινωνικού μερίσματος – Τα κονδύλια μεταφέρθηκαν από τις επιχορηγήσεις σε εφημερίδες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr